logo

İyi Parti Ataşehir ‘Susmuyoruz Suça Ortak Olmuyoruz’

İyi Parti Ataşehir ‘Susmuyoruz Suça Ortak Olmuyoruz’

İyi Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı ‘Susmuyoruz Suça Ortak Olmuyoruz’ sloganlı Uz. Psikolog Ayça Ferda Kansu ve Av. Gülşah Güven Dulay’ın konuşmacı olduğu konferans düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İyi Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Atalay Yılmaz öncülüğünde “Çocuk İstismarını Engellemek Elimizde. Biz Susmuyoruz Suça Ortak Olmuyoruz” sloganı ile çocuk tacizini ve istismarını konu alan, Uz. Psikolog Ayça Ferda Kansu ve Av. Sn Gülşah Güven Dulay’ın konuşmacı olarak katıldığı “Çocuk İstismarı Konferansı” Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya etkinlik salonunda gerçekleştirildi.

Ataşehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği, salonu tamamen doldurduğu seminere İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Merter Sağınç ve ilçe yöneticileri ile birlikte;  CHP Ataşehir İlçe Başkan yardımcısı ve kadın kolları temsilcileri de katıldı. CHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Ertuğrul Baysal ile CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Sekreteri Pınar Kazal Kılbaş ile Pınar Acar’ın aralarında olduğu CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları yöneticileri de konferansı izleyenler arasında yer aldı.

“ŞİKAYETÇİ OLMAKTAN KORKMA” 

Konferansta yapılan şu uyarılar dikkat çekti; “Çocuk suçlu değil mağdurdur. Suçluyu bul, şikayetçi ol, utanma, utandır, yargıdan saklama ve çocuğunu kolla. Susma, Cinsel istismar acilen tespit et. Zaman içinde kanıtlar yok oluyor. Şikayetçi olmaktan korkma.”

UZMANLARDAN GÜRÜŞ VE DÜŞÜNCELER

Uz. Psikolog Ayça Ferda Kansu ve Av.Gülşah Güven Dulay’ın konuşmacı olduğu konferansta uzmanlar; İstismar nedir? Nasıl anlaşılır? İstismara karşı nasıl yaklaşılmalı ve ne yapmalıyız? Sorulanının yanıtları aranırken; “yargı ile çocuk istismarı” üzerine tespitlere yer verildi.

İyi parti Ataşehir Çocuk İstismarı konulu seminer.

Recep Kenan paylaştı: 24 Nisan 2018 Salı

Çocuk istismarı ve pedofilinin farklı olduğuna işaret eden, tacizcisi, tecavüzcüsü ile evliliklerde ceza indiriminin suça teşvik edici, olumsuz etkilerine dikkat çeken Uz. Psikolog Ayça Ferda Kansu, çocuğa yönelik istismar türlerini; Fiziksel, Duygusal, Ekonomik, Cinsel İstismar ile ihmal olarak sıraladı. Uz. Psikolog Ayça Ferda Kansu, İstismarın Kısa ve Uzun Dönem Sonuçları, Çocukluk Çağı İstismarı yaygınlığı ve Çocuk İstismarının önlenmesi konusunda görüş ve düşüncelerini dile getirdi.

ÇOCUKLAR; HİSSEDER, FARK EDER, BİLİR, ANLAR

Çocuk istismarını, “Çocuğun, yetişkin tarafından o kültürde kabul edilmeyen davranışa maruz kalınması” olarak açıklayan, “Çocuklar; hisseder, fark eder, bilir, anlar ve tarif edebilir” diyen, çocukların kendilerine yönelik olumsuz davranışları hissedebildiklerini kaydeden Kansu, velilerin anne babanın çocuklara inanmalarını ve ciddiye almalarını istedi.

PEDOFİLLER BAZEN EN YAKINIMIZ, AİLE BİREYİ OLABİLİR

Pedofillerin çirkin, yaşlı, izbe yerlerde saklanan ve çocukları seyredenler olarak düşünülmemesi gerektiğinin altını çizen Uz. Psikolog Ayça Ferda Kansu, düşünülenin aksine bazen komşu, bazen en yakınımız, bakıcı, doktor, öğretmen hatta aile bireylerinden birinin de olabileceğine dikkat çekti.

FİZİKSEL İSTİSMAR ÇOCUĞUN GELİŞİMİNİ ETKİLİYOR

Fiziksel istismarın çocuğun gelişmekte olan bedenine ve kişiliğine zarar verdiğini ifade eden Kansu, en yaygın fiziksel istismarın; ısırma, vurma, tekmeleme, boğazını sıkma gibi eylemlerle anne, baba ve öğretmen gibi yakınlar tarafından çocuğa uygulandığını söyledi.

İyi parti Ataşehir Çocuk İstismarı konulu hukukuki seminer.

Recep Kenan paylaştı: 24 Nisan 2018 Salı

“ÇOCUĞUN CİNSEL İSTİSMARINI ÖNLEME POLİTİKALARI YETERLİ Mİ?

“Türkiye’de Çocuğun Cinsel İstismarını Önleme Politikaları Yeterli Mi? Sorusuna yanıt arayarak konuşmasına başlayan Av.Gülşah Güven Dulay, 18 yaşını doldurmamış bireylerin çocuk kabul edildiğini kaydederek, bu durumun ulusal ve uluslar arası düzenlemelerde de belirtildiğine dikkat çekerek; “Ulusal ve taraf olduğumuz uluslar arası mevzuatta devletin, çocuğun üstün yararını gözetmek ve tedbiri alma yükümlülüğü vardır. Mağdur ile fail yüzleştirilmemelidir. Mağdur çocuklara olay toplum önünde defalarca anlattırılmamalıdır. Ve mağdurlar toplumsal baskıya maruz bırakılmamalıdır. -Bir kereden bir şey olmaz- gibi açıklamalar ve ceza indirimleri ile istismar eğilimi olanlar cesaretlendirilmemelidir” uyarılarında bulundu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ