logo

ILGAZ FESTİVALİ 4 YIL YIL SONRA YENİDEN!..

ILGAZ FESTİVALİ 4 YIL YIL SONRA YENİDEN!..

14 yıl önce başlayan destek görmediği için bir süre ara verilen, Ilgaz’ı ulusal ve uluslar arası alanlarda tanıtmayı amaçlayan Ilgaz Dağı Festivali 4 yıl sonra yeniden başlıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

14 yıl önce dönemim Çankırı Valisi Halil Ulusoy’un desteği ile başlayan 10 yıl aralıksız gerçekleştirilen Ilgaz Dağı Festivali 4 yıldır beklenen desteği görmediği için yapılamıyordu.

30 Mart yerel seçimlerindeki sonuçlarla değişen Ilgaz Belediyesi’ndeki yönetim kadrosunun Ilgaz’ı ulusal ve uluslar arası alanlarda tanıtma çalışmalarına ağırlık vermeleri nedeniyle Ilgaz Dağı Festivali yeniden uygulama kararı aldılar.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri dönemine denk gelen Ilgaz Dağı Festivali’nin tarihinde değişiklik yapılarak Kurban Bayramı’nın 3. Günü olan 6 Ekim Pazartesi günü yapılmasının kararlaştırıldığını belirten Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, destek veren sponsorların katkısı ile 4 yıl aradan sonra tekrarlanan festivali Ilgaz’a yakışır şekilde gerçekleştireceklerini söyledi.

Ulusal ve uluslar arası ölçekte Ilgaz’ın tanıtımı için, Ilgaz’ı adıyla marka yapmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Arif Çayır, Ilgaz Dağı Festivali’ni uluslararası festivaller seviyesine taşımak istediklerini, yaklaşan festival nedeni ile Ilgaz şehir merkezi ve program yapılacak yerlerde düzenleme çalışmalarının devam ettiğini, flama ve bayraklama çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

10.Ilgaz Dağı Kültür Ve Turizm Festivali Programı:

6 Ekim Pazartesi:
* Saat 10.00’da yeni hükümet Konağı önünden Cumhuriyet Meydanına kadar olan güzergâhta kortej yürüyüşü yapılacak.
* Atatürk Anıtına çelenk sunulması saygı duruşu istiklal marşı ve açılış konuşmalarından sonra, Ankara Mehter Takımı gösterileri yapılacak.
* Saat 12.00’da Derbent şehitleri için Merkez Cami de mevlit okunacak
* 13.00’da Ilgaz merkezde Ulupınar mahallesinde bulunan Şehitlik ziyareti gerçekleşecek.
* Ilgaz İlçe Stadında devam edecek programda keşkek ikramı, Halk Oyunları gösterileri ile devam edecek festival kutlaması, Türk Halk Müziği Sanatçıları Hemşerilerimiz Neşe Dilekçioğlu ve Turgay Başyayla konseri ardından, ilerleyen saatlerde de havai fişek gösterileri ile sona erecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ