logo

İçerenköy Derneği Siyasiler Ve Basınla Buluştu

İçerenköy Derneği Siyasiler Ve Basınla Buluştu

Mahalle gelenek ve kültürünü yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sunmak amacıyla kurulan İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, siyasiler ve basın mensupları ile buluştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Niyazi Yaman başkanlığındaki kurulan İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Yönetim Kurulu üyelerinin İçerenköy’deki Pembegül Pastahane ve Kafe’nin sahibi ve İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Bayram Aslan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Sadi Özata, MHP Ataşehir İlçe Başkanı Sadun Bizel, CHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Ersin Karaaslan, İyi Parti Ataşehir İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Kurt, İyi Parti İçerenköy Temsilcisi Metin Çimen, Ataşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Yanar, Ataşehir Belediye Meclisi eski Üyesi Metin Çimen, Ataşehir Belediyesi Zabıta Amiri Mehmet Şahin ve basın mensupları katıldı.

İçerenköy Dernek Toplantısı

Recep Kenan paylaştı: 8 Nisan 2018 Pazar

İÇERENKÖY 1435’E KADAR GİDEN ESKİ BİR YERLEŞİM YERİ

Türkiye’nin temsil edildiği, kültür mozaiği  İçerenköy’de yerinde hizmet veren bir dernek kurduklarını, kendisinin İçerenköy doğumlu olduğunu ve İçerenköy’de mahalle kültürü ile yetiştiğini kaydeden Başkan Niyazi Yaman, İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği olarak kuruluşundan sonra Anıtkabir ve Çanakkale gezileri düzenlediklerini, Bursa gezisinin de aralarında olduğu kültür ve gezi organizasyonların hazırlıklarının sürdüğünü, reklam yapmadan çeşitli yardım faaliyetleri yürüttüklerini ifade ederek, İçerenköy ile ilgili; “Geçmişi 1435’e kadar giden eski bir yerleşim yeri İçerenköy. O zaman adı Erenköy imiş. 1870 yılında şimdiki Erenköy’e göçmüşler. Buranın adı İçerenköy olmuş. 4 ilkokulu, 1 Lisesi olan mahallemizin 450 binlik Ataşehir nüfusu ile komşu ilçelerdeki vatandaşlarımıza da hizmet veren bir de devlet hastanemiz var. Bölgedeki tek devlet hastanesi olan FSM’nin kapanmaması için imza kampanyası başlatarak desteğimizi sürdürdük. İçerenköy sınırlarında Carrefour var. Reklamlarda Kozyatağı’nda olduğu söyleniyor. Bu beni rahatsız ediyor” bilgilerini verdi.

DERNEK, İÇERENKÖY’ÜN GELİŞMESİNE KATKI SUNACAK

Bir başka programa katılma zorunluluğu nedeniyle toplantıdan erken ayrılmak zorunda kalan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin önemli çalışmalar yaparak İçerenköy’ün gelişmesine katkı sunacağına inancını dile getirerek dernek yönetimi ve başkan Niyazi Yaman’a başarılar diledi.

İÇERENKÖY’DE KENDİNE ÖZGÜ MAHALLE KÜLTÜRÜ OLUŞTU

Ülkemizin çok değişik illerinden, dört bir yandan İstanbul’a gelerek bölgeyi mekan olarak seçenlerin bir araya gelerek İçerenköy’de kendine özgü mahalle kültürü oluşturduğunu kaydeden MHP Ataşehir İlçe Başkanı Sadun Bizel, kendisinin de eski bir İçerenköylü olduğunu kaydederek, dernek çalışmalarının genişletilip; çocuklara eğitim desteği verip, ihtiyaç sahiplerine yardımlar yapmasının gerektiğini söyledi.

Eksikliği görerek deneğin kurulmasına öncülük eden Başkan Niyazi Yaman’a başarı dileyen Sadun Bizel, dernekleşmenin avantajlarını kullanarak, İçerenköylü bürorat ve devlet büyüklerinin de desteği alınarak; İçerenköy’ün mahalle kültürünü yaşatıp, birlik ve beraberliğin sağlanması için çalışması gereğinin altını çizdi.

İÇERENKÖY’E EN İYİ HİZMETİN GELMESİ İÇİN ÇALIŞILMALI

Anadolu’dan gelenlerin özünde kültürlerini kaybetmeden farklı düşüncelere ve kültürlere sahip olanların İçerenköy’de mahalle kültürü ile kaynaşarak bu güne kadar geldiklerini kaydeden Metin İnce, İçerenköy’e en iyi hizmetin gelmesini sağlamak için çalışma zamanı olduğunu, oyun alanları, kültür merkezleri, sağlık merkezlerinin mahallelinin hizmetine girmesine katkıda bulunulması gerektiğini kaydetti.

ANADOLU’NUN KÜLTÜRÜNÜ, AYNI DUYGUYU, AYNI DİLİ PAYLAŞAN: İÇERENKÖY

18 yıllık İçerenköylü olduğunu kaydeden Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Sadi Özata, E5 üstünde yaşayan eski bir Kadıköylü olarak Erengazi adıyla Ataşehir’in kuruluş çalışmalarında önemli katkıları olduğunu, ilçenin Ataşehir adını almasının da öncüsü olduğunu vurgulayarak; “Kadıköy Belediye Meclisi’nin tek E5 üstünde yaşayan üyesiydi. Anadolu’nun kültürünü taşıyan, aynı dili konuşan, aynı duyguları paylaşanların yaşadığı İçerenköylülerle iyi anlaşıyorduk” diye konuştu.

DERNEK, GÜÇLÜ STK’LARIN OLMASI GEREKENE İÇERENKÖY’DE EKSİĞİ KAPATIYOR

Türkiye’nin 4. İstanbul’un 2. Büyük ilçesi olan İçerenköy’de yaşamaktan onur duyduğunu ifade eden Sadi Özata, 100 bine yaklaşan nüfusu, 60 – 65 bin seçmeni ile güçlü STK’ların olması gerekene mahallede  İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin önemli bir eksikliğini kapattığını kaydederek; “Yeni kurulan bu derneğin faaliyetleri zamanla daha da genişleyecek, büyüyecektir. İçerenköy çok büyük bir mahalle. Yıllardır bekleyen 1/5000’lik imarı çıktı. 1/1000’lik imar planı İBB’de bekliyor. Mahallemiz için önemli olan 3 yıldır bekleyen kültür merkezi projesine onay çıktı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ