logo

İLHAMİ YILMAZ, ‘ŞOV YAPIYOR, KONUŞMAK İÇİN KONUŞUYOR’

İLHAMİ YILMAZ, ‘ŞOV YAPIYOR, KONUŞMAK İÇİN KONUŞUYOR’

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı 2. Oturumunda Ak Partili üye İsmail Levent’in başlattığı Yeniçamlıca mahallesi mülkiyet sorunu tartışması gündeme oturdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı 2. Oturumunda gündemi görüşmek üzere 1. Başkan Vekili Sadi Özata başkanlığında toplandı. Tek maddelik gündemle toplanan meclis oturumu, gündem dışı konuşmalarda yaşanan tartışmalarla zaman zaman tansiyonun yükseldiği anlara sahne oldu.

Tartışmalı geçen gündem dışı konuşmaların ardından görüşülerek teklif maddesi olarak oylanması kararı alınan Plan ve Bütçe Komisyonunun ödenek aktarmasına ilişkin raporu Ak Partili üyelerin muhalefeti ve CHP’li üyelerin kabul oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi.

YENİ ÇAMLICA‘NIN MÜLKİYET SORUNUNU GÜNDEME GETİRDİ

Önceki toplantı tutanaklarının okunmasını takiben oturum başkanı Sadi Özata’dan gündem dışı söz alan Ak Partili üye İsmail Levent, Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından çözümü konusunda çalışma yürüttüğü Yeni Çamlıca‘nın kök tapu sorununu gündeme getirmek, meclisin bu konudaki çalışmaları konusunda bilgi talebi ve yeni bir encümen kararının alınıp alınmadığının yanıtını istedi.

“SAYIN BAŞKAN NEREDE?” “YORULDUYSA İSTİFA ETSİN”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin çeşitli zamanlarda Yeni Çamlıca’daki kök tapu konusu ile ilgili yaptığı açıklamalara değinen İsmail Levent, Bakanlığın çalışmaları yürüttüğünü, Ataşehir Belediyesi’nin ise birim müdürü ile işleri yürüttüğünü ifade etti. Diğer belediye başkanlarının meclis açılışını belediye başkanlarının yaptığını, ancak Ataşehir’de belediye başkanının meclis açılışında bulunmadığını söyleyen İsmail Levent, açılışta selamının bile gelmediğini kaydederek, “Belediyede yok. Burada yok. Sayın Başkan Nerede?” diye sorup; “Yorulduysa istifa etsin” ifadesinde bulundu.

KURTLAR KUZU POSTUNA BÜRÜNDÜRÜLMESİN

İsmail Levent’in Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın girişimi ile Yeni Çamlıca Mahallesinin kök tapu ve ipotek sorunun yüzde 85’inin çözüldüğünün iddiası üzerine ve sataşma gerekçesi ile yanıt veren Oturuma başkanlık eden Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata, kurtların kuzu postuna büründürülmesine gülümsediğini, Mehmet Bingöl ve Hasan Can döneminde yapılan çalışmaları iyi bildiğinin altını çizerek, “2003 yılında planları yapıp, şahıslarla da anlaşanların kimler olduğunu iyi biliyorum” dedi.

ŞOV YAPIYOR, KONUŞMUŞ OLMAK İÇİN KONUŞUYOR

“İsmail Levent arkadaşımızın şovlarına alıştık. Yine bu gün şov yaptı” diyerek İsmail Levent’i yanıtlamaya başlayan Belediye Meclisi CHP Gurup Başkanvekili İlhami Yılmaz, 6’cı kez mecliste aynı cümleleri kullandığını kaydederek, “Doğru, Yeni Çamlıca sorunu başlı başına bir sıkıntı, YEDPA’daki toplantıda Sayın Bakan ile yapılan çalışmalar çerçevesinde, Bakanlık çalışması ile çözüme ulaşılabileceğini ifade ettiler. Meclisi defalarca meşgul etmeye gerek yok. İBB, Ataşehir Belediyesi ve Bakanlığın yer aldığı üçlü kurum gerekli çalışmaları yapıyor. Bir de komisyon kuruldu. Kendisi de komisyon üyesi. Bunları anlatırken komisyonda olduğunu unutuyor. Sadece konuşmuş olmak için konuşuyor” diye konuştu.

BAŞKAN’A KARIŞMAK HADDİNE DEĞİLDİR

İsmail Levent’in Başkan İlgezdi için kullandığı “Yorulduysa istifa etsin” ifadelerini de yanıtlayan CHP Gurup Başkanvekili İlhami Yılmaz, “Sayın Başkan burada yok, toplantılara katılır katılmaz… Kendi keyfiyetidir. Belediye Başkan Vekili var. Toplantıyı açar, gerekli görüşmeleri müzakereleri yapar. İlçenin belediye başkanıdır. Yoğun işleri dolayısıyla zaman zaman belediye meclis toplantılarına katılmaz. Biz karışamayız. Kendisinin de karışmak haddine değildir” dedi.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İPOTEK SORUNUNU ÇÖZSÜN

Tekrar söz alan Ak Partili üye İsmail Levent, geçmişi konuşmanın bırakılması, çözüme yönelik çalışmaların yapılması, Ataşehir Belediyesi’nin ipotek sorununun çözümü ile ilgili girişimlerinin yapılması gereğini dile getirdi.

MAHALLELER 15 MECLİS ÜYESİ ARKADAŞIMIZA ZİMMETLİ

“Sahte tapu” sataşması ile tartışmaya dahil olan CHP’li Meclis Üyesi Abdulah Der, “Sahte tapuları biz vermedik” dedikten sonra, sadece Yeniçamlıca ile ilgilendiğini iddia ettiği İsmail Levent’in mahalle muhtarı olmadığını, Ataşehir’in meclis üyesi olduğunu söylemesi üzerine söz alan Ak Parti Gurup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, Abdullah Der’in İsmail Levent’i dinlemediğini öne sürerek “İsmail Bey ‘Ben Yeni Çamlıca’da yaşıyorum. Yeniçamlıca’daki sıkıntıları biliyorum.’ dedi. 15 meclis üyesi arkadaşımıza zimmetli mahalleler var. İsmail Bey arkadaşımız bu bağlamda bunu gündeme getirmiştir. Arkadaşımız kendi oturduğu mahallenin sorununu çözmezse olmaz. Hele hele Erzincan’a kadar gidip cemevi açmakla hiç olmaz” diye konuştu.

İNSANLARIN DÜŞÜNCESİNE, İBADETİNE SAYGI DUYACAKSINIZ”

Arzık’ın cemevi açılışı ile ilgili sözlerine “Rahatsız mı oldunuz” yanıtını veren CHP’li üye Abdullah Der, “İbadethanelere de mi karıştınız? Ayrımcılık yapıyorsunuz. İnsanların ibadet yapacakları yere burnunuzu sokarsanız bu işin altında kalırsınız. Düşüncesine, ibadetine saygı duyacaksınız” dedi.

Oturum Başkanı Sadi Özata, tartışmaların devam eğilimi ve gurup başkan vekillerinin de talebi üzerine gündeme geçilmesi kararını açıkladı.

Başkan Özata, gündemdeki tek maddenin görüşülmesinden sonra, 15 Eylül 2017 günü Saat 17:00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ