logo

İstanbul Kasımpaşa – Hasköy Tüneli Açıldı

İstanbul Kasımpaşa – Hasköy Tüneli Açıldı

İstanbul Kasımpaşa – Hasköy Tüneli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katıldığı törenle açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belediye başkanı olarak İstanbul’a hizmet ettiğini, milletin kendisine Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı vazifelerini tevdi ettiği günden bu yana hizmet etmenin gayreti içinde olduğunun altını çizdi.

İSTANBUL’A HİZMET ETMENİN GAYRETİNDEYİM

Tünelin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hedefin 2020’ye girerken tünellerde 68 km, metroda ise 355 km’ye ulaşmak olduğunu, sonrasında 127 km yeni tünel 650 km de yeni raylı sistem hedeflerinin olduğunu kaydederek; “İstanbul’u dünyanın en yaygın ulaşım ağıyla donatmış olacağız. Tek İstanbul sevdalısı biz değiliz, sanatçılar en güzel eserlerini İstanbul için vermiştir. Kaderimin Kasımpaşa’da ve İstanbul’da yazılmış olmasından dolayı bahtiyarım. Belediye başkanı olarak bizi seçtiğiniz günden itibaren milletimize hizmet ettik” dedi. milletin kendisine Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı vazifelerini tevdi ettiği günden bu yana hizmet etmenin gayreti içinde olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından tüm protokol sahnede Hasköy – Kasımpaşa Tüneli’nin kurdelesini keserek hizmete aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Başkan Uysal daha sonra da Hasköy’den Kasımpaşa’ya yeni açılan tüneli kullanarak geçti.

Kasımpaşa-Hasköy Tüneli Açılış Töreni’ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başkan Mevlüt Uysal’ın yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bakanı Ahmet Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AK Parti genel başkan yardımcıları Mustafa Ataş, Hayati Yazıcı, Erol Kaya ve Çiğdem Karaaslan, milletvekilleri, belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Sütlüce ile Kasımpaşa arasında yapılan 1316 m. ve 1234 m. olmak üzere toplam 2550 m’lik çift tüplü Beyoğlu – Kasımpaşa Tüneli, 3817 m. bağlantı yolu ve 140 m’lik aç-kapa tünel ile beraber toplamda 6.507 m.’yi buluyor.

Kasımpaşa Hasköy Tüneli’nin açılması ile birlikte başta Taksim bağlantısı olmak üzere, bölgeden 1. Çevre Yoluna gidecek ve gelecek araçların ulaşım süreleri kısalacak. Tünelin Haliç ile Galata Bölgesindeki turizme sosyo-ekonomik açıdan büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ