logo

HAKKI ALTINKAYNAK ‘KİMLİĞİ UYGUNDU ZAMAN YETERLİ DEĞİLDİ’

HAKKI ALTINKAYNAK ‘KİMLİĞİ UYGUNDU ZAMAN YETERLİ DEĞİLDİ’

Chp-hakki_altinkaynak_recep_kenanCumhurbaşkanlık seçimi sonrası Ataşehir’deki sonuçlarını değerlendiren CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak kurultay süreciyle ilgili açıklamalar yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

%48,5  oy oaranı ile Ataşehir’de yine birinci parti olduklarının altını çizen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak itvhaber.com’dan Recep Kenan’a yaptığı açıklamalarda seçim süresinin çok kısa olduğuna dikkat çekip bu sürede hiçbir adayın tüm Türkiye’ye tanıtılamayacağı söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve partisindeki kurultay süreci gelişmesiyle ilgili CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’ın Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com haber sitesine yaptığı açıklamalar…

“Gelinen nokta Türkiye’nin, Cumhuriyetin değerleri ile hesaplaşmasının son aşaması gibi görülüyor” sözleri ile Erdoğan’ın başkanlık hedefi ile kaygılarını dile getiren CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Türkiye’deki muhalefetin tümünü temsil edecek ve tümünün hassasasiyetini yansıtacak ismi Cumhurbaşkanı yapmak için çalıştıklarını vurgulayıp; “Yüzde yetmişi Sunni vatandaşlarımızdan oluşan CHP’nin genel başkanının Alevi olması Cumhuriyet Halk Partisi için bir şereftir” sözleri ile Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na mezhep üzerinden saldıran Erdoğan’a Muharrem İnce’nin de aralarında bulunduğu partililerden gerekli desteğin ve cevabın verilmediğini söyledi.

Chp-hakki_altinkaynak_recep_kenan_1Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye’nin son 12 yılında geldiği önemli bir aşama olduğunu kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, “Gelinen nokta Türkiye’nin, Cumhuriyetin değerleri ile hesaplaşmasının son aşaması gibi görülüyor. Ya da öyle yansıtılmaya çalışılıyor.  Biz Ataşehir İlçe örgütü olarak; yerel seçimlerden hemen sonra cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlandık. Vatandaşlarımıza bu seçimin çok önemli olduğunu, devletin başına babacan, vatandaşlarını kucaklayan bir isimin oturmasının önemi üzerinde düşüncelerimiz netleşmişti” dedi.

MUHALEFETİN TÜMÜNÜ TEMSİL EDECEK ADAY

Hakkı Altınkaynak Cumhurbaşkanı adayı belirlenmesi ile ilgili; “Oy potansiyelimizi de bildiğimizden dolayı, kendi içimizden çok Türkiye’deki muhalefetin tümünü temsil edecek ve tümünün hassasasiyetini yansıtacak Chp-hakki_altinkaynak_recep_kenan_2arayışlar vardı. Parti üst kurullarımız, Genel Başkanımız bu hususta MHP ile birlikte diğer siyasi partilerle bu hassasiyetin verdiği sorumlulukla bir araya geldi. Bu çalışmalar sonunda “Çatı Adayı” dediğimiz Sayın Ekmeleddin ihsanoğlu’nu ortak aday gösterdiler” diye konuştu.

KOŞULLAR EŞİT DEĞİLDİ, DEVLET OLANAKLARI KULLANILDI

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendiren CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak seçim sonucu ile ilgli de şu değerlendirmelerde bulundu:

Seçim süresi çok dar, mücadelede şartları mukayese edilemeyecek kadar eşitsizlik vardı. Devletin bütün olanakları, Cumhurbaşkanı adayı olan Başbakanın kesinlikle bu makama uygun olmayan; ayrıştırıcı, bölücü, toplumu kutuplaştırıcı, kendi kitlelerinden başka kimseyi düşünmeyen mesajlarının toplumdaki yankıları olumsuz oldu.

Karşısındaki adayın son derece mütevazı, entellektül ve sorumluluk duygusu içerisinde olması ve topluma kendini anlatacak zaman olmaması verdiği olumsuzluk vardı.

Koşullar eşit değil. Valiler, kaymakamlar, kurumlar ve özel şirketler ile devletin bütün olanakları kullanıldı. Biz kamuya açık olan alanları kullandık. Çünkü Anayasamıza göre Cumhurbaşkanı tarafsızdır. Cumhurbaşkanlığı toplumun bütün kesimlerini ve kurumlarını bir araya getiren makamdır. Bu açıdan seçim çalışmaların özenle ve dikkatle bu kurallara bağlı kaldık.

Hakkı Altınkaynak “Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu tabanda beklenen ilgiyi görmedi mi?” sorusuna; “Adayın partililerin tamamı tarafından kabul görmesi mümkün değil. Ancak, Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü Türkiye’nin her tarafında üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. CHP örgütü Cumhurbaşkanı adayımızın arkasında durmuştur. Ataşehir örgütü devletin hiçbir olanağını kullanmadan, kendi imkanları ve alın teri ile gösterdiği performans bunun göstergesidir” sözleri ile yanıt verdi.

ADAYIN KİMLİĞİ UYGUNDU, ZAMAN UYGUN DEĞİLDİ

Yerel seçimlerden yüzde 49,5 oy alarak çıktıklarını ve Ataşehir’de Cumhurbaşkanı seçiminde de yüzde 48,5 oy alarak tekrar birinci parti olduk vurgulayan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, “Türkiye’nin her tarafında bu oldu mu? Olmadı. Anadolu’ya gidip bakmak lazım. Hiçbir adayı 45 günde Türkiye’yenin tamamına tanıtmak mümkün değildir. Adayın kimliği, misyonu buna uygundu. Fakat zaman uygun değildi.

Parti içi muhalefetin kurultay iddia ve taleplerinin gündemde olduğu hatırlattığımız CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, “Partimizin içerisinde neyi ne zaman söylemesi gerektiğini bilmeyen çatlak sesler var” ifadeleri ile muhalefetin kurultay taleplerini eleştirdiği sözlerine; “Atatürk’ü kendi çıkarları için ulanıyorlar. Atatürk’ün kurduğu, Türkiye’nin kurucusu CHP’de Atatürk’ü tartışmak;  ben daha iyi Atatürkçüyüm diyerek Atatürk’ün arkasına sığınanlar var. 12 Eylül’de Kenan Evren’de yaptı bunu. 90 yıl önceki koşullarda kurulan Türkiye’yi 90 yıl öncesine döndürüp aynı koşullarda yönetmek mümkün değil. Çağ değişiyor, insanlar değişiyor, algılar değişiyor” dedi.

Chp-hakki_altinkaynak_recep_kenan_3

CHP KENDİNİ YENİLEMEK ZORUNDA

Parti içi muhalefette yer alan milletvekillerinin Kurultay ve Kılıçdaroğlu’nu istfaya davetleri konusunda düşüncelerini şu sözlerle açıkladı:

Atatürk’ün bir sözü var; “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ben size miras olarak bilimi bırakıyorum” diyorsa, bu ne demektir. Dünya, çağdaş uygarlık, medeniyet nereye gidiyorsa oraya gidin demektir. Çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkın diye hedef gösteriyor. Demokratik ülkeler devrimlerini sürdürmüşlerse CHP de kendini öyle yenilemek zorunda. Toplumun tüm katmanları ile buluşmak zorunda. Türkiye’nin yapısı belli… Sol seçmenlerin oyu en yüksek yüzde 30’dur. Biz bu yüzde 30’u büyütmeyecek miyiz?  Bizim için sol veya sağ yok. Bizim eksikliğimiz halka gitmemektir. Halka gider, halkla kucaklaşırsak, halk bize gelecektir. İçeride enerjimizi harcıyoruz. Seçime geldiğimiz zaman tık nefes kalıyoruz. Biz Ataşehir’de iki dönemdir yönümüzü içe dönmedik. Hep dışa dönük çalıştık. Bu başarı ondan geliyor.

Yeni kurulmuş ilçe Ataşehir. Belediye Başkanımızın gösterdiği performans bunun göstergesidir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilçe örgütümüzün gösterdiği performans da bunun göstergesidir.

GENEL KURULDA GENEL BAŞKANIMIZ GÜÇLENEREK ÇIKACAKTIR

Chp-hakki_altinkaynak_recep_kenan_4Sosyal demokrat partilerde karizmatik liderler değil, eşitler arasından çıkacak olan lider ilkesi olması gerekir. Elbette kurultay yapılacaktır. Ve adaylar da çıkacaktır. Yapılacak genel kurulda Genel Başkanımız güçlenerek çıkacaktır.

Daha seçim bitmeden basın açıklaması yapıyorlar. Seçimde neredeymiş bunlar? Partinin kazanmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Genel Başkan sorunu yoktur CHP’nin. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2,  3, 4 numara sorunu vardır. Muharrem İnce mangalda kül bırakmıyor. Başbakan Genel Başkanı; “Sen Alevisin” sözleri mezhep tartışmalarına çekmek isterken Muharrem İnce gibi ağzı laf yapan birine çıkıp; “Sanan en benim Genel Başkanımın mezhebinden. Ahlakına, siyasi namusuna, dürüstlüğüne bakacaksın” demek düşerdi.

Yüzde yetmişi Sunni vatandaşlarımızdan oluşan CHP’nin genel başkanının Alevi olması bir Cumhuriyet Halk Partisi için bir şereftir.  % 70’i Sunni mezhebi mensubu olan CHP örgütünün başına Alevi bir Genel Başkan getirmiş olması bu onuru taşımaktadır. Laik Türkiye’de kimsenin haddi değildir CHP Genel Başkanına; “Alevi misin, Sunni misin?” diye sormak. CHP’de mezhep sorunu yoktur.  CHP örgütü ve tabanı aşmıştır mezhepçiliği… Biz genel başkanımızın etnik kimliğine, mezhebine bakmıyoruz. Ahlakına, bilgisine, birikimine bakıyoruz biz Genel Başkanımızı belirlerken. Ataşehir ilçe örgütü olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız. Genel Başkanımız sosyal demokrat, çağdaş bir liderdir.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ