logo

İstanbul’da Yılın İlk Ders Zili Çaldı

İstanbul’da Yılın İlk Ders Zili Çaldı

istanbul'da_ders_zili_caldiTürkiye genelinde 16 milyon 400 bin öğrenci ile 873 bin öğretmenin ders başı yaptığı yılın ilk eğitim günü için İstanbul Hamdullah Suphi Tanrıöver İlkokulu’nda tören düzenlendi.

Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, İlçe Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile çok sayıda veli, öğrenci ve basın mensubu katıldı.

2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı, ilk ders zili ile başladı

Törende, eğitim ve öğretimin en temel ihtiyaç olduğunu vurgulayarak il genelinde yaklaşık 72 bin derslikte eğitime başlayan 123 bin 484 öğretmen ile 2 milyon 681 bin öğrenci için yaz boyunca, gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Vali Mutlu, “Çocuklarımızın daha iyi imkânlarda ders görebilmeleri için azimle ve gayretle çalıştık. Bize bu noktada yardımcı olan yerel yönetimlere ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bugün ders başı yapan öğretmenlere de Türkiye’yi daha ileriye taşıyacak olan gelecek nesilleri yetiştirdiği için ayrıca teşekkür eden Vali Mutlu, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete göç etmiş bütün öğretmenlere bu ülkeye olan katkılarından ötürü rahmet diledi.

Bir toplumun gücünün nüfusu ile değil, yetişmiş insan gücü ile ölçülebileceğini ifade eden Başkan Kadir Topbaş ise eğitim noktasında ailelere düşen göreve değindi. İlk eğitimin ailede başladığını ifade eden Başkan Topbaş, “Anne ve babalar çocuklar için çok büyük birer örnek. Çocuklar ilk olarak anne ve babalarını örnek alırlar. Okuyan bir ailede büyüyen bir çocuk da okur” dedi.

Küçülen dünyada herkesin kaderinin birbirine bağlı olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza iyi bir eğitim verilmesi durumunda Türkiye’nin dünyada sözü geçen bir devlet olacağını ifade etti.

Tören sonunda okulun halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen protokol üyeleri daha sonra sınıfları gezerek okula yeni başlayan öğrencilere okuma kitabı dağıttı.

Haber: İstanbul Ajansı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ