logo

Hafta Sonu ‘Kuvvetli Lodos Fırtınası’ Uyarısı!

Hafta Sonu ‘Kuvvetli Lodos Fırtınası’ Uyarısı!

kuvvetli-lodos-firtinasi_istMeteoroloji, Cuma günü Ege Denizi’nde başlayan kuvvetli Lodos fırtınasının akşam saatlerinden itibaren Marmara bölgesi ve Kıyı Ege’yi etkisi altına alacağını duyurdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlerde; 30.01.2015 Cuma günü öğle saatlerinde Ege Denizi’nde, akşam saatlerinden itibaren Marmara bölgesi ve Kıyı Ege’de rüzgarın hızını arttırarak güney ve güneybatı yönlerden (Kıble ve Lodos) kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği; 31.01.2015 Cumartesi ve 01.02.2015 Pazar günleri rüzgarın şiddetini daha da arttıracağı, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’de (60-80 km/saat), Marmara bölgesinde ise yer yer (80-100 km/saat) hızla fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın etkisini azaltarak Salı gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Öte yandan yurdun batı kesimlerinde devam eden yağışların; 31.01.2015 Cumartesi günü öğle saatlerine kadar İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde gece saatlerine kadar kuvvetli (21-50 mm) ve yerel olarak çok kuvvetli (51-75 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) karşı yetkililerin ve ilgililerin tedbirli olması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü tarafından tahminlere bağlı olarak kuvvetli lodos fırtınası ve hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecedeki artış ile birlikte kar örtüsü bulunan yerlerde kar erimeleri meydana gelebileceği tahmin edildiği belirtiliyor. Yoğun kar kitlelerinin olduğu bölglerede karların yumuşamasına bağlı olarak çığ tehlikesine dikkat çekiliyor.

Ayrıca vatandaşlar kar erimeleri, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmalarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ