logo

KADINA ŞİDDETE KARŞI KAMPANYAYA ATAŞEHİR’DEN DESTEK

KADINA ŞİDDETE KARŞI KAMPANYAYA ATAŞEHİR’DEN DESTEK

turuncu_eylemBM Genel Sekreterliği tarafından “kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetle mücadele etmek” amacıyla yürütülen kampanyaya, Ataşehir Belediyesi’nden destek geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Web sitesini turuncuya boyayan Ataşehir Belediyesi siteyi 16 gün turuncu renkte yayınlayarak BM’nin “kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetle mücadele etmek” için düzenlediği kampanyaya destek veriyor.

Ataşehir Belediyesi’nin konu ile ilgili açıklaması:

İNTERNET SİTEMİZ 16 GÜN BOYUNCA TURUNCU RENKTE KALACAK

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği tarafından “kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetle mücadele etmek” amacıyla, her yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’den başlayıp 10 Aralık İnsan Hakları gününe kadar 16 gün boyunca aktivizm kampanyası yürütülmektedir.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin Türkiye’deki belediyeleri, kamuoyunda konuya ilişkin farkındalığın artırılması hususunda daveti ile Ataşehir Belediyesi kısa adı UNITE (Unite to End Violence against Women) olan kampanya kapsamında, resmi internet adresi olan www.atasehir.bel.tr adresini turuncuya boyadı.

Ülkemizde kadına yönelik şiddetle mücadele de önemli bir rol üstelenen belediyelerden biri olan Ataşehir Belediyesi’nin internet sitesi ve sosyal medya hesapları (arka planları) 16 gün boyunca turuncu renkte kalacak.    

Kadınlara karşı şiddet konusunda harekete geçen Ataşehir Belediyesi, bugüne kadar belediye çalışanlarından 700 erkek çalışanına “Aile İçi Şiddete Karşı Erkek Eğitimi” verdi. 

Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

turuncu_eylem-6

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ