logo

Hasan Sopacı ‘Zenginliklerimizi Çankırı’ya Aktaralım’

Hasan Sopacı ‘Zenginliklerimizi Çankırı’ya Aktaralım’

hasan_sopaci_İstanbul’a gelerek Maltepe Çankırılılar Derneği’nin açılışına katılan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Çankırı’da bekleyerek Çankırı’nın büyüyemeyeceğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul ve Ankara gibi Çankırılıların yoğun olduğu yerlerde sağlanan birlik ve beraberlikle oluşacak güç birliğinin Çankırı’ya yararını bildikleri için hemşerilerinin dernekçilik çalışmalarına destek verdiğini belirten Hasan Sopacı bu çalışmanın bireysel değil Çankırı için olduğunu söyledi.

Dernek Açılışı için geldiği İstanbul Maltepe’de Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı açıklamada, Çerkeş ve Çankırı ile ilgili bütün organizasyonlara katılmaya çalıştığını söyleyen Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı; “Çankırı çok geç başladı dernekçiliğe, birlikteliğe. Bizim bir amacımız var. İstanbul’daki tüm Çankırılıların tamamını bir araya getirmek. Sadece Maltepe’de değil. Diğer ilçelerin ve birliklerin oluşturduğu federasyonlarla, konfederasyon kurularak birleşmeyi arzu ediyoruz. Bu çalışmaya bizim de küçük bir katkımız olur diye gelip bu konuda duyarlı olduğumuzu, birlikteliği çok arzu ettiğimizi halkımıza göstermek için geliyoruz. Tabi biz de hemşerilerimizle birlikte bu durumdan gurur duyuyoruz. Ne için yapıyoruz bunu? Bu tür organizasyonların, derneklerin, birliklerin çoğalmasının yansımaları, faydası Çankırı’ya olacaktır.

hasan_sopaci_1

Nedir Bunlar? Çankırı 186 bin nüfuslu bir il. Anadolu’nun en az milletvekili çıkaran illerinden birisi. 2 milletvekilimiz var bunun artırılması lazım. İstanbul gibi şehirlerdeki zenginliklerimizin Çankırı’ya aktarılması gerekiyor. Bir araya gelindiğinde meydana gelen kuvvet Çankırı’ya yansıyacak. Çankırı’da da iş aş olacak. Nüfuzumuzu etkileyip Çankırı’mızı geliştirmiş olacağız.

Çankırı’da bekleyerek, Çankırı’nın olanaklarıyla Çankırı’yı büyütemeyiz. İstanbul, Ankara gibi Çankırılıların yoğun olduğu yerlerde birlikteliği sağlayarak büyümeyi sağlamaya katkı vermek için katılıyorum. Bireysel davranmıyoruz” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ