logo

İBB Kas Hastalarının Yakasını Bırakmıyor!

İBB Kas Hastalarının Yakasını Bırakmıyor!

kas_hastalari_derneği_tahliye - ibbTürkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin (KASDER) boşaltılmasını isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kas Hastaları’nı sokağa atılma girişimleri devam ediyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB’nin girişimi ile Bakırköy Kaymakamlığı tarafından gönderilen 1 Temmuz 2015 günü gönderilen yazıyla, derneğin 7 Temmuz 2015 Salı günü Saat:11.00 ‘e kadar boşaltılması istendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 yılı Aralık ayında başlayan Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER)’ni bulunduğu yerden tahliye etme ısrarı aradan geçen bunca süreye rağmen devam ediyor.

Aralık 2009’da İBB, İstanbul Yeşilköy’deki KASDER’in kiracısı olduğu ve üzerinde kendine ait üç katlı binasının bulunduğu 575m2 arsadan tahliye etmeye çalışmış, ancak kamuoyunun büyük baskısı sonucunda bundan vazgeçmişti. İBB başkanı Kadir Topbaş medya ve kamuoyuna yaptığı açıklamada, “bir hasta derneğini sokağa terk edemeyiz” diyerek tahliye kararını durdurmuştu.

Geçen süre zarfında İBB yolunu kullanarak tahliye yönündeki ısrarını sürdürdüğü belirtiliyor.

08.06.1992 tarih ve 92/3137 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereği Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsünde olan ve bünyesindeki mesleki ve fiziki rehabilitasyon merkezi, psikolojik/sosyal rehabilitasyon hizmetleri, AB projeleri ve yürüttüğü pek çok sosyal projeyle kas hastalarının İstanbul’daki tek soluk alma mekanı olan KASDER, İBB tarafından yapılan tahliye girişimler sonucu Türkiye’deki tek merkezini kaybetmekle karşı karşıyadır.

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği  (KASDER) Destek Bekliyor

Kas-Der yönetimi tarafından yapılan duyuruda; “Yaşadığımız genetik hastalıklar sonucu yürümekten, seyahatten, sosyal yaşamdan mahrum kalmış; eğitimden, sağlıktan, istihdamdan yoksun bırakılmış; hayatın binalara, evlere, odalara hapsettiği biz kas hastaları derneğimizin boşaltılacak” ifadesi ile İBB’nin derneklerini tahliye girişimi olacağı kaydediliyor.

7 Temmuz 2015 Salı günü derneğin binasını korumak ve savunmak amacıyla kendilerini binanın girişine zincirleyeceklerini belirten KASDER üyeleri; “KASIMIZIN SON DAMLASINA KADAR hasta derneğimizi terk etmeyeceğiz!” ifadelerini kullanarak derneğe sahip çıkacaklarını vurguluyorlar.

Ayrıca dernek üyeleri; İstanbul’un tüm engelli ya da engelsiz sivil toplum örgütlerini, aydınlarını, duyarlı hekimlerini, gönül dostlarını, tüm temiz ve güzel insanlarını sesimize ses katmaya, kaslarımıza güç olmaya çağırıyoruz!” diyerek duyarlı insanların desteğini istiyorlar.

Kadir Topbaş, ‘Böyle bir derneği sokakta bırakamayız’

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kiracısı oldukları arsadan tahliye edilmek istenmesi tepki çekti. Dernek başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir, “On binlerce hastaya hizmet veren bir derneği hiçbir gerekçe göstermeden tahliye etmek çok hazin bir şey” dedi.

Yeşilköy’de faaliyet gösteren ve ilk olarak 2009 yılında kullandıkları binayı tahliye etmeleri istenen KASDER hakkında bugüne kadar 4 kez aynı karar verilerek vazgeçilmiş. Dernek Başkanı Özdemir, “2009 yılında ilk tahliye kararını verdiler. Daha sonra 2011 yılında bir karar daha verdiler. Sonra 2013 Eylül ayında tahliye kararının ardından son olarak da üç dört gün evvel yeni bir tebligat geldi. Tebligatta, 7 Temmuz saat 11.00 kadar binamızı tahliye etmemiz istendi. Tebligatta hiçbir gerekçe sunulmuyor. Herhalde gerek duymuyorlar. Sadece binanın Belediye’ye ait olduğunu söylüyorlar.” ifadesini kullandı.

Kendilerine yapılan son tebligattan sonra İBB Başkanı Kadir Topbaş ile görüşme talep ettiklerini ancak şimdiye kadar olumlu cevap alamadıklarını kaydeden Özdemir, “Duyduğumuz kadarıyla Kadir Topbaş, ‘Böyle bir derneği sokakta bırakamayız. Yeni bir yer göstermedikçe boşaltma söz konusu olamaz’ demiş. Şuanda hiçbir yer gösterilmeden kapı dışarı edilmek istendiklerini belirten Özdemir, “İçeride derneğimize ait olan eşyalar için bir depo bile tahsis edilmeden dışarı atıyorlar. İnsafsızca bir icraat bu” diye konuştu.

KASDER Genel Sekreteri Gülizar Resuloğlu da “Açılan tüm davaları geri alın. KASDER’in ve kas hastalarının yakasından düşün. Üzerinde binamız olan arsayı bedelsiz olarak kas hastalarının hizmetine tahsis edin.” açıklamasında bulundu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ