logo

‘İki Yaka Yarım Aşk’ Ataşehir Galası

‘İki Yaka Yarım Aşk’ Ataşehir Galası

Merkezi Ataşehir’de olan İstanbul Balkanlılar derneği, mübadele döneminin konu edildiği ‘İki Yaka Yarım Aşk’ adlı kısa filminin Ataşehir Galası 7 Nisan akşamı CSEM’de düzenleniyor.

Derneği Başkanı Mesut Solak,etkinlik öncesi yayınladığı basın bülteninde şu bilgilere yer verdi. ”Derneğimiz kısa bir süre önce tüm İstanbul’daki Balkanlıları bir araya getirmek için  ilçemizde kuruldu. Bu etkinlik bizim  için çok ayrı bir önem taşıyor. Özellikle mübadele döneminde yaşananları Nurdan Tümbek Tekeoğlu gibi başarılı bir yönetmenden ve Selda akkor, Şinasi Aydın  gibi ustalardan  ve genç yeteneklerden izleyeceğiz.  Bu galanın düzenlenmesinde destek veren başta kültür müdürlüğü olmak üzere Ataşehir belediyesine teşekkür ediyorum. 7  Nisan  akşamı saat 20.00 de kokteyl ile başlayacak etkinliğimize yönetmenimiz, ve başrol oyuncularımız  da olmak üzere filmde emeği geçenler katılacaklar.  Bu gün  dünyada yaşananları anlamak için ,vatanı parçalanan hayatları ve ailelerin yaşadıklarını bir parçada olsa hissetmek için sadece  dernek üyelerimizi değil herkesi bekliyoruz. ”dedi

FILMIN KONUSU

Nurdan Tümbek Tekeoğlu, yönettiği ‘İki Yaka Yarım Aşk’ta dedesinin ve yakınlarının yaşam öyküsünden esinlenerek mübadele zamanını anlatıyor.Filmin oyuncuları da tıpkı Tekeoğlu gibi göçmen ve mübadil torunları. Üçüncü kuşak mübadil olan Tekeoğlu, “Dedem, 1923-1924 mübadelesinde anne ve babasını Balkan Harbi’nde kaybetmiş. İzmir Karaburun’a yerleştirilmişler. Büyük bir çiftlikleri varmış, ipekçilikle uğraşıyorlarmış. Bin bir çeşit meyveler varmış. Çocukluğum bu hikâyeleri dinleyerek geçti. Yazılı değil sözel bir kültürden geldiğimiz için bütün bunları not edip biriktirmiyoruz. Ancak buradan giden Rumlar anlatmışlar. Pek çok film yapılmış. Ben de bir film yapmak istedim” diyor. Bir gün Karaköy’de Gülcemal Gemisi’nin afişini görmüş Tekeoğlu, “Gemi bana baktı ben gemiye baktım ve artık bu filmi çekmeliyim diyor.”

BASIN DAVETİ

7 Nisan 2018, Cumartesi akşamı saat 20 .00’da  CSEM ’de gerçekleşecek “iki yaka yarım aşk ” film şahsınızı da aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ