logo

Hasan Leyli’den ‘Kültürel Mirasımızı Koruyalım’ Mesajı

Hasan Leyli’den ‘Kültürel Mirasımızı Koruyalım’ Mesajı

Hasan Leyli Ortaokulu’nda geleneksel ve kültürel değerlerimizin yaşatılması, gelecek nesillere taşınması amacıyla “Kültürel Mirasımızı Koruyalım” adıyla etkinlik düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hasan Leyli Ortaokulu Sosyal Bilgiler Zümresi “Kültürel Mirasımızı Koruyalım” adıyla geleneksel değerlerimizin tanıtılması ve yaşatılması, gelecek nesillere taşınması amacıyla kültürel ögelerin sergilendiği etkinlik düzenlendi.

23 yıldır Hasan Leyli’de görev yapan Coğrafya öğretmeni Bilge Yıldırım öncülüğünde Hasan Leyli Ortaokulu Sosyal Bilgiler Zümresi tarafından hazırlanan ülkemizin 7 bölgesindeki geleneksel değerler ve kültürümüzün tanıtıldığı “Kültürel Mirasımızı Koruyalım” adıyla sergi düzenlendi.

Semah gösterisinin sahnelendiği programda Hasan Leyli Ortaokulu din öğretmeni Muhammed Ali Atalay tarafından müzik kültürümüzden örnekler seslendirildi.

Hasan Leyli Orta Okulu

Recep Kenan paylaştı: 28 Mart 2018 Çarşamba

Etkinlikte tarihe mal olmuş, kültür ve bilimsel alanda önemli çalışmalar yapmış, halkımız tarafından da kabul görmüş Karagöz – Hacivat, Nasrettin Hoca, Orhan Veli, Atilla, Hazrefen Ahmet Çelebi ve Cahit Arf’ın aralarında olduğu karakterler okul öğrencileri tarafından canlandırıldı.

Açılışta konuşan Hasan Leyli Ortaokulu sosyal bilgiler öğretmeni Bilge Yıldırım, kültürün milletin geçmişten gelen birikimi olduğunun altını çizerek, “Kültür, bizi biz yapan değerlerdir. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirasımız, kültürel değerlerimizdir” dedi.

Sosyal bilgiler öğretmenleri olarak birincil amaçlarının vatanını seven, kültürel mirasına sahip çıkan, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek olduğunu kaydeden Leyli Ortaokulu sosyal bilgiler öğretmeni Bilge Yıldırım, “Kültürel Mirasımızı Koruyalım” sergisi ve bu kapsamda düzenlenen etkinlikle öğrencilere ülkemizi ve kültür değerlerimizi tanıtmayı amaçladıklarını vurgulayarak, “5. Sınıf öğrencileri ve velileri ile hazırladığımız sergide, eğitim – öğretim yılı boyunca sosyal bilgiler dersi müfredatında işlediğimiz konuların yansımasıdır” diye konuştu.

Okul Müdürü İbrahim Batumoğlu ev sahipliğinde, Bilge Yıldırım öncülüğünde Hasan Leyli Ortaokulu Sosyal Bilgiler Zümresi tarafından düzenlenen “Kültürel Mirasımızı Koruyalım” sergisi ve etkinliğine Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Kuzu, Hasan Ali Köse ve Erhan Demiryas’ın aralarında olduğu okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ