logo

İlkay Akkaya’dan Selma Ada’ya ‘Nefes’

İlkay Akkaya’dan Selma Ada’ya ‘Nefes’

Ardahan Öncül Köyü Derneği’nin düzenlediği, skolyoz hastası olan Selma Ada’ya destek için düzenlenen gecede İlkay Akkaya bedelsiz olarak sahne aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ardahan Öncül köyü asıllı, ailesiyle birlikte İzmir’de yaşayan doğuştan skolyoz hastası genç bir kız olan 23 yaşındaki Selma Ada.

Tedavisi mümkün olmayan skolyoz hastası Selma Ada hastalığı ile birlikte yaşama mücadelesi veriyor. Kemik hastalığı olan skolyoz İskelet eğriliğine yol açıyor. Kemik yapısındaki bozulma yüzünden iskelette oluşan eğilme de iç organlarına baskı yapıyor.

Skoylozla iskelette oluşan eğilme de iç organlarına baskı yapıyor. İç organlarda oluşan baskı sonucu çok ciddi sağlık sorunları yaşıyor. En önemli sorun da nefes alma… Müdahale edilmezse giderek nefes alma güçlüğü yaşayacak Selma Ada. Selma Ada’nın soluk almasını sürdürebilmesi için yapılacak operasyon oldukça pahalı ve ucu açık bir ameliyat. Belik birden çok operasyon yaşayacak Selma. 150- 200 bin lirayı bulması beklenen Ameliyat parasının bir miktarı aile ve destekçileri tarafından temin edilmiş. Ancak ucu açık olan bu tedavi sürecinde gerekli olan 150 ile 200 bin lirayı tamamlamaları gerekiyor. Belki de birden çok yaşanacak bu süreç.

Selma Ada’yı Özel Florence Nigthingale Hastanesi’nde Prof. Dr. Azmi Hamzaoğlu tarafından gerçekleştirilecek operasyon ve sonrasında da rehabilatosyon ile tedavi süreci bekliyor.

“Yardım Meleği” olarak nitelendirilen İlkay Akkaya “Selma İçin Bir Nefes” adı altında düzenlenen yardım konserinde ücretsiz sahne alarak bu nitelemenin doğruluğunu kanıtladı adeta…

Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı’nda düzenlenen “Selma İçin Bir Nefes” adlı konserde sahne alan İlkay Akkaya Selma’ya verdiği destek ve seslendirdiği türkülerle, bilet alarak konseri izleyen yardımseverlere duygu yüklü bir gece yaşattı.

Ataşehir Belediyesi ve Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu (KARDER) ‘in desteği ve Ardahan İli Öncül Köyü Derneği’nin organizasyonu ile düzenlenen ve İlkay Akkaya’nın sahne aldığı “Selma İçin Bir Nefes” konserinin amacına ulaştığını, yardımseverlerden beklenen ilgiyi gördüklerini ifade eden Öncül Köyü Derneği Başkanı Ertuğrul Bulakbaşı, ifade ediyorlar, Selma Ada’nın sağlığı düzelinceye,  hastalığının tehdidini bertaraf edene kadar desteklerini sürdüreceklerini yardım kampanyalarına devam edeceklerini söyledi.

Selma Ada’nın sağlığına kavuşmasına destek olmak isteyenler 0532 231 13 65 no’lu telefondan Ertuğrul Bulakbaşı’na ulaşarak yardımlarını ulaştırabilirler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ