logo

İBB BAŞKAN TOPBAŞ MUHTARLARLA İFTARDA BULUŞTU

İBB BAŞKAN TOPBAŞ MUHTARLARLA İFTARDA BULUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Yenikapı Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen programda İstanbul’daki 959 mahallenin muhtarlarıyla iftar yaptı.

Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’daki 959 mahallenin muhtarlarıyla iftarda buluştu.

Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Yenikapı’daki Etkinlik Alanında gerçekleştirilen iftarda şehir genelindeki 959 mahallenin muhtarları ve aileleriyle bir araya geldi.

İftarda muhtar derneklerinin başkanları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, genel sekreter yardımcıları ve diğer bürokratlar da yer aldı.

Ramazan ayının manevi atmosferinde devletin kılcal damarları olarak nitelendirdiği muhtarlarla buluşmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Kadir Topbaş, İstanbul’un nüfus olarak dünyanın 124, ekonomik olarak da 117 ülkesinden büyük olduğunu hatırlattı.

Devasa yapısıyla ve yatırımlarıyla bir ülke ölçeği gösteren şehrin mahallelerini en iyi orada yaşayan muhtarların bildiğine dikkat çeken Topbaş, “İnsan vücudunun sinir uçları gibi devletin en uç noktasında seçimle işbaşına gelen muhtarlarımız, vatandaşların sorunlarını en iyi bilen bir noktadadır” dedi.

“İlk günkü aşkla hizmet ediyoruz”

Kendilerinin de aynı anlayışla 12.5 yıldır İstanbul’a gururla hizmet ettiklerini ve bu yılla birlikte şehre tam 98 milyar lira vurgulayan Topbaş, “İstiyoruz ki İstanbul kendi değerlerinin farkına vararak bir odak şehir olsun. Yaptığımız yatırım ve hizmetlerle İstanbul’un adından söz edilir hale geldi. Girdiğimiz yarış medeniyet yarışıdır ve İstanbul dünyanın en önemli kongre, fuar ve toplantılarına ev sahipliği yaparak dünyada adından söz ettiriyor” diye konuştu.

İBB’nin muhtarların taleplerini karşılamak için Muhtarlıklar Müdürlüğü kurduğunu, bu kapsamda kendilerine gelen taleplerin tamamını ilgili birimlere aktararak çözüme kavuşturmak için çalıştıklarını anlatan Topbaş, İstanbul’un geleceğine yatırım için yeraltında binlerce kişinin metro ve tünel projelerinde çalıştığının altını çizdi.

“Muhtarlar bulundukları mahallelerde devletin gözü kulağıdır. Bu nedenle sizlerden çevrenizde gördüğünüz eksiklik ve aksaklıkları bize bildirmenizi rica ediyoruz” diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bunun için muhtarlarımızın tamamına tablet bilgisayar dağıtacağız. Gördüğünüz her türlü sorun ve aksaklıkları İBB Muhtarlar Müdürlüğü’ne yansıtmanızı istiyoruz. Asla siyasi mülahaza gözetmeksizin İstanbul’un her noktasına hizmet götürüyoruz. Göreve geldiğim ilk günkü aşkla hizmet etmeye devam ediyorum. Muhtarlarımızın talep ettiği mahallelerimizle ilgili bilgi ve projeleri de bürokrat arkadaşlarımız sizlerle paylaşacak.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ