logo

HAKKI ALTINKAYNAK ‘GENEL BAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ’

HAKKI ALTINKAYNAK ‘GENEL BAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ’

Atasehir_chp_hakki altinkaynakParti içi muhalefetin talebini değerlendiren Hakkı Altınkaynak, kurultayın yapılacağını ve genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında olduklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası başarısızlık iddiaları ile CHP’de yaşanan krizle birlikte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yönetiminin istifasını isteyen muhalif grup, kurultay talebini de dile getirmişti.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak itvhaber’den Recep kenan’a şu açıklamaları yaptı:

Sosyal demokrat partilerde karizmatik liderler değil, eşitler arasından çıkacak olan lider ilkesi olması gerekir. Elbette kurultay yapılacaktır. Ve adaylar da çıkacaktır. Yapılacak genel kurulda Genel Başkanımız güçlenerek çıkacaktır.

Daha seçim bitmeden basın açıklaması yapıyorlar. Seçimde neredeymiş bunlar? Partinin kazanmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Genel Başkan sorunu yoktur CHP’nin. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2,  3, 4 numara sorunu vardır. Muharrem İnce mangalda kül bırakmıyor. Başbakan Genel Başkanı; “Sen Alevisin” sözleri mezhep tartışmalarına çekmek isterken Muharrem İnce gibi ağzı laf yapan birine çıkıp; “Sanan en benim Genel Başkanımın mezhebinden. Ahlakına, siyasi namusuna, dürüstlüğüne bakacaksın” demek düşerdi.

Yüzde yetmişi Sunni vatandaşlarımızdan oluşan CHP’nin genel başkanını Alevi olması bir Cumhuriyet Halk Partisi için bir şereftir.  % 70’i Sunni mezhebi mensubu olan CHP örgütünün başına Alevi bir Genel Başkan getirmiş olması bu onuru taşımaktadır. Laik Türkiye’de kimsenin haddi değildir CHP Genel Başkanına; “Alevi misin, Sunni misin?” diye sormak. CHP’de mezhep sorunu yoktur.  CHP örgütü ve tabanı aşmıştır mezhepçiliği… Biz genel başkanımızın etnik kimliğine, mezhebine bakmıyoruz. Ahlakına, bilgisine, birikimine bakıyoruz biz Genel Başkanımızı belirlerken. Ataşehir ilçe örgütü olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız. Genel Başkanımız sosyal demokrat, çağdaş bir liderdir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ