logo

ILGAZ’ı Turizm Merkezi Yapacak Çalışma Hızlandı

ILGAZ’ı Turizm Merkezi Yapacak Çalışma Hızlandı

ILGAZ’ın Davos gibi bir turizm ve kongre merkezi yapılmasını hedefleyen, bölgenin kültür ve turizmini geliştirmeyi amaçlayan Çankırı Kastamonu Turizm Çalıştayı gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ilgaz Milli Parkı’nda düzenlenen Çankırı ve Kastamonu Turizm Çalıştayı Toplantısı’ında konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Ilgaz’ın bir Davos olma yönünde önünde hiçbir engel yok. Bunu elbirliğiyle buradaki, yatırımlarla biz, siz, hepimiz yapacağız. Biz buna katkı vermek için buradayız. Ben çalıştayımızın bahsettiğim bölge, kültür ve turizmimizin gelişmesi, derinleşmesi yeni bir heyecan ve sinerji oluşması için bir vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

ILGAZ’IN DAVOS GİBİ TURİZM MERKEZİ OLACAĞINI İLK BİZ DUYURMUŞTUK

Ilgaz’ın Davos gibi bir turizm merkezi olması hedefini ilk olarak Recep Kenan aracılığıyla Ak Parti Çankırı Milletvekili M.Emin Akbaşoğlu ile yapılan röportaj ile itvhaber.com haber portalından dıuyurulmuştu.

ILGAZ’IN DAVOS GİBİ TURİZM MERKEZİ YAPILACAĞINI DUYURDUK

Konu ile ilgili görüştüğümüz Ak Parti Çankırı Milletvekili M.Emin Akbaşoğlu küçük ölçekte hazırlanan projenin revize edilerek 2000 kişilik kongre merkezi içeren projenin Bakanlıkça kabul edildiğini, Ilgaz Milli Parkı’nda düzenlenen Çankırı ve Kastamonu Turizm Çalıştayı Toplantısı’ında, Ilgaz Dağı Milli Parkın’nda bulunan Doruk Otel’in yıkılarak yerine yapılması planlanan projenin önünün açıldığını söyledi. Akbaşoğlu, Ilgaz’ı Davos gibi bir kongre ve turizm merkezi haline getirecek çalışmaların itvhbaer.com aracılığı ile ilk kez kendisi tarafından duyurulmuş olmaktan memnuniyetini de dile getirdi.

TURİZM DÖRT MEVSİME YAYILMALI, TURİZM ÜRÜNLERİ ÇEŞİTLENDİRİLMELİ

Kış ve 4 mevsim doğa turizmi ile Ilgaz Milli Parkı’nı öne çıkartacak, dünya turizminin yeni eğilimleri ve 2023 turizm stratejisi doğrultusunda, ülkemizde turizmin dört mevsime yayılması, turizm ürünlerinde çeşitlendirilmeye gidilmesi, bölgesel ve yerel olarak turizm markası ve imajı oluşturulması amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, 09.05.2018 tarihinde Çankırı ve Kastamonu Turizm Çalıştayı Toplantısı düzenlendi.

ILGAZ’DA TURİZM SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİNİN KATILIMIYLA DÜZENLENENDİ

Turizm Çalıştayına Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy ile birlikte; Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Müsteşar Yardımcıları Mahmut Kocameşe ve Dr. Ziya Taşkent, Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Kastamonu Belediye Başkan V. Eşref Can, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, İlçe Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluş amirleri, turizmciler, akademisyenler ve uzmanlar katıldı.

TURİZM ÜRÜNLERİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALARIN PLANLANACAK

Çalıştayda, dünya turizminin yeni eğilimleri ve 2023 turizm stratejisi doğrultusunda, turizmin dört mevsime yayılması, turizm ürünlerinde çeşitlendirmeye gidilmesi, bölgesel ve yerel olarak turizm marka ve imaj oluşturulması konuları masaya yatırıldı. Çalıştay kapsamında, bölge genelindeki turizm paydaşlarının üst düzey temsilcileriyle birlikte, Kastamonu ve Çankırı’nın sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi özelliklerinin turizm potansiyeli içinde ele alınması ve ilerleyen süreçlerde bölge genelinde turizm ürünlerinin çeşitlendirilmesine yönelik çalışmaların planlaması yapılacak.

ARISOY, “40 MİLYONU AŞAN TURİSTE EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ”

Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda turizm sektörü temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen Kastamonu-Çankırı Kültür ve Turizm Çalıştayı’nın açılışında yaptığı konuşmada, bölge toplantılarının turizmin gelişmesi ve çeşitlenmesine katkı sağladığını, bölgenin potansiyelini harekete geçirmek, turizmin paydaşlarını bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, “2018 kendi rekorumuzu yenilediğimiz bir yıl olacak. Bunu hem geçtiğimiz yılın ikinci yarısındaki verilerden hem de bu zamana kadar olan rezervasyonlardan görüyoruz. Bu yıl Allah’ın izniyle 40 milyonu aşan turiste ev sahipliği yapacağımızı ümit ediyoruz” diye konuştu.

HEDEF: TURİZMİ 12 AYA VE BÜTÜN BÖLGEYE YAYILMASI

2014 ve 2015 yılında Dünyanın 6.büyük Turizm destinasyonuna sahip Türkiye’nin büyük bir turizm ülkesi olduğunu kaydeden Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, konuşmasında “2007 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde, Bakanlar Kurulu ile ortaya konan 2023 Türkiye Turizm Stratejisi çerçevesinde Bakanlığımız, turizmin bütün ülkeye yayılması ve bütün yıla yayılması hedefini kendisine vizyon olarak seçti. Türkiye’nin çok güçlü bir turizm sektörü var. Burada da o yüzden bir aradayız. Burada yapmakta olduğumuz ve diğer yaptığımız bölgesel toplantılar bu turizmi 12 aya ve bütün bölgeye yayılmasının önemli adımlarından bir tanesi. Çünkü ülkemiz kültür ve turizm bakımından neredeyse bütün bölgeler aslında bir turizm merkezi, bir turizm destinasyonu olmayı hak edecek avantajlar, güzellikler, tarihi ve kültürel zenginlikleri var.” İfadelerine yer verdi.

ILGAZ, BÖLGESEL DESTİNASYON OLMAYI FAZLASIYLA HAK EDEN YER

Müsteşar Arısoy Ilgaz Milli Parkı ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı: “Bu bölgeye gelirsek eğer Ilgaz yani şimdi iş birliği yaptığımız Kastamonu ve Çankırı Valiliklerimizin iş birliğiyle yaptığımız bu çalıştay yani bu bölge, bahsettiğimiz bölgesel destinasyon olmayı fazlasıyla hak eden bir yerdir. Biz bugün 2 saat içinde Ankara’dan buraya geldik. D8 karayoluyla şimdi bulduğum yere bildiğim kadarıyla 15-20 dakika, Esenboğa Havalimanına 1.5 saat mesafede, bu bölge bulundurduğu kültürel zenginlik bakımından hem de içinde bulunduğumuz doğal zenginlikler bakımından bir bölgesel destinayson olma özelliğini fevkalade barındırıyor.”

ILGAZ DAĞI TEK ELDEN PROFESYONEL ŞEKİLDE İDARE EDİLMELİ

Toplantıda Çankırı ve Kastamonu illerinin turizm potansiyelleri ve yapılması gereken çalışmalar konusunda istişareler yapıldı. Toplantıda söz alan Valimiz Hamdi Bilge Aktaş, turizm konusunda iki ilin de sahip olduğu ortak hususlar olduğunu ifade ederek, “Birincisi İstiklal Yolu, diğeri Ilgaz bölgesi. Her iki bölge de iki Valiliği ilgilendiriyor. Tabii öncelikle Orman ve Su İşleri ile Kültür ve Turizm Bakanlıklarımızı ilgilendiriyor. Benim arzum Ilgaz Dağı’nın tek elden profesyonel şekilde idare edilmesi. Burada turizm bakımından çok yetersizlikler var. Özellikle kış turizmi öne çıkmış görünüyor. Halbuki Ilgaz, 12 ay yaşanası bir yer. Burada bir yapı oluşturularak şirket olabilir ya da iki bakanlığımızın ortak bir yapısı olabilir. Ilgaz Dağı’nın tek elden profesyonelce yönetilmesini arzu ediyorum.” Dedi.

ANA HEDEF: ZİYARETÇİ SAYISININ VE KONAKLAMA SÜRELERİNİN ARTTIRILMASI

Ilgaz Milli Parkında böyle bir çalıştayı gerçekleştirdikleri için Kültür ve Turizm bakanlığına teşekkür eden Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, “Bölge turizminin gelişmesi adına önemli bir katkı olacağına bu çalıştayda görüşülen konuların ve alınacak kararların önemli bi katkı oluşturacağına inancımı belirtmek istiyorum, tabi turizmin bölgede gelişmesi; bu bölgenin olmazsa olmazlarından birisi ve ekonomik gelişme açısından da ilk önce ele almamız hususlardan birisi. Biz Kastamonu olarak bunu böyle değerlendiriyoruz Çankırı’nın da farklı düşündüğünü sanmıyorum ve turizmin gelişmesi deyince buraya hem gelen ziyaretçi sayısının arttırılması hem de gelen ziyaretçilerinin ortalama konaklama sürelerinin arttırılması ana hedeflerimizden birisi ve yine bunu az önce sayın müsteşarımızın da belirttiği gibi sürdürülebilir olması.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ