logo

İLGEZDİ ‘İLKEM; ATATÜRKÇÜ, LAİK, ÇAĞDAŞ’

İLGEZDİ ‘İLKEM; ATATÜRKÇÜ, LAİK, ÇAĞDAŞ’

battal_0 Eleştirileri yanıtlayan Battal İlgezdi; Atatürkçü, laik, çağdaş ilkeye sahip olduğunu, FETÖ ile ilişkisinin olmadığı tarikatlara, dine, mezhebe dayalı siyaset yapmadığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantısında konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, hakkında sosyal medya üzerinden yapılan eleştirileri yanıtladı.

meclis-52

BENİM İLKEM VAR; ATATÜRKÇÜ, LAİK, ÇAĞDAŞ

Kendisini sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla FETÖ ile ilişkilendirmek isteyenlerin olduğunu ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, darbe girişimin olduğu gece İstanbul dışında olduğunu hatırlatarak, “Benim adım Battal İgezdi. Benim ilkem vardır; Atatürkçü, laik, çağdaş bir adamım. Benim ilkem budur. Ne tarikatlara, ne dine, ne de mezhebe dayalı siyaset yapmam. Ahlaklı olanda, doğru olan da budur” diye konuştu.

15 TEMMUZ’DA İL DIŞINDAYDIM

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul dışında olduğunu hatırlatarak kendisi ile ilgili eleştirileri yanıtlayan Ataşehir Belediye Başkan Battal İlgezdi, bazı belediye meclis üyelerinin kendisi ile ilgili sosyal medyada algı yaratma girişiminde bulunduklarını kaydederek“15 Temmuz Darbe girişiminden sonra bazı meclis üyesi arkadaşlar sosyal medyada şöyle bir algı uyandırmaya çalıştılar; “Battal İlgezdi Neredesin?”, “FETÖ ile mi berabersin?” Beni herkes iyi tanır. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanıyım ve buradayım.  Darbe gecesi İstanbul dışındaydım. Aynı gece yetkili birimleri aradım ne yapılması gerekiyorsa, ne ihtiyaç varsa yapılması talimatını verdim. Ve yapıldı da… Doğrudur, ben sokak eylemlerine katılmadım. Niye katılmadım? Ben bu kentin belediye başkanıyım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanıyım. Ben bir siyasi parti önünde yapılan eyleme katılmayı doğru bulmam. Bu kentin meydanı var. Eğer bir eylem yapılacaksa Kent Meydanında yapılır herkes katılır” dedi.

meclis-47

KİM FETÖ’YLE İLGİLİ ÇOK BAĞIRIYORSA FETÖ’CÜDÜR

Kendisini FETÖ ile ilişkilendirmeye çalışanlara, “Kim FETÖ’yle ilgili çok bağırıyorsa; inanın onların hepsi Fetö’cüdür” diyen İlgezdi, ” FETÖ ile ilgili çok yazıp çizenlerin FETÖ ile ilişkilerinin bilindiğini kaydederek; “Eğer bir siyasi partide böyle ha bire yazanlar varsa, bilin ki onlar FETÖ’cüdür. Ama bana sosyal medyada saldıranlar dönsün baksın; kimin çocuğu FETÖ okullarında okuyor, kimin kardeşinin, amcasının FETÖ ile iş ilişkisi var? Sosyal medyada yazarken dikkat edeceksiniz. FETÖ tarikatı ile ilişkili olduğunu, kimin FETÖ okullarından mezun olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

img_0215

İLÇENİN 1/5BİNLİK PLANLARI YAPMA YEKSİ YOK

“Planı Battal İlgezdi çıkarmıyor” şeklinde iddiaların olduğunu, 1/5000’lik planları yapma yeksinin ilçe belediyelerinde olmadığını kaydeden Battal İlgezdi, Kadir Topbaş’ile görüştüğünü, İçerenköy ve Küçükbakalköy planlarının çıkacağını, Yenisahra ve Barbaros planlarının önümüzdeki ay meclise gelmesinin beklendiğini ifade etti.

meclis-48

ATAŞEHİR’İN GELİŞMESİ İÇİN PLANLARININ MUTLAKA ÇIKMASI GEREKİYOR

Ataşehir’in gelişmesi için bölgenin planlarının mutlaka çıkması gerektiğinin altını çizen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Plan olmadan bölge gelişir mi?” diye sorduğu konuşmasında; “Bu ilçenin ok acil bir biçimde 1/5000’lik planlarının çıkması gerekiyor. Bütün mahallelerin planları çıkmalı… Arkadaşlarımız da planların çıkması için çalışıyor. İş yaparsanız başarılı olursunuz. Yeni Çamlıca sorunu hala çözülmedi. Plan yapılmadan Yeni Çamlıca’nın sorununun çözülme şansı yok. Mahalleler mağdur. Ben Kadir Topbaş’a söyledim; her tarafı yapar, Ferhat Paşa’yı yapmazsanız, vatandaşa haksızlık olur. Ferhat Paşa’nın hemen yanı başında iki tane ilçe var. Boralarda 2, 2 buçuk emsal imar verilmiş. Yazık değil mi Ferhat Paşa’daki insanlara?” şeklinde konuştu.

img_0213

meclis-2meclis-39meclis-46

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ