logo

IŞİD’de Rehin 49 Konsolosluk Görevlisi Türk Serbest

IŞİD’de Rehin 49 Konsolosluk Görevlisi Türk Serbest

işid_rehine_serbestMusul’un işgali sırasında rehin alınan ve yaklaşık 3 aydır IŞİD Militanlarının rehin olarak tuttuğu konsolosluk görevlisi 49 vatandaş serbest bırakıldı. 

Recep Kenan/itvhaber.com

IŞİD militanlarının Musul’u işgali sırasında rehin aldığı ve 3 ayı aşkınzamandır haber alınamayan, Türkiye’nin Musul Başkonsolosu ve 46’sı Türk vatandaşı 49 başkonsolosluk personeli, 49 başkonsolosluk personeli Türk vatandaşı serbest kalarak saat 05:00 sıralarında Türkiye’ye girdi.

Sabah saatlerinde serbest kalan 49 konsolosluk personeli Şanlıurfa’da bir kamu binasında dinleniyorlar. Burada sağlık kontrolünden geçecek olan 49 konsolosluk görevlisi evlerine, ailelerinin gönderilecekler

Rehinelerin serbest kaldığı haberini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azarbeycan ziyaretini keserek serbest kalan IŞİD’de rehine  49 konsolosluk görevlisi ile görüşmek üzere Şanlıurfa’ya hareket etti.

Alınan son bilgiye göre; sağlık kontrolünden geçen ve yapılan kontrolde sağlıklı oldukları belirilenen 49 konsolosluk görevlisi Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmek üzere Şanlıurfa Gap Havalananına hareket ettiler.

Bilindiği gibi rehinelerin serbest kaldığı haberini alan Ahmet Davutoğlu’da Azarbeycan’dan Şanlıurfa’ya hareket etmişti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ