logo

İLGEZDİ ‘ÇOCUKLARIMIZ TACİZ VE TECAVÜZE KORUNMASIZLAŞIR’

İLGEZDİ ‘ÇOCUKLARIMIZ TACİZ VE TECAVÜZE KORUNMASIZLAŞIR’

gamze_akkus_ilgezdi_tbmm-Kadına yönelik her türlü şiddet, kadın-erkek eşitsizliğinin parçası olduğunu söyleyen CHP İlgezdi, eşitlik olmadan tecavüz ve şiddetin önüne geçilmeyeceğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP PM Üyesi, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 27 Temmuz 2016 tarihinde TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, “Kadına yönelik her türlü şiddet, kadın-erkek eşitsizliği ve kadının ezilmesine dayanan toplumsal düzenin bir parçasıdır. Yani eşitlik olmadan tecavüz ve şiddetin önüne geçilmesi imkansızdır” dedi.

TCK’daki 15 yaşını tamamlamamış çocuklara yönelik cinsel suçlarda yapılan düzenlemenin yaratacağı olumsuzluklara dikkat çeken CHP PM Üyesi ve Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, çocuklarımızın her türlü taciz ve tecavüze karşı korunmasız hale geleceğini kaydetti.

“15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE RAHMET, GAZİLERE ŞİFA DİLEDİ”

27 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen TBMM Genel Kurulunda söz alan CHP PM Üyesi, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 15 Temmuz’da kalkışılan darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifa diledi.

KONUŞMA VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ…

TECAVÜZ; ELE GEÇİRME, SAHİP OLMA GÜDÜSÜDÜR

Tecavüzü sadece cinsel saldırı olarak tanımlayanların “Kimyasal Hadım Yasası” çıkartarak önlemeyi düşündüklerinin altını çizen CHP PM Üyesi, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, tecavüzün erkek egemen toplumun ele geçirme güdüsü olduğunu vurgulayarak; “Tecavüz erkek egemen toplumun ele geçirme, sahip olma güdüsünün sonucudur. Halbuki kadına yönelik her türlü şiddet, kadınların eşitsizliğine dayanan toplumsal düzenin bir parçası. Eşitlik olmadan tecavüz ve şiddetin önüne geçilmesi imkansızdır” dedi.

CİNSEL SUÇA 15 YAŞ DÜZENLEMESİ; ÇOCUKLARIMIZ, TACİZ VE TECAVÜZE KORUNMASIZ

15 yaşını tamamlamamış çocuklara yönelik cinsel suçlarda yapılan düzenleme ile ilgili düşüncelerini de dile getirten Gamze Akkuş İlgezdi TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasını; “Öte yandan, Anayasa Mahkemesinin TCK’daki 15 yaşını tamamlamamış çocuklara yönelik her türlü cinsel davranışı istismar sayarak, 8 ile 15 yıl arasında hapis öngören maddeyi iptal etmesi bu suçlarda mağdurlara; sanki “yetişkinmiş gibi” dava açılmasının yolunu açacaktır. Yani sanıklara daha az ceza verilecektir. Bu karar; çocuklarımızın her türlü taciz ve tecavüze karşı korunmasız hale gelmesine vesile olacaktır” şeklinde tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ