logo

HASAN SOPACI İŞSİZ GENÇLERİ ÇERKEŞ’E DAVET ETTİ

HASAN SOPACI İŞSİZ GENÇLERİ ÇERKEŞ’E DAVET ETTİ

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımlarla istihdamın arttığını kaydeden Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı İstanbul’dan bıkan, İstanbul’da mutlu olmayan, iş bulamayan Çankırılı gençleri Çerkeş’e davet etti.

Recep Kenan/ithaber.com

Göreve geldiğinden bu güne 3 yıldır Çerkeş’in alt yapısı ile uğraştıklarını, kanalizasyon çalışmalarının devam ettiği bu sürede; su şebekesini yenilediklerini, üniversite ve doğalgazı Çerkeş’e getirdiklerini kaydeden Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, alt yapısının tamamlandığı OSB’ye yatırımcı beklediklerini ve tarihi dokusunu korumak istedikleri Çerkeş’e 150 – 160 dükkan ve 250 – 300 konutluk yeni bir çarşı projesi üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

ÇERKEŞ O DÖNEMDE KÜLTÜREL VE EKONOMİK MERKEZ

1870 yılında belediye olan Çerkeş’in; 1886 -87 sayımında nüfus 56 bin, 1914 sayımında 66 bin, 1944 depreminden önce merkez nüfusu 22 bin olan bir ilçe olduğunun altını çizen Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, o günlerde Kurşunlu, Atkaracalar, Orta, Bayramören Karabük, Ovacık bölgelerinin köyleriyle Çerkeş’e bağlı olduğunu, Çerkeş’in o dönemde kültürel ve ekonomik merkez olduğunu vurguladı.

ÇERKEŞ 1944’TE YERLE BİR OLMUŞ

“1944 yılında yaşanan deprem felaketinde önemli bir kan kaybı yaşıyor Çerkeş. Hemen hemen yerle bir olmuş, tarihi eserlerinin büyük bir kısmını kaybetmiş. Çerkeş’te yaşayan ekonomisi güçlü insanlar göç etmiş. O günden bu yana kan kaybeden nüfusu 2750’lere kadar düşen bir ilçe. Bu gün 10 binler civarında ilçemizin nüfusu. Köyleri ile beraber 17 bin civarında…”

HASAN SOPACI’NIN RECEP KENAN’LA RÖPORTAJI itvhaber.com’da

Yukarda geçilen özetle kısa, ancak çarpıcı bir biçimde özetliyor Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, geçmiş parlak günlerin ardından gelen düşüş ve daha sonra; 1944 yılında yaşanan deprem felaketi ile Çerkeş’in dibe vuruşunu, Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a verdiği röportajında…

5.BÖLGE ÇERKEŞ OSB, 6.BÖLGE TEŞVKİYLE YATIRIMCI BEKLİYOR

BÜYÜK ÇANKIRI BULUŞMASINDA BİR ARAYA GELDİĞİ HASAN SOPACI’NIN itvhaber.com’da yayınlanmak üzere Recep Kenan’a verdiği röportaj:

“Çerkeş’te bir sanayi bölgemiz var. Teşvikte 5.bölge olarak geçiyor. Organize Sanayi bölgemiz 6,bölgenin tüm teşviklerinden yararlanıyor. Bu ne demek; 100 liralık yatırım yapıyorsanız, 110 lira alıyorsunuz. Ortasından otoban geçiyor. İstanbul – Doğu Karadeniz ve Türkmenistan’a, Çin’e kadar uzanan bir yol bu. Güney sınırından demir yolu geçiyor. Demir yolu ve Karayolu ortasında kalan bir sanayi bölgemiz var. 1.Etap doldu. 2.etabın da alt yapı çalışmaları başladı, bitmek üzere. Alt yapı çalışmaları; yol, kanalizasyon, doğalgaz, su, aydınlatma, telefon, kaldırım. 2. Etaba da sanayicileri bekliyoruz. Bu iki etap tamamlandığında 40’ın üzerinde sanayiciye parsel vermiş olacağız. Şu an 17 sanayici parsellerini almış durumda. 12 fabrika faal halde. Bir kısmı üretimde, kalanlar da yıl sonuna kadar üretime geçecekler.”

ÇERKEŞ OSB TAMALANINCA 2500 İSTİHDAM

“Çerkeş Organize Sanayi Bölgesinde bu yılsonuna kadar binin üzerinde vatandaşımıza istihdam sağlanacak. 2.etapla birlikte istihdam sayısı 2500’e ulaşacak. Bu fabrikalar faaliyete geçince Çerkeş’in nüfusu da artmış olacak. Kültür merkezi, cazibe merkezi, belediyecilik hizmetinin eksiksiz verildiği mutlu insanların yaşadığı Çerkeş’i yaratmaya çalışıyoruz.”

LÖSEV’DEN ÇERKEŞ’TE KENDİ MARKASIYLA YATIRIM

“Lösemili hastaların tedavisine gönüllü olarak destek olan LÖSEV Çerkeş’te yatırıma başlıyor. Çerkeş’te hastane ve yaşam merkezi yanında kendi markaları adıyla doğal ürünler üretmek hedefiyle buraya geliyorlar. 2018’de yatırıma başlayacaklar. Yıldız Holding’in sahibi olduğu Aytaç fabrikaları var. Çerkeş’te artan istihdam olanakları ile birlikte göç alıyor.”

ÇERKEŞ’İN TARİHİ DOKUSUNU CANLANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

“Çerkeş’in eski evlerini, tarihi dokusunu canlandırmak için çalışmalarımız, restorasyon projelerimiz devam ediyor. Yıkılmak üzere olan Işıkla Konağımızı sahibinden belediye olarak satın aldık. Restorasyon projesini bekliyoruz. Romalılardan kalma Osmanlılar döneminde de kullanılan tarihi hamamımız var 4. Murat’ın tamirat ve tadilatıyla günümüze gelmiş. 4. Murat için yapılan 1944 depreminde yıkılan çok büyük bir cami var. Onu da aslına uygun yeniden yapacağız. Etrafındaki dükkanları kamulaştırma çalışmalarına başladık.”

DOĞA TURİZMİ ÇERKEŞ İÇİN ÖNEMLİ

“Doğa turizmi bizim için önemli. Işık Dağı, Doğdu Dağı, Dumanlı Dağı var. Doğa turizmini de canlandırmak için çalışıyoruz. Bir mesire yeri yapıyoruz. Üniversitenin yanında, Atatürk Ormanı’nda, bitmek üzere… Akhasan Barajı etrafında doğal bir mesire alanı oluştu.”

3 YILDIR ÇERKEŞ’İN ALT YAPISI İLE UĞRAŞIYORUZ

“3 yıldır Çerkeş’in alt yapısı ile uğraşıyoruz. Çarşıda kanalizasyon çalışmamız devam ediyor. İdris ve Kurtlar mahallelerini bitirdiğimizde, Yeni Mahalle’ye geçeceğiz. Su ihalemizi yaptık. Tüm Çerkeş’in su şebekesini yeniliyoruz. Kanserojen borularla halkımıza su içiremezdik. Asbest boruları sağlıklı olanlarla değiştiriyoruz. Daha önce isale hattımızı belediyemizin imkanları ile değiştirmiştik. Kendi imkanlarımızla kaynak suyu getirdik. Şebeke yenilenirken gerekli olan yerlere vanalar konulacak. Elektronik ortamda kaçakların da tespitinin yapılabildiği su şebekesi kazandıracağız Çerkeş’e. Arıza halinde sadece patlağın olduğu sokağı keseceğiz. Çerkeş susuz kalmayacak.”

10 BİNİ GEÇİREREK ÜNİVERSİTE VE DOĞAL GAZ ALABİLMEK İÇİN MÜCADELE…

“Sizle de doğalgaz mücadelemiz sırasında tanışmıştık. Çerkeş’in nüfusunu 10 bini geçirerek üniversite ve doğal gaz alabilmek için çalışıyorduk. 10400 olan nüfusumuzla biz doğalgazı ve üniversitemizi aldık. Tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Çok emekleri var. Doğalgaz Çerkeş’in yüzde yetmişine döşendi. Geçen sene doğal gaz kullanmaya başladı Çerkeşliler. Elektrik tellerini yer altına aldık. Sokaklardaki çirkin görüntü kalmadı Çerkeş’te…”

8 MİLYONLUK BÜTÇEYLE YENİ KANALİZASYON ŞEBEKESİ

“Çerkeş’e yaklaşık 8 milyon liralık bütçeyle yeni kanalizasyon şebekesi döşendi. Kadıköy’den mezbahaya kadar yaklaşık 8 kilometre ana hat olarak gelmiş. Ne yazık ki İdris Mahallesi, Kurtlar Mahallesi ve Yeni Mahalle ile Cumhuriyet mahallesinde kanalizasyon var ancak eski ve yetersiz.”

ÇARŞI MERKEZ’DE KANALİZASYON ŞEBEKESİ YOKMUŞ, BİREYSELMİŞ

“Çarşı merkezinde kanalizasyonumuz yok! Belediyemizinkini dereye vermişiz. Bunu da sonradan öğrendik. Ben bilmiyordum. Birçok kişi de bilmiyor. Şimdi bütün çarşının kanalizasyonunu yeniden yapıyoruz. Belediye olarak kendi imkanlarımızla yapıyoruz.”

ALT YAPI İLE BİRLİKTE ÜST YAPI ÇALIŞMALARINI DA YÜRÜTÜYORUZ

“Alt yapı çalışmaları ile birlikte üst yapı çalışmalarını da yürütüyoruz. Her mahalleye spor tesisi kuruyoruz. Halı saha yaptık. Gençlik Merkezi yapıyoruz. Ankara girişi ve köprü yaptık. Çok modern bir mezbaha kurduk. Çankırı’da bile yok. Bölgenin en modern mezbahası Çerkeş’te… İlçemiz hayvancılık bölgesi. Önceliklerimizden Hayvan Pazarının inşaatına başladık.”

ÇERKEŞ’TE 150 – 160 DÜKKAN VE 250 – 300 KONUTLUK YENİ BİR PROJE

“Yeni bir çarşı kuracağız Çerkeş’te. Avan projelerini oluşturuyoruz. 150 – 160 dükkan yapıyoruz. 250 – 300 arasında da konut olacak projede. Tasarı aşamasındayız. Sayılar proje ile netleşecek. Şu an 24 daire ve 10 dükkan kapasiteli ilk etabın inşaatına başladık. Bir de hamam yapıyoruz bölgeye.”

VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

“14 tane park yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Kendi imkanlarımızla yapıyoruz bunları. Kendi imkanlarımızla yapıyor olmamız önemli. Bir kültür merkezi projemiz var. 2 de düğün salonu yapacağız. Projelerimiz hazırlandı. İhale edeceğiz. İhtiyacımız var. Çünkü Çerkeş’te düğün salonu sorunu var. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını elimizden geldiği kadar karşılamak için çalışıyoruz…”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ