logo

İBB Meclisi İmar Komisyonu Üyeleri Belirlendi

İBB Meclisi İmar Komisyonu Üyeleri Belirlendi

İBB Meclisi Nisan ayı toplantılarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İhtisas Komisyonları üyeleri belirlendi. İmar Komisyonunda Ataşehir’den üye yer almadı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak Partili üye Yüksel Akyol başkanlığında 9 üyeden oluşan İBB Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu İstanbul’un imar planlarını hazırlayarak şehrin yapılanması ve değişimine imza atacak.

İmar planlarının çalışmaları yürütülen Ataşehir’de, İBB tarafından onaylanan 1/5000 Ölçek RNİP sonrasında sonuçlanma aşamasındaki Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/1000 ölçek Uygulama İmar Planı ile Yenisahra ve Barbaros mahallelerini kapsayan dönüşüm çalışmalarının başlaması bekleniyor.

İçerenköy ve Küçükbakkalköy 1/5000 Ölçek Nazım İmar planları İBB’de onay bekliyor. Başta Yeniçamlıca olmak üzere mülkiyet sorunlarının çözüm beklediği Ataşehir’de Aşık Veysel, Mustafa Kemal, Ferhatpaşa, Mevlana mahalleleri başta olmak üzere çok sayıda yeni, yada yeniden imar planlarının hazırlanması gerekiyor.

İBB Meclisinde 5 Ak Partili üye 4 CHP’li üyeler olmak üzere 9 üyeden oluşan ve sayısı 23 olan ihtisas komisyonlarından İBB Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu şu isimlerden oluştu:

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU: (9 Üye)

  1. Yüksel Akyol (Ak Parti)  Güngören
  2. Osman Demir (Ak Parti)  Arnavutköy
  3. Turgay Akpınar (Ak Parti)  Sancaktepe
  4. Eyüp Dursun (Ak Parti)  Avcılar
  5. Mehmet Çon (Ak Parti)  Sultanbeyli
  6. Sedat Özkan (CHP )        Eyüp
  7. Esin Hacıalioğlu              (CHP )       Zeytinburnu
  8. Soydan Alkan (CHP )      Kadıköy
  9. Şafak Kır (CHP )   Kağıthane

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ