logo

Kadına Şiddete Karşı Mücadelede Atılıma İhtiyaç Var

Kadına Şiddete Karşı Mücadelede Atılıma İhtiyaç Var

TBMM Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ile ilgili; “Türkiye’nin kadına şiddete karşı mücadelede büyük bir atılıma ihtiyacı var” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’da Öğretmenler Günü etkinliğine katılan TBMM Başkan Vekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Türkiye’nin kadına şiddete karşı mücadelede büyük bir atılıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

KADINA ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELEDE ATILIMA İHTİYAÇ VAR

25 Kasım’ın Dünya Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olduğunu hatırlatan Akif Hamzaçebi, dadına şiddete karşı mücadelede atılıma ihtiyaç olduğunun altını çizerek; “Bu gün aynı zamanda Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü… Türkiye’nin bu mücadelede büyük bir atılıma ihtiyacı var. Toplum olarak böyle bir sorumluluğumuzu da ifade ediyorum” dedi.

KALKINMANIN KAYNAĞINDA EĞİTİM YATIYOR

Öğretmenler günü ile ilgili açıklamasında, okullardaki tedrisata kadar Türkiye’nin çağdaş dünyayı yakalaması yolunda vereceği mücadele alanında öğretmenlerin unutulmasının mümkün olmayacağını vurgulayan TBMM Başkan Vekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, eğitimin bütün toplumlar için önemli olduğunun altını çizerek, “Eğitim bütün ülkeler, bütün toplumlar için önemlidir. Kim, hangi ülke eğitime daha fazla kaynak ayırıp, öğretmene değer vermişse o ülkeler bu gün hem demokratik, hem ekonomik alanda, hem de diğere alanlarda gelişmiş ülke olmuştur. Kalkınmanın kaynağında, temelinde yatırımlar yatmıyor. Kalkınmanın kaynağında eğitim yatıyor. Biz, Güney Kore ile aynı yıllarda kalkınma yarışına başladık. Güney Kore bu gün bizi geçti. Çok geçti hem de… Çok ilerde. İncelendiğinde ortaya çıkıyor ki; Güney Kore eğitime milli, gelirinden çok fazla pay ayırmış. Bütün mesele budur. Bütçeden ayıracağımız en önemli pay eğitime olmalı” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ