logo

Kadın Emeği Pazarı’nda Stantlar İçin Kura Çekimi Yapıldı

Kadın Emeği Pazarı’nda Stantlar İçin Kura Çekimi Yapıldı

Ataşehir Belediyesi’nin üreten kadınlara yeni istihdam kapısı açtığı Küçükbakkalköy Kapalı Pazar Alanı’ndaki “Kadın Emeği Pazarı” projesinde stantlar için kura çekimi yapıldı.

Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kent Konseyi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Küçükbakkalköy Kapalı Pazar Alanı’nda Cuma günleri kurulacak olan Kadın Emeği Pazarı’nda stantlar kurulmaya başlandı.

Evrakları tamamlanan 155 kadının ürünlerini pazarlayacakları stantlar için Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde belirlendi. 200 kadının evrak tamamlama işlemleri ise sürüyor.

Bu pazarda Ataşehir Belediyesi’nin Meslek Edindirme Merkezi (ATAMEM)’nde, Kadın Girişimcilik Merkezi’nde (AKAGİM), Ataevlerinde mesleki kurslara katılmış veya kendi becerileriyle evlerinden üretim yapan 350’den fazla kadın için istihdam oluşturulacak.

Ataşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak kadınların kullanımına sunduğu pazar alanında, kadın üreticiler kendi elleriyle ürettikleri gıda, el işi, takı, örgü, cam ve seramikten yapılmış ürünlerini tezgahlarında satacaklar.

Cuma günleri kurulacak bu pazarda bütün tezgahlar kadınlara ait olacak, erkekler sadece alışveriş yapabilecekler.

Projeden yararlanmak isteyen Ataşehirli kadınlar, AKAGİM ve ATAMEM’E gerekli evraklarını getirerek başvurularını yapabilirler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ