logo

İstanbul’da Kurbanlık Satışları Başladı

İstanbul’da Kurbanlık Satışları Başladı

Atasehir_kurban _yeri (1)Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde İstanbul’daki Kurban Satış Yerleri”nde kurulan çadırlarda kurbanlıkların satışlarına başlandı. istanbul’da kurbanlık satışları başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

4 Ekim 2014 Cumartesi başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden İstanbul’a geldi. İstanbul Valiliği, İstanbul Belediyesi, ilçe kaymakamlıkları ve ilçe belediyeleri tarafından belirlenen alanda kurulan canlı hayvan pazarında kurbanlıklar satışa çıktı.

Küçükbaş hayvanlar 500 ile 900 lira, büyükbaş hayvanlar ise 4 bin ile 8 bin lira arasında fiyatlarla satılırken bazı büyükbaş hayvanların fiyatlarının 12 bin liraya kadar çıktığı görülüyor. Geçen yıla göre çok az bir fiyat farkı olduğunu ifade eden pazar yerlerindeki satıcılar, bu yıl hayvan sayısının azlığına dikkat çekerek kurbanlık hayvanların erken tükeneceğini söylüyorlar.

Ordudan getirdiği küçükbaş hayvanları Ataşehir’deki kurban yerindeki çadırda satan Yüksel Coşkun, kendi yetiştirdiği ve satın alarak getirdiği küçükbaş hayvanları kurbanlık olarak sattığını, satışların iyi gittiğini söyledi.  Ataşehir Belediyesi’ne kendilerine verdiği hizmet için teşekkür eden Yüksel Coşkun, belediyenin çadırların aydınlatmasını sağladığını ve su ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti.

Anadolu’nun çeşitli illerinden küçükbaş ve büyükbaş hayvanları İstanbul’a taşıyan kamyoncular Çamlıca Turnikeleri’ndeki “Hayvan Sevk Kontrol Noktası”nda Zabıta ekipleri tarafından durdurularak kontrolden geçiriliyor. Yapılan kontrollerde kimliği ve sevk belgesi olan hayvanların İstanbul’a girişi ve satışına izin veriliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ