logo

“KAI”DEN ATAŞEHİR’DE BİRLİK VE DAYANIŞMA GECESİ

“KAI”DEN ATAŞEHİR’DE BİRLİK VE DAYANIŞMA GECESİ

KAR-DER ve KAI (Kars, Ardahan, Iğdır Kalkınma) Vakfı işbirliğiyle Ataşehir’de düzenlenen birlik ve dayanışma gecesinde serhat iller mensupları hemşerileri ve dostlarıyla bir araya geldiler.

Recep Kenan/itvhaber.com

Organizasyonunu KAR-DER Genel Başkanı Orhan Çerkez’in yaptığı gecede bir araya gelen KAI Vakfı yöneticileri ve davetliler özlem giderdikleri hemşerileri birlik, beraberlik ve dayanışma mesajlarını verdiler.

Ataşehir Silence İstanbul Otel de düzenlenen geceye, KAI Vakfı Başkanı Sabri Yiğit ve KAR-DER Genel Başkanı Orhan Çerkez ile birlikte; FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Serhat İlleri (Kars, Ardahan, Iğdır) dernek, birlik ile STK başkan ve temsilcileri, iş adamları ve bölge mensubu vatandaşlar katıldı.

Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kars, Ardahan ve Iğdır (Serhat) illeri ile ilçelerini anlatan slayt gösterimi yapıldı.

Miniklerden oluşan Halk Oyunları ekibinin gösterilerinden sonra sahne alan TRT Sanatçısı Tekin Bütükkaya, Saadet Alan ve yöre sanatçılarının seslendirdiği türküler eşliğinde yöre oyunları oynandı, halaylar çekildi.

Yürekten, sevginin en içten derinliklerinden Karslılar, Ardahanlılar ve Iğdırlıların gecede bir araya geldiğinin altını çizen KAI Vakfı Başkanı Sabri Yiğit, vakıf olarak birlik ve dayanışmaya önem verdiklerini dile getirerek, “Dün 19 Mayıs’tı. Ne mutlu bize ki o günü en içten, en derinden hisseden o coğrafyanın güzel çocuklarıyız” ifadesi ile atılımcıların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

“KÖYÜNÜZE ESKİ POZİSYONUNUZA GERİ DÖNÜN”

KAI Vakfı’nın 1992 yılında kurulduğunu, kurulduğu günden bugüne 20 bin civarında öğrenciye eğitim bursu verdiklerini kaydeden Sabri Yiğit, bölgede Kars’ın, Ardahan’ın, Iğdır’ın hatta belki de Türkiye’nin farkına varmadığı yeni bir dönem başladığının altını çizerek; “Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı “İpek Yolu” projesi… 65 ülkenin Londra’da yaptığı toplantıda, Londra’dan Çin’e uzanan İpek Yolu Projesini hayata geçirmek zorunda olduklarını belirterek, “İpek Yolu” projesinin öneminin farkına vardılar. İnşallah, bu güzel coğrafya bu güne kadar elinde olmayan haksızlıkları bundan sonra zorunlu koşullardan dolayı elde eder.  İpek Yolu projesinde Kars, Ardahan, Iğdır ve Türkiye’nin önemi, bu hattaki coğrafyanın ortasında olmasıdır. Şunu samimiyetimle söyleyeyim ki 20 sene sonra Kars’ın, Ardahan’ın ve Iğdır’ın hiç kimse önüne geçemeyecek. Dünya bunun farkında. Bizim arzumuz bunu erkene almak. İlinizde, ilçenizde ve köyünüzde eski pozisyonunuza geri dönün. İpek Yolu Projesi global bir dünya projesidir” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ