logo

İKRA 2 Güzel Ahlak Yarışması Ödülü ‘Kudüs Turu’

İKRA 2 Güzel Ahlak Yarışması Ödülü ‘Kudüs Turu’

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ensar Vakfı Ataşehir Şubesinin organize ettiği İKRA 2 -2018 Üsve-i Hasene (Güzel Ahlak) yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ensar Vakfı Ataşehir Şubesinin birlikte organize ettikleri İKRA 2 -2018 Üsve-i Hasene (Güzel Ahlak) yarışmasında dereceye giren öğrencilere Ataşehir Mimar Sinan Camii’de yapılan törenle ödülleri verildi.

KİTABIMIZ ATAŞEHİR’DE BİNLERCE ÖĞRENCİMİZ TARAFINDAN OKUNDU

Kuran-ı Kerim’in okunmasıyla açılan ettikleri İKRA 2 -2018 Üsve-i Hasene (Güzel Ahlak) ödül töreninde konuşan Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş, ilk yarışmada dereceye giren öğrencileri ödül olarak “Umre”ye gönderildiğini kaydeder, “130 kişilik yurdumuz, robotik kodlama, ney, saz, Osmanlıca ve talepler doğrultusunda açılacak yeni kurslarımızla hizmet verecek gençlik merkezimiz, şehir dışından gelen öğrenciler için hizmet verecek misafirhanesi, 17 ilde bulunan kardeş okullarımız, bu sayede Ataşehir ailesi olarak sadece Ataşehir ’de değil, ilçe dışında, il dışında hatta sınırlarımız dışında mazlum coğrafyadaki kardeşlerimize de sahip çıkmaya çalışıyoruz. Geçen yıl Ensar Ataşehir şubemiz, İKRA projemizin ilki olan Nebe Nas çalışmasıyla sizlerle buluşmuştu. Nebe Suresi’nden Nas Suresi’ne kadar olan ayetleri içeren kitabımız Ataşehir’de binlerce öğrencimiz tarafından okundu. Daha sonra 5 bine yakın öğrenciye yapılan sınav sonucunda kazanılan öğrencilerimizi Umre’ye gönderdik” dedi.

İKRA – ÜSVE-İ HASENE (GÜZEL AHLAK) YARIŞMASI ÖDÜLÜ: KUDÜS TURU

Ödül töreni yapılmakta olan İKRA yarışmasının 2. ayağı olan Üsve-i Hasene (Güzel Ahlak)  Allah resulünün güzel ahlakını aşılamak olduğunun altını çizerek, “Bu çalışma Ensar Ataşehir eğitim komisyonu ve Ataşehir imam hatip liselerimizdeki bir grup ilahiyatçı tarafından hazırlandı. Oldukça farklı bir çalışma olduğu kanaatindeyim. Üsve-i Hasene isimli bu çalışmamızın telifi Ensar Vakfı Ataşehir şubesine aittir. 9 bine yakın öğrenci tarafından okunmuş olan kitabımızdan, 6 binin üzerinde öğrencimiz sınava girmiştir. Bugün projemizin finalini yapıyoruz. Sınav değerlendirmemiz imam hatip liseleri, liseler, imam hatip ortaokulları, ortaokullar olmak üzere 4 ayrı kategoride olmuştur. Her kategorinin birincisini, okul müdürünü ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenini İslam dünyasının 2. Kalbi olan Kudüs turu ile ödüllendiriyoruz” dedi.

ORGANİZASDYONA KATKI VERENLERE TEŞEKKÜR

“Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bu projemizde paydaş olan Ataşehir İlçe Kaymakamlığı, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Emlak Konut Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkürü bir borç biliriz” ifadeleri ile organizasyona katkı verenlere teşekkür eden Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş, “Bu çalışmaya emek katan ve bu emeklerini bağışlayan değerli yazar ve araştırmacı heyetimize ayrıca gönülden teşekkür ediyor, bu güzel çabalarının karşılığını hayal ettikleri mutlu ülkenin mutlu insanları olarak almalarını diliyorum” diye konuştu.

ÜSVE-İ HASENE “GÜZEL AHLAK” VURGUSU

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Müftüsü Şakir Pinal, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Şube Müdürü Nazım Yurdagül, Ak parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan ve Ensar Vakfı Genel Başkanı İsmail Cenk yaptıkları selamlama konuşmalarında İKRA-2 Yarışmasına konu olan “Güzel Ahlak”ın önemine vurgu yaptılar.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından İKRA-2 Yarışmasında dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi ve hediyeleri verildi.

Mimar Sinan Camii’nde gerçekleştirilen İKRA-2 Yarışması ödül törenine Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan, Ak Parti Milletvekili aday adayları Av.M. Naim Yağcı, Gonca İmamoğlu, Ensar Vakfı Genel Başkanı ve yöneticileri, Ensar VakfAtaşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş, İlçe Müftüsü Şakir Pinal,  okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ