logo

Hakkı Altınkaynak ‘CHP’nin Genel Başkan Sorunu Yok’

Hakkı Altınkaynak ‘CHP’nin Genel Başkan Sorunu Yok’

Kongrede güven tazeleyen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, üçüncü döneme onur ve sorumluluk duygusuyla başladıklarını, kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

3-4 Şubat’taki 36. Olağan Kurultay ile ilgili adayların demokratik yapının gereği olduğuna işaret eden “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu aday olmayacağını açıklarsa, mutlaka bir lider çıkacaktır. Olacaksa CHP’ye o zaman genç, dinamik bir lider olmalıdır” diye konuştu.

İlçe ve il kongre sürecini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde,  3-4 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan 36. Olağan Kurultay hazırlıkları sürüyor. CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, ziyaret ettiğimiz İlçe Başkanlığı’nda tamamlanan ilçe ve il kongreleri ile 3-4 Şubat’ta gerçekleştirilecek 36. Olağan Kurultay sürecini Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a değerlendirdi.

Kongrede yeniden göreve gelen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, yeni dönemle ilgili, “Bu üçüncü dönemimize büyük bir onur ve sorumluluk duygusuyla başladık. Sanki hiç aksaklık olmamış gibi görevimize kaldığımız yerden devam ediyoruz” dedi.

BÜTÜN KESİMLERİN ARKASINDA YÜRÜDÜĞÜ BİR GENEL BAŞKANIMIZ VAR

CHP’nin Genel Başkan Sorunu olmadığının altını çizen Hakkı Altınkaynak, “Bana göre CHP’nin bir Genel Başkan sorunu yok. Adalet yürüyüşü ile başlayan bir çıkışta Türkiye’de bütün kesimlerin arkasında yürüdüğü bir Genel Başkanımız var. Ben hem CHP örgütü hem de CHP’ye gönül veren kamuoyunda tartışılacak durum değildir kanaatindeyim. Eğer Genel Başkanımız bir gün artık yeter ben bu işi bırakacağım derse, bu arkadaşlarımız bizim beklediğimiz lider konumunda değiller. Eğer olacaksa CHP’ye o zaman genç, dinamik bir lider olmalı diyorum” diye konuştu.

Hakkı Altınkaynak, Ümit Kocasakal’ın “Kuruluş Ayarlarına Dönmeliyiz” ifadesi için, “90 sene önceki Türkiye ile 90 sene sonraki Türkiye bir değil” dedi.

BİZ İÇERİYE GELİNCE DAHA KAHRAMANLAŞIYORUZ

CHP’nin farklı bir parti olduğunu, demokrasi ve demokratik erdemleri vaat eden bir partinin bunları kendi içinde yaşatması gerektiğini kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, “CHP Türkiye’de farklı bir parti. Topluma demokrasi ve demokratik erdemleri vaat eden bir partinin kendi içinde bunu yaşatması en önemli önceliklerden biridir. Adama sorarlar, senin kendi içine demokrasi yok. Ama bize demokrasi vaat ediyorsun. Bu inandırıcı olmaz.  Kamuoyunda en çok eleştirildiğimiz konuların başında bu gelir. -CHP’liler işi gücü bırakmış kendi içinde mücadeleyi önemsiyorlar- diye bir şey vardır. Bu doğru değildir. Elbette eksiklerimiz var. Biz içeriye gelince daha kahramanlaşıyoruz, dışarıya gelince enerjimizin büyük kısmını yitirmiş oluyoruz. Bunu iyi dengelememiz lazım” diye konuştu.

TOPLUMUN SORUNLARINA DUYARLI DAVRANMAK GEREKİRKEN İÇERİYE KAPANDIK

Mayıs 2017 tarihinden itibaren kongre takvimi ile ilgili genelge geldiğinin altını çizen Hakkı Altınkaynak, mahalle muhtarlık bölgesi delege seçimleri yapılacak denildiği andan itibaren partinin dışa olan aktiviteleri yavaşladığına dikkat çekerek, “Bu süreç daha kısa tutulabilinirdi. Türkiye’de bu kadar ağır bir gündemin ve toplumda gerginliğin had safhada olduğu, OHAL’le yönetilen bir ülkede demokratik hakların kısıtlandığı, haksızlıkların, adaletsizliklerin, iftiraların ve kumpasların olduğu bir süreçte CHP’nin başını kaldırıp toplumun sorunlarına daha çok duyarlı davranması gerekirken maalesef içeriye çok kapandık” dedi.

GÖREVİMİZE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDİYORUZ

Genel seçimlerdeki bütün kurallara uygun ya da demokratik ilkelerin işletilerek, Ataşehir’in bütün mahallelerinde üyelerin önüne sandık konulduğunu ve şeffaf bir delege seçimi yapıldığını belirten CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak,  23 Aralık’ta 3. Olağan Ataşehir İlçe Kongresini gerçekleştirdiklerini kaydettiği açılamasında, “Belki de İstanbul’un en sakin, en hassas kongrelerden biri oldu.  Yönetim kurulumuz yenilendi. Bu bir nöbet değişimiydi. Yeni yüzlere kapı açarak onlara yeni bir fırsat verildi. Genç bir kadro göreve geldi. Örgütümüzün takdiri sandığa yansıdı. Bu üçüncü dönemimize büyük bir onur ve sorumluluk duygusuyla başladık. Sanki hiç aksaklık olmamış gibi görevimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Genç arkadaşlarımızın heyecanını görüyorum. Her ne kadar saha çıkmadıysak da sosyal aktivitelerde ve olması gereken yerlerde her zaman varız” ifadelerine yer verdi.

KADINLAR EŞİT OLARAK YARIŞA DÂHİL OLMALI

Hakkı Altınkaynak “Kadın Kotası” ile ilgili, “Kadın kotaları mahalle delegelerin inisiyatifi ile yaptıkları bir şey. Tüzüğümüzde var. İtiraf etmek gerekirse orada bir eksiklik oldu. Bence kadın kotasının ötesinde kadınlarında eşit olarak yarışa dâhil olmaları gerekir. Şu anda İl Başkanımız dâhil iki ilçemizde seçimi kadınlar kazandı” şeklinde konuştu.

TÜZÜĞE GÖRE GÖREV DAĞILIMI YAPILIYOR

Kongreden sonra tüzüklerine göre görev dağılımı yapıldığını İlçe Sekreteri, Eğitim, Bilişim ve Muhasip üyelerin Yönetim Kurulu toplantısında seçimle belirlendiğini, Başkan yardımcılarının ise atama ile  İlçe Başkanı belirlendiğine işaret ederek, “Görevlere seçilen arkadaşlarımız kendi konularında ve üstlendikleri görevler konusunda liyakat sahibidirler. Genç bir kadro ile uyum içinde çalışıyoruz” dedi.

DEĞİŞİMİ YETERİNCE FARK EDEMEDİK

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a yaptığı değerlendirmede şu açıklamalara yer verdi:

“Ak Parti’nin bu kadar güçlenmesi, iktidara bu şekilde güçlenmesinde geçmişteki zaaflarının büyük etkisi olduğunu kabul eden Hakkı Altınkaynak, “1976 tarihinden bu yana partinin bir üyesi ve şu anda bir ilçe başkanı olarak, bugüne kadar siyasal tarihimizdeki değişimi yeterince fark edemedik. Bunun mesuliyetinin büyük kısmı bizim omuzlarımızda. İçişlerimize yoğunlaşarak, toplumdaki ve dünyadaki değişimi dışarıda olup bitenleri yeterince algılayamamamızdan, belki birazda demokratik yapıdan kaynaklanıyor.”

TÜRKİYE’DE ŞU ANDA TEK ALTERNATİF CHP’DİR

“Mesela Ak Parti iktidarında Genel Başkanları Sayın Erdoğan’ın yasaklı olmasının önündeki engelleri yine partimiz kaldırdı. Ama maalesef Ak Partililer ve Sayın Cumhurbaşkanı bu hususta biraz merhamet sınırlarını aşarak duyarlılıklarını göstermiyorlar. CHP’ye çok haksız ve kabul edilemez bir şekilde yükleniyorlar. Bu doğru değil ama şunu da unutmamak lazım, demokrasi uzun soluklu bir rejimin adıdır. İnsanlık tarihi çok ağır bedeller ödemiştir.  Güzel bir sözümüz var; “Doğrunun terazisi eğilmez”. CHP bugün Türkiye’de 20 milyon insana hitap edecek erdem ve güce sahiptir. Türkiye’de şu anda tek alternatif CHP’dir.”

BİRLİKTE GÜZEL ŞEYLERE İMZA ATACAĞIMIZA İNANIYORUM

“İl Kongresinde Başkanlık seçimi çok demokratik bir ortamda gelişti. Kıran kırana, başa baş giden bir yarışla sonuçlandı. 7 oy farkla İl Başkanlığında bir görev değişikliği oldu. Biz mevcut il başkanımızı destekliyorduk. Fakat yeni seçilen İl Başkanı da bizim saygın başkanımızdır. Süreci birlikte yürüteceğiz. Başarılı olması için elimizden gelen tüm gayret ve çabalarımızla destek olacağız. Sonuçta partimizin demokratik mekanizması bunu göstermiştir. Bir kadın olmanın avantajını da toplumun geleceği ve partimizin geleceği için kullanacaktır ve bizlerde destek olacağız. Birlikte güzel şeylere imza atacağımıza inanıyorum.”

MUHARREM İNCE VE ÜMİT KOCASAKAL DEMOKRATİK YARIŞA KATILABİLİR

“Cumhuriyet Halk Partisi diri bir parti. Sürekli kendisini evrenselleştiren, sürekli yeniliklere açık, topluma özgürlükçü demokrasiyi vaat eden bir partinin kendi içindeki bu demokratik mekanizmaların doğru bir şekilde işlemesi inandırıcı olur. CHP Genel Başkanı bu hususta çok duyarlıdır ve kadirşinas bir davranış ortaya koyuyor. Bir parti içinde yarış yoksa niçin bu seçimleri yapıyoruz. Ben mevcut başkandan daha iyisini yaparım diye yola çıkan adayların kendilerine göre bir bildikleri vardır herhalde.  Ben daha iyi yaparım diyerek yarışa giren Muharrem İnce ve ümit Kocasakal’da demokratik yarışa katılabilir.”

TÜRKİYE 1923-34, 35 TARİHİNDE DEĞİL. DÜNYA DEĞİŞİYOR

“Özellikle adaylığını açıklayan Sayın Ümit Kocasakal için söylüyorum. Bir partinin DNA’sını toplumda sorgulatmak hiçbir adayın hakkı değildir. Mevcut olanın siyasi misyonunu, karekterist yapısını beğenmiyorsan zaten içinde olamazsın. 90 sene önceki Türkiye ile 90 sene sonraki Türkiye bir değil Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere vasiyeti var. -Bir gün benim ilkelerimde çelişkiye düşerseniz, akıl ve bilim yolundan gidiniz- diyor. Tabi ki CHP’nin kuruluş ilkeleri bu ülkenin namusudur, onurudur. Türkiye 1923-34 ve 35 tarihindeki şartlarda değil. Dünya değişiyor, çağ atlıyor. Dünya bilgi çağını atladı, şu an teknoloji çağını yaşıyor. Böyle değişken bir dünyada eskiden bize böyle vasiyet edildi diye burada kalamayız. Bilim ve akıl yolunda gitmemizi söyleyen Ulu Önder Atatürk, en hakiki mürşit ilimdir diyor.  Bugün Türkiye’de ihtiyaç olan şey, gerçek anlamda demokrasi, sosyal adalet, hak ve hukukun hakim olmasıdır.  CHP siyasal alandaki bu boşlukları doldurması lazım… Bu ülkenin kuruluş felsefesindeki hedef, ülkeyi çağdaş muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Bunları gerçekleştirmek için CHP’nin kendisini yenilemek, toplumun ihtiyaçlarına yenilenerek cevap vermesi gerekir.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ