logo

HABİBE BAŞER ‘ENGELLER SEVGİYLE AŞILIR’

HABİBE BAŞER ‘ENGELLER SEVGİYLE AŞILIR’

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından Ataşehir Sosyal Politikalar Birim Başkanlığı ev sahipliğinde kutlama düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Eşref Mehmet Gün’ün Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama programına Selami Kaplan başkanlığındaki Ataşehir Ak Parti İlçe Sosyal Politikalar Teşkilatı Başkanlığı ile bağlı Gökçe Çiftçi başkalığındaki Engelliler Komisyonu çalışmalarını konu alan slayt gösterisi yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İSEMBUL Müzik Grubu’nun salondan alkışlar alan performansı ile devam eden programa Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.M.Naim Yağcı’nın konuşması ile başlayan protokol konuşmaları ile devam edildi.

İKTİDARIMIZ ENGELLİLERİN SORUNLARINI AŞMAK GAYRETİ GÖSTERİYOR

Öncesinde ihmal edildiği iddiası ve kendi dönemlerinde engelliler için yapılan çalışmalara değinerek konuşmasına başlayan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.M.Naim Yağcı, buna rağmen engellilerin sorunlarının halen bitmediğini kaydederek; “Ben biliyorum ki iktidarımız engellilerin bütün sorunlarını aşmak adına ellerinden gelen bütün gayreti gösteriyor. Kurucu liderimiz, Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığı döneminden bu yana engellilerle hayatı paylaşan herkesin kendini ortak hissettiği bir yaşam alanı oluşturmak adına mücadele veriyor. Çünkü insanın özü ruhtur. Bedense üzerine giydirilmiş giysidir. Bu gün bunlarını sonuçlarını görüyoruz. 10 – 15 sene önce böyle (İBB İSEMBUL) orkestralar var mıydı? Spor aktivitelerinde yer alan kardeşlerimizin sayısı kaçtı? Bu gün hangi aşamadayız?” şeklinde konuştu.

ENGELLİLERİMİZ BİZİM AİLELERİMİZ

İstanbul İl Başkanlığı olarak hafta boyunca İstanbul’un bütün ilçelerinde yapılacak olan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama programlarına katılıp katkı vereceklerini ifade eden Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve İl Sosyal Politikalar Teşkilatı Başkanı Habibe Çiftçi Başer, Ak Parti ailesi olarak engellilerin sorunlarının farkında olduklarının altını çizerek; “Engellilerimiz bizim ailelerimiz. Bizim kardeşlerimiz, bizim dostlarımız. Bizim çalışma arkadaşlarımız. Biz İstanbul’da da Genel Merkezde de engelli komisyonlarında engelli kardeşlerimizle birlikte çalışıyoruz. Biz bu günde ne yapıyoruz? Sizlerle bir araya gelerek bu günü bir bayram gibi kutluyoruz. Sorunları tespit ediyoruz. Sıkıntılarınızı görüyoruz. Sizleri dinliyoruz. İktidar partisi mensupları olarak, bize düşen görevlerimizi öğreniyor, notlarımızı alıyoruz. Bunu da büyüklerimizle paylaşıyoruz. Engelin sadece algıda olduğunu algılamayanlara algılatmak için çalışıyoruz. Engeller sevgiyle, farkında olmakla aşılır”  dedi.

“ENGELLİ YOK, ENGELLENEN VAR”

“Sevgi, inanç, irade varsa engel yoktur, yeter ki kalbimiz engelli olmasın” diyerek konuşmasına başlayan Ak Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, engellinin olmadığını engellenenlerin olduğunu vurgulayarak; “Bizi insan yapan kolumuz bacağımız değil, kalbimizdir. Her birimiz potansiyel engelli adayıyız. Birbirini anlamak isteyenler için engel olduğunu düşünmüyoruz. 2002 ile şimdiki zamanı kıyaslamak lazım. Ak Parti İktidarında engelli kardeşlerimize ilk kanun 2005 yılında çıkarıldı. 2016 yılı itibarı ile 480 bin vatandaşımız evde bakım hizmetinden faydalanıyor. Engelli annelerini kutluyorum. Her yerde varlar” ifadelerini kullandı.

KOMİSYON BAŞKANI ANNE VE OĞLUNDAN ŞİİR DİNLETİSİ

Ak Parti sosyal Politikalar Başkanlığı Engelliler Komisyonu Başkanı Gökçe Çiftçi ve engelli oğlu Emre Yavuz tarafından seslendirilen şiirler ve 2 kez sahneye gelerek seslendirdiği türkülerle izleyicilerin yoğun alkışladığı performansları beğeni ile izlendi.

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı’nın desteği ve başkan yardımcısı Selami Kaplan’ın başkanı olduğu Ataşehir Sosyal Politikalar Başkanlığı ev sahipliğinde Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamaların Ak Parti İstanbul milletvekilleri Hasan Sert ve Hurşit Yıldırım ile birlikte; Ak Parti İstanbul İl Başkan yardımcısı Habibe Başer, İl yönetim kurulu üyeleri Altuğ Karataş  ve Halil İbrahim Tur, Sinan Ayrancı ve Zafer Düşgün’ün de aralarında olduğu Ak Parti İlçe Başkan yardımcıları Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Belediye meclis üyeleri, Ak Parti Ataşehir Teşkilatı mensupları, partililer ve Ataşehirliler katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ