logo

HAKKI ALTINKAYNAK ’23 NİSAN 1920 RUHUNU SOLDURMAYACAĞIZ’

HAKKI ALTINKAYNAK ’23 NİSAN 1920 RUHUNU SOLDURMAYACAĞIZ’

Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda resmi tören sonrası Atatürk Anıtına çelenk sunumu sırasında konuşan Hakkı Altınkaynak, “23 Nisan 1920 ruhunu soldurmayacağız” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı Küçükbakkalköy ilçe merkezinden başladığı yürüyüşünü Batı Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutluma törenleri kapsamındaki Atatürk Anıtına çelenk sunma törenine katıldı. CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı çelengini ilçe başkanı Hakkı Altınkaynak ile CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi birlikte sundu.

23 Nisan sabahı Saat 09:00’da ilçe merkezi önünde toplanan Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Örgütü üyeleri ve partililer, birlikte Cumhuriyet anıtına çelenk koyma törenine yürüyerek gittiler.

400’e yakın örgüt ve parti üyesi ile vatandaşların oluşturduğu kortej Prestij Caddesi’nden başlattığı yürüyüşü Ülker Arena önünden geçerek Batı Ataşehir’deki Cumhuriyet Meydanı’nda tamamladı.

CUMHURİYET KOLAY KURULMADI

Resmi tören sonrasında yapılan ve siyasi partiler ile STK temsilcilerinin çelenk sunumu sonrası konuşan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 97’nci yıl dönümünün de kutlandığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde yaptığı konuşmada; “Yepyeni bir ülke kurarak armağan eden; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canları pahasına mücadeleye omuz veren yürekli yoldaşları olan önderleri anmak için huzurlarındayız. Kendi tarihlerini bilmeyenlerin gelecekleri aydınlık olamaz. Unutmayalım ki Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı. Yiğit insanların Anadolu halkını da arkasına alarak bir Cuma günü Cuma Namazı sonrası, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurarak milletin iradesini de arkalarına alarak yedi düvele karşı verdikleri mücadeleyi sürdürmüşlerdir” dedi.

MECLİS İSTİKLAL SAVAŞINI BAŞARIYA ULAŞTIRIP, CUMHURİYETLE TAÇLANDIRDI

Türküye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile birlikte topraklarda yaşayanların ümmet olmaktan çıkıp yurttaş onuruna eriştiğinin altını çizen Hakkı Altınkaynak, TBMM’nin ülkeyi düşmanlardan temizleme mücadelesini yürüttüğünü kaydederek; “Bu Meclis İstiklal savaşını başarıya ulaştırmıştır. 29 Ekim 1923’te yönetim biçimi olarak Cumhuriyeti ilen ederek onurlu mücadeleyi taçlandırmıştır. Bu geldiğimiz nokta milletimizin iradesini en doğru şekilde yansıtan 140 yıllık geleneğin oluşturduğu parlamenter demokratik sistem yerine yetkilerin tek bir kişide toplayan sitemin hayırlı olmadığını görüyoruz. Bu ülkenin kaderi kişilerin insafında olamaz” ifadeleri ile konuşmasını sürdürdü.

23 NİSAN 1920 RUHUNU SOLDURMAYACAĞIZ

Ülkenin kaderinin; demokratik kurumların, güçlü meclisin, bağımsız yargının, evrensel hukukun, özgürlükçü ve demokratik anayasanın, herkese eşit uygulanan yasalarını güvencesine emanet edilebileceğine işaret eden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, konuşmasının son bölümünde; “Çünkü demokrasi ülkemizin güvencesi, milletimizin onuru ve nefesidir. Rejim değişikliğinin oylandığı referandumda bütün renkler “Hayır”da bir araya geldi. Ülkemizin her yerinden 24 milyon insanımız hayırda birleşti. 23 Nisan 1920’nin ruhunu bu topraklarda soldurmayacağız.”ifadesine yer verdi.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNULDU

Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’ndaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resmi çelenk töreni sonrasında CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı, Vatan Partisi İlçe Başkanlığı, Muharip Gaziler, Ataşehir Engellier Dayanışma Derneği, ADD, ÇYDD, CKD, Muhtarlar, ÇHD, İstanbul Barosu Ataşehir Temsilciliği Atatürk anıtına çelek sunumu gerçekleştirildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ