logo

İstanbul, Çankırılı Şehit Hakan Öcalan’ı Uğurladı

İstanbul, Çankırılı Şehit Hakan Öcalan’ı Uğurladı

Mardin’in Nusaybin’de PKK’lı teröristlerle silahlı çatışmada şehit düşen Çankırılı Jandarma Uzman Onbaşı Hakan Öcalan, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Mardin Nusaybin’de teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Çankırı Bayramörenli Jandarma Uzman Onbaşı Hakan Öcalan, İstanbul Pendik’te düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

ÇANKIRI BAYRAMÖREN NÜFUSUNA KAYITLI

Mardinde girdiği çatışmada 26 yaşında şehit düşen Çankırı Bayramören nüfusuna kayıtlı şehit Jandarma Uzman Onbaşı Hakan Öcalan için ikindi namazını takiben Pendik Dumankaya Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Sehit_hakan_ocalan_cankiri_pendik (6)

Şehit Hakan Öcalan’ın cenaze törenine; İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, CHP milletvekilleri Mehmet Akif Hamzaçebi, Barış Yarkadaş, CHP PM üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP milletvekili adayları Metin Ağırman, Derya Şentürk, CHP Pendik İlçe Başkanı Kemal Ercan, komutanlar, Şehit Öcalan’ın ailesi ve yakınları, İstanbul’daki Çankırı vakıf, federasyon, birlik ve derneklerin aralarında olduğu STK başkan ve yöneticileri ile Çankırılılar ve İstanbullular katıldı.

Sehit_hakan_ocalan_cankiri_pendik (18)

BABASI DİLAVER ÖCALAN TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Hakan Öcalan’ın babası Dilaver Öcalan Dumankaya cami bahçesinde taziyeleri kabul etti. Anne Şerife Öcalan ve kardeşi Volkan Öcalan, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze namazının kılınması ardından omuzlara alınan Hakan Öcalan’ın cenazesi top arabasına konuldu.

Bir süre top arabasında taşınan cenaze daha sonra toprağa verilmek üzere Kurtköy mezarlığına götürüldü.

Sehit_hakan_ocalan_cankiri_pendik (17)

mardin_sehit-uzman-onbasi-torenle-memlekemardinin-nusaybin -

MARDİN’DEN SİLAH ARKADAŞLARI UĞURLADI

Sabah saatlerinde Şehit Hakan Öcalan için Mardin’deki Sayın Kışlası’nda düzenlenen törende Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yıldız, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehidin ailesi ve silah arkadaşları hazır bulundu.

Törende konuşman Piyade Binbaşı Ercan İyigün, 2 Ekim 2015 Günü Mardin ili Nusaybin İlçesi Dağ içi mevkiinde yapılan operasyon esnasında şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Hakan Öcalan’ı son yolculuğuna uğurlamak için toplandıklarını söyleyerek; “Aziz şehidimiz, milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna verdiği binlerce şehidimizin saflarına katılmak üzere bugün aramızdan ayrılıyor Ancak bu ayrılış sadece bir ayrılmadır. Al kanlarını bayrağa rengini veren, vatan toprağını karış karış toprağıyla sulayan bu kahraman aslında aramızdan hiç ayrılmadı.” dedi.

mardinin-nusaybin-

ÇATIŞMADA YARALANIP MARDİN DEVLET HASTANESİ’NDE ŞEHİT OLDU

Mardin’in ilçeleri Nusaybin ile Midyat arasında güvenlik kuvvetleri ile çatışmaya giren teröristler tarafından açılan ateş sonucu yaralanıp Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Hakan Öcalan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Acı haber Pendik Sülüntepe Mahallesi Maarif Sokak’ta bulunan baba ocağına ulaşınca mahalle sakinleri evlerine Türk bayrakları asmıştı.

Sehit_hakan_ocalan_cankiri_pendik (5)Sehit_hakan_ocalan_cankiri_pendik (7)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ