logo

İlgezdi ‘Kadınla Mecliste İstikrarlı ve Kaliteli Siyaset’

İlgezdi ‘Kadınla Mecliste İstikrarlı ve Kaliteli Siyaset’

CHP İstanbul milletvekili adayları toplantısına katılan Gamze Akkuş İlgezdi ön seçimdeki başarısının toplumun kadın sorunlarına duyarlı olmasının etkili olduğunu söyledi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Kadın sorunlarına duyarlı olan toplumun kadın adayları desteklediğine inandığını söyleyen Gamze Akkuş İlgezdi; kadınların siyaseti değiştireceği, istikrarlı ve kaliteli siyaseti parlamentoya taşıyacaklarına inandığını belirtti.

Kendi Arkadaşlarımla Yarışmayı Düşünmedim

Basın mensuplarına yaptığı açılamada; kendi aday arkadaşları arasında yarışmayı düşünmediğini, rakibinin diğer partiler olduğunu söyleyen İlgezdi, başarısında; siyaset bilimi eğitimi almasının, uzun süre halkla temasının ve müzisyen kimliği ile halka dokunarak kürsüyü kullanmasının etkili olduğunu söyledi.

chp_aday-gamze-6-chp_aday-gamze-3

Kadınların Siyaseti Değiştireceğine İnanıyorum

Ön seçimde kadın adayların önde çıkmasını toplumun duyarlılığını gösterdiğini söyleyen CHP İstanbul 1 Bölge Milletvekili Adayı Gamze Akkuş İlgezdi; “Çünkü biliyorsunuz, kadın sorunu aldı yürüdü ülkemizde. Deme ki toplum bundan memnuniyetsiz ki, toplum kadın adayları destekliyor. Ben buna inanıyorum. Ve kadın elinin yaşamın birçok alanında birçok şeyi değiştirdiği gibi, siyasette de birçok şeyi değiştireceğine inanıyorum. Hem üretim, hem istikrarlı ve kaliteli siyaset yapmak anlamında parlamentoya girecek kadın arkadaşlarımla çok güzel şeyler üretebileceğimize inanıyorum ben” dedi.

Birbirimizin Rakibi Değiliz

CHP İstanbul 1 Bölge Milletvekili Adayı Gamze Akkuş İlgezdi ön seçim çalışmaları ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Ön seçim çalışması yürütürken kendi yapım içerisinde, yani CHP çatısı altındaki aday adayı arkadaşlarımla yarışmayı etik bulmadım. Çünkü böyle bir noktada değil ülkemiz. Ben bu yolculuğa çıkarken her zaman, her yerde ifade ettiğim gibi; “Biz birbirimizin rakibi değil, diğer siyasi partilerin rakibi olmalıyız. Ve ona göre çalışma yürütmeliyiz” dedim. Ben o şekilde yürüttüm çalışmamı.”

chp_aday-gamze-6

Kadın Mücadelesi Mecliste En Temel Dayanaklarımdan

Ön seçimde 25 bin oyla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’dan sonra en çok oy alan aday olduğu hatırlatılan İlgezdi; “Hangi oyla gelirsen gel mecliste vereceğin mücadeleyi vereceksindir zaten. Tabii mutlu oldum 1. çıkmaktan. Önce kadınlar adına çok mutlu oldum. Belki de en çok bu şekilde varlığım yer buldu. Kadın mücadelesi mecliste en temel dayanaklarımdan bir tanesi olacak. Toplum kadınla ilgili çok büyük bir çıkmaz içinde. Kadılar ve erkekler bu soruna duyarlı. Belki o haykırışın sesi oldum kadın olarak. Kişisel özelliklerimin, yürekten konuşmamın ve yılardır oluşan birikimimin de vesile olduğunu düşünüyorum. Çünkü yıllardır halka hizmet eden biriyim. 21 yaşımdan beri halkla bire bir temasta olan biriyim. Bunun üzerine 4 yıl siyaset bilimi eğitimi aldım. Lisansım, doktoram bitti. Halka dokunan bir insanım. Öte yandan müzisyen bir insanım. Ruhunu duygumu kaybetmemişim. “Kürsü nasıl kullanılır?” biliyorum. Bu da önemli bir avantaj oldu. Halkımızın kadın konusuna duyarlılığı sonucu bu başarıyı elde ettik. Hepimiz eşitiz. Kimin hangi oyla geldiğinin önemi yok bence. Önemli olan; bu yapı içerisinde ülkemizin güzel günleri, geleceği için mücadele sergilemek” dedi.

chp_aday-gamze-6-1

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ