logo

İSTANBUL GECELERİNDE “BEKÇİ DÜDÜKLÜ” DÖNEM BAŞLADI

Geceleri Ataşehir’le birlikte İstanbul’un mahallelerinde ‘nöbet tutacak’ 386 bekçi, göreve başladı. Eğitim ve diğer işlemleri devam eden 314 bekçi ile toplam sayıları 700’ü bulacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün “Gece Kartalları” ismini taktığı bekçiler ilk olarak Beşiktaş, Sarıyer, Bağcılar, Esenler, Ümraniye, Ataşehir, Üsküdar ve Beykoz ilçelerinde belirlenen noktalardan göreve başladı.

İSTANBUL VE ATAŞEHİR GECELERİNDE BEKÇİ DÜDÜĞÜ

Ataşehir’de ilk gece göreve çıkan 16 bekçi, çarşı, cadde ve sokaklarda devriye gezdi. Yanlarında bir polis memuru ile dolaşan bekçiler ilk defa düdüklerini de çaldı. Bekçilere vatandaşın ilgisi de yoğun oldu. Bekçiler ilk gece kahvehanelerde kimlik kontrolü yaptı.

700 BEKÇİ GÖREVE BAŞLAYACAK

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 8 Şubat’tan itibaren bekçiliğe müracaat eden 8 bin 320 kişiden 700’ünü seçti. Teorik ve uygulamalı eğitimlerden geçen bekçilere, özel hareket polislerinin katıldığı derslerde araç durdurma ve silah kullanma teknikleri öğretildi.

Mahallelerde görev yapacak bekçiler, güneşin batışından doğuşuna kadar devriye görevini yerine getirecek. 8 saat çalışma ve haftada bir gün istirahat esasına göre çalışacak bekçiler, ilk etapta polis eşliğinde göreve çıkacak. Çarşı ve mahalle bekçileri, sonraları da her mahallede iki kişi olacak şekilde nöbet tutacak. Eğitimi süren 136 ve diğer işlemleri devam eden 178 kişi olmak üzere 314 bekçi de daha sonra göreve başlayacak.

Her mahallede en az iki kişi nöbet tutacak bekçiler, ana ve ara arterlerde devriye gezerek özellikle hırsızlık olaylarına karşı mücadele verecek.

SİLAHINIZI KULLANMAKTA TEREDDÜT ETMEYİN

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Gayrettepe’deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün biriminde, 386 bekçinin göreve başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, sistemin İstanbul’da oturtulmasıyla ülke genelinde de iyi yürüyeceğini, İstanbul’un lokomotif görevini üstlendiğini kaydederek, “Silahınızı kullanmakta tereddüt etmeyin” talimatını verdiği bekçilere; “Kanuni hakkınız doğduğunda, yetkiniz ne ise kullanmakta hiç tereddüt etmeyin. Mevzuatı iyi bilin. Mevzuatı iyi bilirseniz, özgüveniniz daha yüksek olur. Şu anda herkes sizi seyredecek. Dikkatle bakacaklar. Yanlış iş yapmayın. Yanlış iş yapanın bizimle yürüme imkânı yok” demişti.

BEKÇİ ALIMI 1974’TE DURDU, 1991’DE SOKAKTAN ÇEKİLDİ, 2007 BİTMİŞTİ

1991 yılında bekçilerin tümü, sokaklardan çekilip yardımcı hizmetlerde görevlendirilmişti. 1996 yılında 772 Sayılı Kanun çıkartılmış; ancak en son bekçi alımı 1974 yılında olmuştu. Hükümet, 2007 yılının mayıs ayında genel seçimler öncesi alınan karar ile 8 bin 152 bekçiyi, ‘polis’ yapmıştı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ