logo

13 Kasım 2017

Irak’ta Deprem; İran’da 414 Ölü, 6 Bin Yaralı

Irak’ta Deprem; İran’da 414 Ölü, 6 Bin Yaralı

Irak’ta İran’a yakın bölgede meydana gelen 7.3 büyüklüğünde depremde ölü sayısının az 414 kişi olduğu belirtilirken 6 bini aşkın yaralı olduğu belirtiliyor.

Türkiye saati ile 21.18’de Irak’ın doğusunda yer alan Süleymaniye’nin 85 kilometre, Halepçe’nin ise 25 kilometre kadar güneydoğusunda İran’a yakın bölgede meydana gelen 7.3 büyüklüğünde depremde ölü sayısının az 414 kişi olduğu belirtilirken 6 bini aşkın yaralının olduğu bilgisine ulaşıldı.

12 Ksım Pazar akşamı Saat 21:00 sıralarında Irak’ta, İran-Irak sınırının yakınında Süleymaniye’nin 85 kilometre, Halepçe’nin ise 25 kilometre kadar güneydoğusunda 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Irak sınırları içinde meydana gelen depremin İran’daki etkisi daha ağır olurken, İran’da en az 414 kişi hayatını kaybetti, bölgedeki yaralı sayısı ise 6 binin üstünde. Depremin sınırları içinde yaşandığı Irak’ta ise 7 kişi yaşamını yitirdi.

İRAN’DA 3 GÜNLÜK YAS

Deprem sonrası artçı sarsıntıların devam ettiği bölgelerden Kuzey Irak’a ilk yardım Türkiye’den gitti. 4 yüzün üzerinde an kaybının yaşandığı deprem sonrası İran’da 3 günlük yas ilan edildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, Irak’ın İran sınırına yakın Halepçe kentinin 32 kilometre güneybatısında meydana gelen depremin 7,3 büyüklüğünde olduğu duyurmuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, bölgede; 00.33’de 4.8, 01.31’de 4.6, 02,37’de ise 4, büyüklüğünde artçı sarsıntılar yaşandı.

İLK YARDIM TÜRKİYE’DEN GÖNDERİLDİ

Genel Kurmay Başkanlığı 20 kişilik sağlık ekibi ve yardım malzemelerini taşıyan uçağı Kuzey Irak’a gönderdi. Türkiye’den yardım malzemeleri ve ekibi taşıyan askeri kargo uçağı Süleymaniye’ye indi. Başbakanlık, AFAD UMKE ve yardım malzemeleri K. Irak’a gönderildi açıklaması yapıldı. Adana’dan da K. Irak’a 10 tır yardım malzemesi gönderildi. Diyarbakır’dan 20 kişilik Arama kurtarma ekibi Kuzey Iraka gitti. Türk Kızılayı bölgeye 3 bin çadır 10 bin battaniye ve mobil mutfak gönderdi.

DİYARBAKIR, MARDİN VE BATMAN’DA HİSSEDİLDİ

Irakta meydana gelen 7.3 büyüklüğünde eprem, hissedildiği Diyarbakır, Mardin ve Batman’da korkuya neden oldu. Yaklaşık 40 saniye süren deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini sokağa attı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ