logo

İlhami Yılmaz ‘Birlikte Yaşayacağımız Çevre Oluşturmak Görevimiz’

İlhami Yılmaz ‘Birlikte Yaşayacağımız Çevre Oluşturmak Görevimiz’

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclisi CHP Gurup Başkan Vekili İlhami Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı toplantısında konuşan CHP Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclisi CHP Gurup Başkan Vekili İlhami Yılmaz, “Engelli kardeşlerimizi topluma kazandırmak, fiziki çevreyi onlara göre düzenlemek, birlikte yaşayacağımız bir çevre oluşturmak görevimiz” dedi.

Engelin avantaja dönüştürülmesi, her türlü kamu ve belediye olanaklarından yararlanmalarına fırsat vermenin görevleri olduğunun altını çizen CHP Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclisi CHP Gurup Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Meclis toplantısında gündem dışı söz alarak 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı.

Engellilerin sosyal hukuk devleti anlayışıyla üreten birer bağımsız birey olarak topluma kazandırmanın insanlık görevi olarak görüldüğünün altını çizen İlhami Yılmaz, engellilere istihdam yaratmak, sorunlarına çözüm üretmenin asli görevleri olması gerektiğinin altını çizerek, “Ülkemizde 8.5 milyon engelli kardeşimizin olduğunu unutmayalım. Engelli kardeşlerimizin evlere hapsedilmesi bu gerçeği yok edemez. Bizim geleneklerimizde; göremezden gelmek, yok saymak yöntem olamaz, olmamalıdır da… Tam tersine engelli kardeşlerimizi topluma kazandırmak, fiziki çevreyi de onlara göre düzenlemek, birlikte yaşayacağımız bir çevre oluşturmak görevimiz. Engelli kardeşlerimizin gününü yürekten kutlar saygılar sunarım” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ