logo

İl Başkanı Temurci Ak Parti Ataşehir Adayını Açıkladı

İl Başkanı Temurci Ak Parti Ataşehir Adayını Açıkladı

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Ataşehir İlçe Merkezinde yaptığı toplantıda Genel Merkez tarafından belirlenen Ataşehir Belediye Başkan Vekili adayını açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Ak Parti Ataşehir İlçe Merkezinde düzenlenen toplantıda, temayül yoklaması ile belirlenerekiletildiği Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın onayı ile Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Vekili adaylarının yerel yönetimler tecrübesine inandıklarını vurguladığı, Belediye Meclisi Gurup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık olarak açıkladı.

Ak Parti, Başkan Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı kararıyla geçici olarak görevden uzaklaştırılması sonrasında Ataşehir belediye Başkanlığını yürütecek Başkan vekilinin belirleneceği Ataşehir Belediye Meclisi seçimindeki adayını açıkladı. Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Vekili Adayı Belediye Meclisi Gurup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık.

Genel Merkez kararı olarak, 16 Aralık 2017 Cumartesi günü Saat 14:00’da gerçekleştirilecek seçimde Ataşehir Belediye Başkan Vekili adaylarının Mustafa Cevat Arzık olduğunu açıklayan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Ataşehir Meclisi’ndeki seçimde 15 Ak Partili üyenin adaylarının arkasında olduğunu kaydetti.

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin Mustafa Cevat Arzık’ı Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Vekili adayı olduğunu açıkladığı toplantıya İl Başkan yardımcıları Muharrem Ödemiş ve Altuğ Karataş, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Ataşehir Belediye Meclis Ak Partili üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Nelihan Yurtdagül ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Kolu Başkanı Yasin Görgülü ve yönetim kurulu üyeleri, mahalle başkanları ve partililer katıldı.

ADAYIMIZ; YEREL YÖNETİMLER TECRÜBESİNE İNANDIĞIMIZ, M.CEVAT ARZIK’TIR

Ataşehir’de 1 Kasım’da ipi önde göğüsleyen teşkilat olduklarını kaydeden Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, 15 Meclis Üyesi ve teşkilatınca yapılan temayül neticesinde, öne çıkan ismin Genel Başkanlarına sunulduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız bu ismi bu gün burada açıklamamızı istediler. Bu kişisel ve sadece Ataşehir’in meselesi değildir. 15 tane Ataşehir Belediye Meclis üyesi arkadaşımızın biraz sonra açıklayacağım adayımızın arkasında kapı gibi durmasını istiyoruz. Yarın yapılacak olan seçimde adayımız; yerel yönetimler tecrübesine inandığımız, Sayın Gurup Başkan Vekilimiz Mustafa Cevat Arzık’tır” sözleri ile Ak Parti Ataşehir Başkan Vekili adaylarının açıkladı.

AK PARTİ’NİN YEREL YÖNETİMLER ANLAYIŞI 2019’DAN ÖNCE ATAŞEHİRLİYLE BULUŞACAK

İl Başkanı Temurci, “İnşallah Mustafa kardeşimizin seçilmesi ile birlikte Ataşehir’de Ak Parti’nin yerel yönetimler anlayışını 2019’dan önce Ataşehirliyle buluşturmak ve bu 1,5 yılı çok daha güçlü bir şekilde yaşama geçirmek istiyoruz. Bu sadece bir parti meselesi değildir. Aklı selim Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin bu sürece destek vermelerini ve oylarına talip olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“ATAŞEHİR’DE YENİ BİR DÖNEMİ NASIL BAŞLATIRIZ?”

Ataşehir’de seçim heyecanının önceden başladığına işaret eden Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, seçime 1, yıl olduğunu vurgulayarak, “Bu 1.5 yıllık süre çerisinde Ataşehirli bir kardeşimiz Belediye Başkanlığını deruhte edecek. Bu sadece bir parti meselesi değildir. Ataşehir’in yolsuzluklarla anılmaması, hizmetlerle anılmasına başlamasına vesile olsun diye biz bu gün buradayız. Hangi partiye mensup olursak olalım; “Ataşehir’de yeni bir dönemi nasıl başlatırız?”ın derdi içinde olmalıyız. Ataşehir’de dürüst Cumhuriyet Halk Partisi Üyesi kardeşlerim de o kötü aile fotoğrafında olmak istemeyeceklerdir. Sayın Kılıçdaroğlu’nu İngiltere’den Ataşehir’e getiren 32 soruşturma dosyasına bu şekilde sahip çıkmasını kınıyoruz. Ataşehir’de Kılçdaroğlu’na ve yanına aldığı Belediye Başkanı’na ders verileceğine inanıyorum” dedi.

İSTİŞARE, TEMAYÜL SONUCUNU GENEL MERKEZ DEĞERLENDİRDİ

İçişleri Bakanlığı’nın tasarrufu sonrasında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya başkanlığında Genel Merkez ve il başkanlığı kontrolünde istişare toplantılarına başladıklarının altını çizen Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Birim Başkanı Ahmet Cin, meclis üyeleri ve üç kame ile de yaptıkları değerlendirmeler sonrasında ve yalpan temayül yoklaması sonucunu paylaştıkları Genel Merkez’in değerlendirmesini yaparak bir ismin adaylıkla görevlendirilmesine karar verdiğini kaydetti.

ATAŞEHİR’E DEĞER KATACAK HİZMET İÇİN MECLİS ÜYELERİNDEN DESTEK İSTEYECEĞİM

Ataşehir Belediye Meclisi tarafından gerçekleştirilecek Belediye Başkan Vekili seçiminde partisinin kendisine adaylık görevi vermesinin kendisini gururlandırdığını kaydeden Ataşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Başkan Vekili iken Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Vekili Adayı olarak açıklanan Mustafa Cevat Arzık, partisine teşekkür ederek, “Genel Merkezimize, İl Başkanlığımıza, İlçe Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki 15 Meclis üyesi arkadaşımızla beraberiz. Biz başkan vekilliği seçimine şöyle bir iddia ile katılacağız; Ataşehir Belediye Başkan Vekilliği için Meclis Salonuna siyaset yapmaya değil, hizmet üretmek için, hep birlikte Ataşehir’e değer katmak adına hizmet için, geride kalan 1,5 yıllık süreyi iyi bir şekilde değerlendirmek için Meclis üyesi arkadaşlarımdan destek isteyeceğim. Dilerim Ataşehir’imiz için, Ataşehirli için hayırlı olur” dedi.

KARAR, HUKUKİ VE İDARİ BİR TASARRUFTUR

8 Aralık akşamı alınan haber sonrasında yaşanan gelişmeler sonrasında Ataşehir Belediye Meclisi tarafından gerçekleştirilecek Belediye Başkan Vekili seçiminde belirledikleri kendi guruplarının adayını açıklamak üzere toplanıldığının altını çizen Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.M.Naim Yağcı, ABD tarafından alınan ve “haksız, hukuksuz” olarak nitelediği Kudüs kararını lanetleyerek; “İçişleri Bakanlığımızın Ataşehir Belediye Başkanlığında 6 Aralık 2017 tarihinde verdiği görevden uzaklaştırma kararını dolayısıyla Ataşehir Belediyesi’ndeki Başkan boşluğu münasebetiyle Başkan vekili seçimi söz konusu. Sayın Valimizin davetiyle 16 Aralık Cumartesi günü Saat 14:00’da Ataşehir Belediyesi’nde seçim gerçekleşecek. Bu süreci kısaca değerlendirecek olursak; Ataşehir Belediye Başkanlığı CHP Genel Başkanı, il başkanı ve belediye başkanının dediği gibi, siyasi bir operasyon değildir. Hukuki ve idari bir tasarruftur. Bu karar Ataşehir Ak Parti ailesinin çok daha önce beklemiş olduğu bir sonuç olarak ifade edebiliriz. Belediyenin kurulduğundan bu yana Ataşehir Belediyesi maalesef yolsuzluklarla, usulsüzlüklerle ve kirli ilişkiler yumağın ile anılır olmuştur. Bu güne kadar meclis gurubumuz olarak hem yargıya taşıyıp, hem de mücadele verdik. İçişleri Bakanlığı’nın gerekçe gösterdiği olaylara bakınca hemen hepsi takip edilmiş, bir kısmı soruşturma, bir kısmı müfettişler marifetiyle inceleme aşamasına, bir kısmı yargılama aşamasına kadar gitmiş; belirli kesimleri hükme bağlanmış. Bir çoğu takipsiz bırakılmış” dedi.

ATAŞEHİR’İN ŞAHA KALKMASI İLE ANILMASINI İSTİYORUZ

Bu gün yargılama aşamasının devam etiği davaların da olduğunu iddia eden Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.M.Naim Yağcı, Belediye Başkanı’nın iddiaları yalanlamadığını, bu davalardan yargılanarak aklandığını iddia ettiğinin  altını çizerek, “O gün, bu soruşturmaları yapan hakim savcı ve müfettişlerin bir kısmı FETÖ yapılanması nedeniyle ihraç edilenler kişiler. Bu güne kadar olaylar müfettişlerin ve yargının denetiminden geçecek ve Ataşehirlilere bunları yaşatanla hesabını verecek. Biz de Ataşehir adına takipçisi olacağız. Biz, Ataşehir’in şaha kalkması ile anılmasını istiyoruz” diye konuştu.

ATAŞEHİR’E LAYIK OLAN VEKİLİN SEÇİLECEĞİNE İNANIYORUZ

Ataşehir Belediye Meclisinde 15 Ak Partili üyenin olduğunu her bir üyenin adaylık vasfı taşıdığını kaydeden Naim Yağcı, Meclis üyelerinin belirlenecek adaylarının arkasında duracağını vurgulayıp, “Meclis içerisinden Ataşehir’e layık olan vekilin seçileceğine inanıyoruz. Ak Partili bir üyenin başkan vekili seçilmesiyle, Ataşehir’in projelerinin yürütüleceğini düşünüyoruz. Birazdan İl Başkanımız adayımızı açıklayacak” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ