logo

İstanbul’da Hafta Sonu Hava Kirliliğine Dikkat

İstanbul’da Hafta Sonu Hava Kirliliğine Dikkat

Ataşehir Belediyesi ille ortak proje yürüten İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, İstanbul’da meteorolojik koşullar sebebiyle hava kirliliğinde artış gözlendiğine dikkat çekti.

Hava kirliği konusunda Ataşehir Belediyesi’yle ortak proje sürdüren İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros uyarıda bulunarak, İstanbul’da meteorolojik koşullar sebebiyle hava kirliliğinde artış gözlendiğini belirtti.

Prof. Dr. Hüseyin Toros’un uyarılarına göre; yaşanan sıcaklık terselmesi sebebiyle hava kirliliğinde oluşan artışın etkileri Ataşehir’de de görülecek.

Normal şartlarda atmosferde yeryüzünden itibaren yaklaşık 11 kilometreye kadar sıcaklık yükseklikle azalıyor. Sıcaklık terselmesi olan zamanlarda ise belli seviyelerde veya yerden itibaren sıcaklık yükseklikle artabilir. Bu durumlarda havaya atılan kirleticiler yükselemez ve hava kirliliği artmaya başlar. Atmosferik durgun bir hava hakim olur.

İstanbul’da 7-8 Nisan tarihlerinde sürmesi beklenen sıcaklık terselmesi sebebiyle, bu günlerde atmosfere daha az kirletici salınması konusunda kamuoyunun dikkatli davranması önemli.

Alınabilecek önlemlerin başında enerji tüketimini en aza indirmek yer alıyor. Bu süre boyunca toplu taşıma araçlarını kullanmak, ev ve işyerlerini en az enerji kullanarak ısıtmak/soğutmak önemli tedbirler arasında bulunuyor.

Solunum yolu rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın da bu süre boyunca daha dikkatli olmaları gerekiyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ