logo

Kadıköylülerden Kurbağalı Dere Protestosu!

Kadıköylülerden Kurbağalı Dere Protestosu!

 kadikoy-kurbagali-dere_11Islah çalışmaları tamamlanamadığı için aşırı kirlilik yüzünden çevreye yoğun kokular saçan Kurbağalı Dere ulusal boyutta gündeme gelince Kadıköylüler protesto etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yıllardır aşırı kirlilikle boğuşan ıslah çalışmaları tamamlanamayan Kurbağalı Dere’de Kadıköy Life Dergisi’nin özel haberi ile ulusal boyutta gündeme gelince Kadıköylülerin protesto eylemine sahne oldu.

Kadıköy Life Dergisi’nin özel haberi ile Ulusal TV ve gazete haberlerinde yer alan, özel haberlere konu olan Kurbağalı Dere, ülke gündeminde ardından sivil toplum örgütleri ve vatandaşların protesto gösterilerine sahne oldu.

Kurbağalı Dere’nin İBB tarafından yapılması planlana Islah Çalışmalarının tamamlanamaması ya da beklenen sonucu vermemesi ile ileri boyuttaki kirliliğe dikkat çekmek isteyen Kadıköy halkı ve ve STK ile derneklerin protesto eylemine Kadıköy Belediyesi’nden de yoğun destek geldi.

Kadıköy Kent Dayanışması’nın organize ettiği ve birçok sivil toplum örgütünün destek verdiği Kurbağalı Dere protestosuna Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile birlikte; CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal ve Barış Yarkadaş, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, ilçe yöneticileri ile üyeleri, Kadıköy’e bağlı mahalle muhtarları Kadıköylüler ve çevreye duyarlı vatandaşlar katıldı.

kadikoy-kurbagali-dere_protesto

Kadıköy Belediyesi’nden Yoğun Katılım

Kadıköy Belediyesi; Başkan Aykurt Nuhoğlu, başkan yardımcıları Ülkü Koçar, Onur Temurlenk, Mehmet Şengün, Uygur Çakmak, Mustafa Günalp ve Mustafa Çetinkaya, birim müdürlerinin de aralarında bulunduğu yoğun üst düzey katılımla Kurbağalı Dere protestosuna destek verdi.

CHP Üst Düzeyde Katıldı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal ve Barış Yarkadaş’ın katıldığı protest eylemine CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ile birlikte; ilçe örgüt yöneticileri ve çok sayıda partili de katıldı.

Maske ve Kolonya ile Protesto

Gürsel Tekin, Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş ve Aykurt Nuhoğlu, yoğun ilgi gösteren basın mensuplarına Kurbağalı Dere ve protesto hakkında açıklamalarda bulundular. Kadıköy’ün ağır koku nedeniyle büyük ölçüde zarar gördüğüne dikkat çeken yöneticiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ıslahı tamamlamada çok geç kaldığına vurgu yaptı.

Kokudan rahatsız olduğunu göstermek için maske takan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da Kurbağalıdere’ye kolonya ve parfüm sıkarak İBB’nin Kurbağalı Dere ıslah çalışmalarındaki gecikmeyi protesto etti.

kadikoy-kurbagali-dere_protesto-1 -

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ