logo

“GÜVERCİN DÜNYADA BARIŞIN SİMGESİ”

“GÜVERCİN DÜNYADA BARIŞIN SİMGESİ”

4.Ataşehir Anadolu Güvercin Yarışması sonucunda dereceye girenlere, İçerenköy’deki Anadolu Güvercin Sevenler Derneği merkezinde törenle kupaları verildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İçerenköy’deki Anadolu Güvercin Sevenler Derneği merkezinde törene CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile birlikte; Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, Belediye başkan yardımcıları Hüseyin Hışman ve Abdullah Der, CHP Meclis üyesi Tarkan Buztaş, belediye birim müdürleri Gürsel Sarımaden, Volkan Aslan, Cenan Arslan ile dernek üyeleri ve güvercin sevenler katıldı.

yaman_guvercin_kupa (2)

Tören açılışında konuşan Anadolu Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Niyazi Yaman güvercin sevenlere desteği için Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve ekibine teşekkür ederek; 12 ay süren kupa sezonun onuna gelindiğini kaydederek; “Bine yakın yarışmacının katıldığı yarışmalar sonucunda dereceye giren ilk 4 kişiye kupalarını vereceğiz. Ayrıca para ödülüyle ödüllendiriyoruz. Ataşehir Güvercin yarışmalarının başkenti. Biz bu başkentte barış ve özgürlük için güvercin uçuruyoruz. Bu şekilde yarışmalar yaparak birbirimiz arasında muhabbeti, arkadaşlığımızı pekiştiriyoruz. Çünkü Güvercin Aşkı, Leyla ile Mecnun’un aşkından daha tutucu. Kerem ile Aslı gibiyiz” dedi.

yaman_guvercin_kupa (3)

Güvercinin barış simgesi olduğuna dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak güvercin sevenlerin yüreklerinde sevgi dolu olduğunu kaydederek; “Her şeyden önce sizlerin dünyada barışın simgesi olarak gösterilen güvercinlerle birlikte yaşamanız, sizin ne kadar yürekli, ne kadar sevgi dolu ve nitelikli insanlar olduğunuzun bir kanıtıdır. Sizleri tanımak bizim için bir onurdur “ diye konuştu.

yaman_guvercin_kupa (4)

Konuşmalardan sonra dereceye girenlere kupaları protokol tarafından verildi. Ayrıca derneğe katkı sunan Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Hakan Buztaş’a plaket takdim edildi. Battal İlgezdi mazereti nedeniyle törene gelmediğinden plaketi yardımcısı Hüseyin Hışman’a verildi.

Törenin sonunda yapılan mezatta güvercin satın alan Belediye başkan yardımcısı Abdullah Der, “barış için uçuruyorum” diyerek güvercini tekrar derneğe hibe etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ