logo

KADINLARDAN DEMİRÖREN’E KIRMIZI KART

KADINLARDAN DEMİRÖREN’E KIRMIZI KART

Referandumla ilgili görüş belirterek tarafsızlık ilkesini ihlal ettiği öne sürülen TFF Başkanı Erdoğan Demirören’e bir gurup kadın tarafından “kırmızı kart” gösterildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yıldırım Demirören tarafından yapılan açıklamaya tepki olarak yapılan basın açıklamasında; “Tarafsız ve tüm futbolseverlere eşit mesafede olması gereken Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Demirören, utanmadan, sıkılmadan, HAYIR diyecek milyonlarca insanımızı umursamadan, ‘ben evet diyeceğim, herkes evet desin.’ Dediğine dikkat çekilerek, kadınları Yıldırım Demirören’a ait gurupta üretilen ürünlerin boykot edilmesi çağrısı yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Evet diyebilirsiniz ona bir itirazımız yok. Ancak bulunduğunuz makamı kullanarak tercihinizi halka açıklamak ve onları herhangi bir tercih doğrultusunda yönlendirmek etik olmadığı gibi örf ve ananelerimiz ile siyasi temayüllerimize uymaz. Tarafsız olması gereken kamu kurum ve kuruluşları ile temel amacı siyaset yapmak olmayan, üstüne üstlük spor gibi birleştirici olması gereken bir dalda faaliyet gösteren futbol federasyon başkanlığının tercihini asla belli etmemesi gerekir. Siz bunu yaparak mukaddes dinimizden sonra sporu da siyasete alet ediyorsunuz. Türkiye, bunların hiçbirini hak etmiyor. Sporu siyasete alet edenlere kırmızı kart gösteriyoruz.”

“Biz Cumhuriyetine sahip çıkan kadınlar olarak, bugünden itibaren mutfağımızdaki ürünler üzere Demirören grubuna ait hiçbir ürünü sokmuyoruz. Tüm HAYIR’lı kadınları kampanyamızı desteklemeye davet ediyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ