logo

İLGEZDİ, ‘KİMSE HİZMETİ LÜTUF OLARAK GÖSTERMESİN’

İLGEZDİ, ‘KİMSE HİZMETİ LÜTUF OLARAK GÖSTERMESİN’

Ataşehir’in imar planlarının İBB Meclisinde onaylanması ile ilgili konuşan Battal İlgezdi itvhaber.com’a yaptığı açıklamada çalışmalara Yenisahra ve Barbaros’tan başlayacaklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

15 Aralık tarihinde yapılan toplantıda Ataşehir’in Yenisahra, Barbaros, İçerenköy ve Küçükbakkalköy mahallelerine ait imar planlarının onaylanmasını itvhaber.com’a değerlendiren Ataşehir Belediye Başkan Battal İlgezdi, vatandaşların ve belediyenin itirazlarının dikkate alınmadığının altını çizdiği planların çıkmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

VATANDAŞA HİZMETİ KİMSE LÜTUF OLARAK GÖSTEREMESİN

Daha öncede belirttiği gibi imarın bir lütuf olmadığını, belediyelerin asli görevleri olduğunu kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, vatandaşa hizmeti kimsenin lütuf olarak gösteremeyeceğini kaydetti.

İBB MECLİS ÜYELERİNE VE KADİR TOPBAŞ’A TEŞEKKÜR

Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçekli Revize Nazım İmar Planı ile İçereneköy, Küçükbakkalköy Mahalleleri ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın onaylanarak İBB Meclisinden geçmesi ile ilgili düşüncelerini Recep Kenan aracılığı ile www.itvhaber.com ’da paylaşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, planların gecikmiş olsa da çıktığının altını çizerek; “15 Aralık itibarı ile Yenisahra, Barbaros, İçerenköy ve Küçükbakkalköy mahallelerinin imarları İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti. Bu anlamada emeği geçen tüm siyasi partilerin İBB Meclis üyelerine ve özellikle Sayın Kadir Topbaş’a teşekkür ediyorum” dedi.

PLANLARIN 6 YIL ÖNCE ÇIKMASI GEREKİYORDU

Kurum adına yaptıkları itirazların dikkate alınmadığının görüldüğünü ifade eden Başkan Battal İlgezdi, planların 6 yıl önce çıkması gerektiğini yineleyerek; “Bu planların daha önce yapılması gerekiyordu. Geçte olsa geçti. 6 yıl önce ilçe olurken Ataşehir’in planlarının yapılması ve bitirilmesi gerekiyordu. Çok gecikmiş bir karar. Geç de olsa teşekkür ediyoruz.  Plan ne Ataşehir’in ne de Büyükşehir Belediye bakanlarının lütfu değildir.  Olması gereken, yapılması gereken iştir. Vatandaşlar Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde 40 yıldır imar bekliyor” dedi.

İTİRAZLAR DİKKATE ALINMAMIŞ, HEPSİ REDDEDİLMİŞ

Vatandaşların da kendilerinin de itirazlarının dikkate alınmadığını kaydeden İlgezdi “Öncelikle yapılan itirazların hiç biri değerlendirilmeye alınmış değil. Hepsi reddedilmiş durumda. Burada en büyük sıkıntı; donatı alanında, yeşil alanda kalan vatandaşların mağduriyeti… Planda bu konuda net bir çözüm gözükmüyor” diyerek; “Plan askıya çıkıp 1000’lik plan yapımı için bize geldiği zaman bu sorunun nasıl çözüleceği konusunda Büyükşehir ile iletişim içerisinde olacağız. Çünkü şöyle bir sorun var; keyfi bir iş yapma şansımız yok. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkartılan 1/5 binlik plana kesinlikle uymak zorundayız” şeklinde konuştu.

İHTİLAF DURUMUNDA “MÜLKİYET HAKKI” NASIL AŞILACAK?

Her hangi bir adaya transferi gerçekleştirilemeyen, ya da ihtilaf nedeni ile önerilen adaya gitmek istemeyen transfere konu parsellerin “mülkiyet hakkı” nedeni ile sorunların yaşanabileceğinin ön görüldüğünü kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bu konuda sorunlar yaşanabileceğine dikkat çekerek; “Bizim buradaki en büyük sıkıntımız; yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları ile ilgili mağduriyetler. Ada transferi koymuşlardı ama ada transferi yapamıyoruz. Niye yapamıyoruz? Çünkü mülkiyet hakkını transfer edemiyorsunuz. Yasal engel var. Bu konuya Büyükşehir’in mutlaka çözüm bulması gerekiyor. Bu bölgenin büyük bir kısmı yeşil alan ve donatı alanı… Okul, Cami, Kültür Merkezi, park alanları var. Bu alandaki vatandaşlar mağdur. Bu sorun nasıl çözülecek? En büyük sıkıntı burada… ” şeklinde konuştu.

VATANDAŞI NASIL TRANSFER EDECEKSİN?

İlgezdi, “Planlar askıya çıktıktan sonra Büyükşehir’le bir görüşme yapacağız. Ada transferine izin vermişsin ama mülkiyet sorununu çözemiyorsun. Nasıl transfer edeceksin vatandaşı oraya? Bu konu ile ilgili bir kargaşa var. Zaten itirazların önemli bir kısmı bu konuyaydı” dedi.

EMSAL LİMİTİNİN 5 BİNE ÇEKİLMESİ DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRACAK

Yapı adasının oluşumunda 2.5 emsal için istenen 10 bin m2’nin 5 bin m2’ye çekilmesinin doğru bir uygulama olduğunun altını çizen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bu uygulamanın bölgedeki dönüşüm çalışmalarını hızlandıracağı görüşüne katıldığını ifade ettiği açıklamasını; “İstanbul Belediyesi Büyükşehir yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde, 10 bin M2‘nin toplamanın o bölgede mümkün olmadığını, bunun aşağı çekilmesi gerektiğini söylemiştik. Biz 3 bin M2 olarak konuşulmuştu. 5 bin M2‘ye çıkarmışlar. Bu düzenlemenin bölgenin bir an önce, hızla dönüşmesine katkısı olacaktır” şeklinde sürdürdü.

FİRMALAR SÖYLENDİĞİ GİBİ YÜKSEK ORANLARDA İMZA TOPLAYAMAMIŞ

Bölgede çalışma yürüten firmaların söylendiği gibi yüksek oranlarda imza toplayamadıklarını belirlediklerini ifade eden İlgezdi, yaptıkları araştırma ve topladıkları verilerde; “Müteahhit firmalarla bir toplantı yaptık. Herkes çok yüksek rakamlarda imza topladığını söylüyor. Bizim hazırladığımız tabloda gördük ki, kimsenin öyle 40 – 50 dönüm yer topladığı yok. Adalara girmişler,3 – 5 bin m2 toplamışlar. Bütün adayı toplayamamışlar” şeklinde bilgilerin olduğunu kaydetti.

VATANDAŞ FİRMAYI YETERİNCE ARAŞTIRACAK

Hep vatandaşları uyardığım şekilde yine Yenisahra, Barbaros, İçerenköy, Küçükbakkalköy mahallelerinde çantacı müteahhitlere dikkat edecekler. Vatandaş firmayı yeterince araştıracak. Sözleşmesini mutlaka avukatı hukukçusuyla yapacak” dedi.

“YENİSAHRA VE BARBAROS’A OFİSİMİZİ AÇIYORUZ”

“Zaten biz Yenisahra ve Barbaros’a ofisimizi açıyoruz” diye konuşan Başkan İlgezdi, 1/5000’lk planın kendilerine gelmesiyle vatandaşlarla toplantı yapacağını kaydederek; “Plan bize geldiği zaman vatandaşlarımızla birlikte yapacağız. Ben vatandaşları çağıracağım, toplantı yağacağım. 1/binlik plan meclisten geçerken vatandaş neyin nerede olduğunu bilecek. Plan şeffaf yapılacak. En doğru plan şeffaf, açık yapılan plandır. Halkla birlikte yapılan plandır. Yenisahra, Barbaros, İçerenköy, Küçükbakkalköy mahallelerindeki vatandaşlarla yapacağım ben planı” diye konuştu.

YENİSAHRA – BARBAROS’TAN BAŞLAYACAĞIM

Daha önce defalarca kez vatandaşları ikaz ettiğinin altını çizen Battal İlgezdi, aynı uyarıyı yineleyerek vatandaşların çantacı müteahhitlere karşı dikkatli olmaları, imza atmamaları gerektiğini söyledi. Daha önceden imza atan protokol yapan vatandaşların olduğuna dikkat çeken İlgezdi, müteahhitlerle tekrar bir toplantı yapacağını kaydederek; “Plan askıya çıkınca, önce Yenisahra – Barbaros’tan başlayacağım. Çünkü Yenisahra – Barbaros daha önceden planlanmış, belli bir noktaya gelmiş durumda. Yapacağımız toplantıda bakacağı; hangi müteahhit nerede ne kadar arsa toplamış? Müteahhitlerin hangisi ciddi, hangisi değil… Bu bilgilere göre müteahhit firmaların 1/binlik planlarını yapacağım” ifadelerinde bulundu.

ARAŞTIRACAĞIZ, FİRMA GERÇEKTEN TOPLAMIŞ MI?

Plan askıya çıkınca bölgede çalışma yürüten müteahhit firmalarla toplantı yapacağının altını çizen Başkan Battal İlgezdi, firmaların 1/binlik planlarını yaparken ilk etapta 5 bin m2 toplayan firmalara öncelik vereceklerini belirterek; firmanın gerçekten de iddia ettiği yerleri toplayıp toplamadığının araştırılacağını kaydetti.

“KENT MEYDANI YAPACAĞIM” DEDİ VE SÖZÜNDE DURDU

Hal alanının yeşil alan olarak ayrılmasından memnuniyetini dile getiren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehirliler adına İBB Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür ederek; “Sayın Kadir Tobaş daha önce görüştüğümüzde, Hal alanını kısmen imara açacağını söylemişti. Ama Sayın Kadir Tobaş ile 6 ay önce Haziran ayındaki görüşmemizde; ’ben burayı kent meydanı yapacağım’ dedi ve sözünde durdu. Teşekkür ediyoruz kendisine” ifadelerine yer verdi.

İÇERENKÖY PLANLARININ ASKIYA ÇIKMASINI BEKLEYECEĞİZ

İçerenköy ve Küçükbakkalköy planlarının askıya çıkmasını beklediklerini kaydeden Başkan İlgezdi, planla ilgili bilgilerin olduğunu ancak askıyla netleşmesinin beklendiğini vurgulayarak; “Planlar askıya çıksın bölgedeki vatandaşlarımızla toplantı yapacağım.

PLAN ASKIYA ÇIKSIN İÇERENKÖY’DEKİ KÜLTÜR MERKEZİNE BAŞLAYACAĞIM

Biz İçerenköy’deki kültür merkezine başladık, durduruldu. Orayla ilgili plan teklifi sunmuştuk. Bize bölge palanlarının beklenmesi gerektiği söylendi. Bölge planları çıktı. Uygulamayı 1/binlik planı beklemeden yapacağız. Plan askıya çıkar çıkmaz başlayacağım ve bir yıl sonra da bitireceğim.

MÜLKİYETİ BÜYÜKŞEHİR’İN NASIL İSTİYORSA ÖYLE DEĞERLENDİRSİN

Ayriyeten, Büyükşehir’in İçerenköy’de spor tesisi projesi var içderisinde Cami olan. Yapsın, mülkiyeti kendisinin. Kendi nasıl istiyorsa öyle değerlendirsin. Benim görevim ruhsat vermek. Gelsin ne istiyorsa ruhsatını vereyim.

“MÜTEAHHİTLE ANLAŞMASINLAR. BİZİ BEKLESİNLER”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi son olarak Yenisahra ve Barbaros mahallelerindeki vatandaşlara yaptığı çağrıyı yineleyerek; “İçerenköy ve Küçükbakkalköy’deki vatandaşlar kesinlikle hiçbir müteahhitle anlaşmasınlar. Bizi beklesinler” uyarısı yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ