logo

İLGEZDİ ‘REFERANDUM AYRIŞMAYI ARTIRACAKTI’

İLGEZDİ ‘REFERANDUM AYRIŞMAYI ARTIRACAKTI’

TBMM’de Hükümet’in Güven oylamasından dönen Gamze Akkuş İlgezdi, referandumun ayrışmayı artıracağı gerekçesi ile dokunulmazlığın kalkmasına evet dediklerini kaydetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

TBMM’de Hükümet’in Güven oylamasında oyunu kullanarak geldiğini kaydeden CHP PM Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi hükümette bir tek kadın bakanın bulunmasını, “Türkiye’nin gerçeğinin Meclise yansıması” olarak yorumlayarak; muhtemelen Cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki hükümetlerde daha çok kadın bakan olduğunu söyledi.

Ataşehir’de Çevre Şenliği’ne katılan ve Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com haber portalına dokunulmazlıklarla ilgili düşüncelerini açıklayan CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Mecliste çıkan sonucun partilerine ait genel görüş olduğunu kaydederek, kendisinin de bu genel görüşü onayladığını kaydetti.

REFERANDUM SÜRECİNDE YAŞANACAKLAR AYRIŞTIRMAYI ARTIRACAKTI

Meclisten çıkan dokunulmazlık oylaması sonucunun referanduma gitme gerektirmemesini olumlu bulan CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, referandum sürecinde yaşanacakların ayrıştırmayı artıracağını vurgularken, düşüncelerini; “Referanduma gidilmiş olsa milliyet ve etnik bölünmelere gidilecekti. Referanduma gidilmeden bir manevra yapılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum” şeklinde ifade etti.

PARTİ DİSİPLİNİNE UYMA TARAFTARIYIM

CHP PM üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, dokunulmazlık sürecinde bazı milletvekillerinin Anayasa Mahkemesi’ne gitmesi ile ilgili olarak; “Ben parti disiplinine uyma taraftarıyım. Partimizin aldığı bir karar var. Bireysel olarak başvurulara engel konulmadı. Parti ilkesi olarak 110 kişinin atacağı toplu imzanın gerekliliği ile ilgili karar aldı. Parti disiplini açısından partime saygı duyuyorum. Partimin kararına uyacağım” şeklinde ifade etti düşüncelerini.

VİCDANIMIN SESİYLE KARAR VERDİM

Dokunulmazlık oylamasında partisinin milletvekillerinin vicdanıyla karar verdiğini belirten CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, kendisinin de vicdanını dinleyerek, vicdanının sesiyle karar verdiğini kaydetti.

GÜVENOYUNDA İKTİDARDAN EVET, MUHALEFETTEN RET

Hükümetin TBMM’deki güven oylamasında oy kullanarak İstanbul’a döndüğünü kaydeden Gamze Akkuş İlgezdi, politika değişikliği beklemediğini vurguladığı yeni hükümetin güven oylamasıyla ilgili olarak; “Bu gün saat 11:00’da TBMM’de güven oylaması yapıldı. Be de oyumu kullandım. İktidar milletvekilleri toplu olarak güven belirten yönde kullandılar oylarını. Güvenoyunda evet dediler. Kalan kesimden de ret oyu çıktı. TBMM’de görünen tablo o… Bakalım yeni Hükümetle değişen bir şey olacak mı? Hep birlikte göreceğiz süreci. Partilerinin içsel işleyişleri göz önünde bulundurulduğunda değişen bir şey olmayacağı ön görülebilir. En azından, bizlerin beklentisi yönünde reel bir değişiklik olmayacak. Görünen tablo o…” dedi.

CHP KANDAN BESLENEN PARTİ OLMADI

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başkanlık sistemine karşı çıkarken kullandığı “kan” ifadesinin “kan dökelim”, “terörize edelim” anlamında kullanılmadığının çok açık olduğunu ifade eden CHP PM Üyesi AKP’nin Gamze Akkuş İlgezdi, genel başkan tarafından kullanılan ifadenin, toplumda kullanılan; “biz buna geçit vermeyeceğiz”, “elimizden geleni yapacağız”, “halkı bilinçlendireceğiz” ve “Meclisteki görevlerimizin gereğini yapacağız” anlamında kullanılmış bir ifade olduğunu kaydederek; “Tabi ki biz laik bir cumhuriyetle ve demokrasi çatısı altında yönetilmek isteyen insanlarız ve yapıyız. Dolayısıyla biz de bu konuda elimiz kolumuz bağlı durmayacağız. Bu konu ile mücadelenin gereği neyse onu yapacağız. Bence bunu ajite etmeye gerek yok. Bu toplumumuzda kullanılan bir söylemdir. Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir zaman kandan beslenen bir parti olmadı. Bunu hiç kimse söyleyemez bence. Kan dökeriz anlamında değil; hep birlikte bir güç sergileyip, onların istediği biçimde evrilmemesi için mücadele vereceğiz anlamındadır. Her birimiz bir nefer olarak, bu cumhuriyetin ilelebet payidar kalması için Anayasaya ve yasalara uygun şekilde Mecliste ve alanlarda halkımızla yan yana görevimizi yerine getireceğiz. Halkımız bunu doğru olarak değerlendirecek yetiye sahip. Dolayısıyla CHP’nin bunu ne anlamda kullandığını saptırmadan anlamak istediğini anlar” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ