logo

Hakkı Altınkaynak, ‘Demokrasiyi Sokakta Bulmadık’

Hakkı Altınkaynak, ‘Demokrasiyi Sokakta Bulmadık’

24 Haziran seçimi kararını ‘Baskın Seçim’ olarak niteleyen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı ALtınkaynak, muhalefet olarak zaman seçime hazır olduklarını kaydetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Erken seçim kararını “Baskın Seçim” olarak niteleyen, demokrasiyi savunan tüm bileşenlerle sandık güvenliğin sağlamak için birlikte hareket edeceklerini kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı ALtınkaynak, CHP en az 4 bin kişi ile sandık başlarında olacağını, demokrasiyi sokakta bulmadıklarını, teslim etmeyeceklerini ifade etti.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak Recep Kenan  aracılığıyla itvhaber.com’a “Baskın Seçim” olarak nitelediği 24 Haziran’da yapılacak olan seçim kararını ve yapılan çalışmaları değerlendirdi.

“MUHALEFET HER ZAMAN SEÇİME HAZIRDIR”

Anayasamıza göre seçim kararını Türkiye Büyük Millet Meclis tarafından alınması gerektiğini kaydeden Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, erken seçim kararının parlamento tarafından alınması gerektiğini vurgulayarak, “Baskın bir seçim kararı alındı. Bu ülkede sıkıntılı bir durum var. Tek adam gelecek değil, tek adam gelmiş. Yıllardan beri tepede ama biz onu görmemezlikten geldik.  Bir karar alacaksın, 24 Haziran da seçim olacak diyeceksin.  Bu hoş değil. Biz seçimden kaçmıyoruz.  Ana muhalefette olan bir partinin seçimden kaçması mümkün değil. Muhalefet her zaman seçime hazırdır” dedi.

OTEL ODALARINDA DEĞİL SAVAŞ MEYDANLARINDA KURULAN PARTİYİZ

Siyasi partiler askeri birlik gibi olduğunu, seçime her an hazır olduklarını belirten Hakkı Altınkaynak, “Ne zaman alarmın çalacağı belli olmaz.  Onun için parti olarak biz her zaman hazırız. Biz bu ülkenin çilekeş partisiyiz. Bu ülkeyi otel odalarında değil savaş meydanlarında yurtseverlerin, muhafazakârların bir araya gelerek kurdukları bir partiyiz” diye konuştu.

ALINAN KARAR BİR KİŞİNİN İKİ DUDAĞI ARASINDA

Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının her an bir erken seçim olabileceğinin bilincinde olduğuna işaret eden Hakkı Altınkaynak, “Belki baskın bir seçim süreci başlatıldı ama kurumsal bir parti veya diğer partiler için 60 günlük süre sorun değil. Biz bu işi toparlayarak bu gidişatı durdurmak zorundayız.  Bu sadece bizim sorunumuz değil iktidar dışında kalan tüm partileri ilgilendirir. Türkiye’de alınan karar bir kişinin iki dudağı arasında. Yasaya göre seçim kararını TBM Meclisi alır ama bunlar ne yapıyor. Biz karar aldık siz mührü basın diyorlar.   Bu ülkede bu gidişattan rahatsız olanların, bu gidişatın ülkenin geleceği için iyi olmadığını düşünen vatansever ve sorumluluk sahibi kişileri kaygılandırıyor” dedi.

CHP TARİHSEL KÖKLERİ DERİN OLAN BİR PARTİ

CHP’nin en güçlü, en organize olmuş, tarihsel kökleri derin olan bir parti olduğunu vurgulayan, herkesin bu partiden beklentileri olduğunu ifade eden Altınkaynak, açıklamasını şöyle sürdürdü: “CHP, 95 yıllık bir parti. Son 50-60 yıldır iktidar olmadığı halde iktidara alternatif olduğunu söylemlerinin büyük yankı yaptığı bir partidir.  Genel Başkanımız bize her zaman, topluma umut verin, hoşgörülü olun, huzur ve güven aşılayın, bu işi başaracağız sözünü verin diyor. İlçe başkanı olarak bende aynı şeyleri düşünüyor ve önemsiyorum. Demokrasiye uygun olmayan, KHK’larla ben yaptım ettim, ben istedim oldu, al çantanı çık git diyen bir demokrasiden söz edilir mi?”

DEMOKRASİYİ SOKAKTA BULMADIK

ülkenin yurttaşları gidişata el koymak zorunda olduğunu kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, bunu için 24 Haziran seçimlerinin iyi bir fırsat olduğunun altını çizerek, ““Hiç kimseyi açlıkla terbiye edemeyiz. Suç bireyseldir. Düşman kazanmak kolay taşımak zordur. Biz bu topraklarda kader birliği yapmış insanlarıyız. Bu gidişat içerde ve dışarıda düşmanları çoğaltan bir politikadır. O nedenle CHP ve bu ülkenin bütün yurttaşları olarak bu gidişata el koymak zorundayız.  İşte 24 Haziran seçimleri bunu için fırsattır. Demokrasiyi sokakta bulmadık ve sokakta teslim etmeyeceğiz”  dedi.

TÜM BİLEŞENLERLE SANDIK GÜVENLİĞİN SAĞLAMAK İÇİN BİRLİKTE HAREKET

Ataşehir örgütü olarak seçime hazır olduklarını, seçim olacakmış gibi çalıştık ve çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Altınkaynak, seçim ve sandık güvenliği ile ilgili tedbirlerin de alındığını vurgulayıp, “Sandık görevlilerimiz hazır. Avukatlarımız hazır. Bilişim uzmanlarımız var. Bulundukları okullarda olup bitenleri anında bildirecekler. Biz bizim dışımızda ki bileşenlerle, demokrasiyi savunan güçlerle de birliğimiz var. Bu ülkenin demokrasisini savunan tüm bileşenlerle sandık güvenliğin sağlamak için birlikte hareket edeceğiz.  Önce Ataşehir örgütü olarak startı vereceğiz.  Ondan sonrada bizim dışımızdaki gruplarla görev yapacağız. Hem yolda yürüyeceğiz, hem düşüncelerimizi paylaşacağız. Unutmayın ki her kes bunu bilsin CHP en az 4 bin kişi ile sandık başlarında olacak.  Gerekirse canımız pahasına oylarımıza sahip çıkacağız. Hiçbir şeyden çekinmeyeceğiz. Bu ülkede hukuk devletinin kurallarının hala var olduğuna inanıyoruz” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ