logo

İstanbul’da Cennet Köşe ‘Kelebek Çiftliği’

İstanbul’da Cennet Köşe ‘Kelebek Çiftliği’

Türkiye’nin ilk kelebek çiftliği olan İstanbul Kelebek Çiftliği, Beykoz’un Zerzevatçı Köyü’nde ziyaretçilerini bekliyor. İstanbul’da Kelebek Cennet Köşesi

Recep Kenan/itvhaber.com

Kelebek Çiftliği’nde ziyaretçilere ilk olarak 20 dakikalık bir sinevizyon gösterisiyle “Kelebeğin Hikâyesi” anlatılıyor. Bu filmle ziyaretçiler, kelebeklerin biyolojik yapısı, yaşam döngüsü, kamuflaj sıraları gibi konularda bilgi ediniyor.

Sinevizyonun ardından tropik türlerin yaşadığı serada heyecan verici bir gezi başlıyor. Kelebeklerin sevdiği tropik bitkilerle donatılan ve iklimlendirilen seranın her köşesinde rengârenk kelebekler uçuyor.

Burada kelebeğin yaşam döngüsüne ait her aşama canlı olarak izleniyor. Yumurta, tırtıl, pupa ve erişkinlik dönemlerinin her birini gözlemlemek mümkün.

İstanbul Kelebek Çiftliği, her gün saat 09.00 – 18.00 saatleri arasında ziyarete açık. Son giriş ise kapanmadan bir saat önce. Çiftliğe giriş ücretleri, yetişkinler için giriş ücreti 20 TL, öğrenciler için giriş ücreti 17.50 TL, Aile (2 yetişkin & 2 çocuk) 60 TL, 3 yaş altı çocuklar ücretsiz. Engelli ziyaretçilere ise %50 indirim uygulanıyor. Okul ve grup gezileri için 0090-216-3195253 veya 0090- 0532-6173000 numaralı telefonlardan randevu almak gerekiyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ