logo

Kalamış Marina’da İmara Hayır Kampanyası

Kalamış Marina’da İmara Hayır Kampanyası

_ Seval_marina_imar_kadir-Kadıköy Kent Konseyi ve demokratik kitle örgütleri ‘Kalamış Marina’da İmara Hayır’ İmza kampanyası başlattığı Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda basın açıklaması yaptı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 17 Mart 2015’te onayladığı yeni imar planı, İstanbul Kalamış Yat Limanı’nda yapılaşmanın önünü açıyor. 115 bin 469 metrekare büyüklüğü olan limana, otopark hariç 15 bin metrekare inşaat yapılabilecek.

Kadıköy Kent Konseyi, sahilde yapılaşmaya izin veren ve sahilin halkın kullanımına kapatılmasına neden olabilecek bu durum karşısında tüm sivil toplum kuruluşlarına çağrı yaptı, “ Kalamış Marina’da İmara Hayır” çalıştay toplantıları düzenledi. Toplantılara Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, temsilcileri, mimarlar, inşaat mühendisleri, hukukçular ve değişik sivil toplum temsilcileri katıldı ve çalışma planı hazırlandı.

Seval_marina

Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 17 Mart 2015’te onayladığı yeni imar planı teklifine göre Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nda yapılaşmanın önünün açılabileceğini ve bu karara göre 115 bin 469 metrekare büyüklüğü olan yat limanına otopark hariç 15 bin metrekare inşaat alanı yapılabileceğini, yapılaşma kararına göre limana yer altı otoparkları dahil olmak üzere yaklaşık 35.795 metre karelik inşatın söz konusu olabileceğinin altı çizerek Kadıköy Kent Konseyi ve Demokratik Kitle Örgütleri tarafından bunun kabul edilemez olduğu belirtildi.

Kadıköy Kent Konseyi, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Planlamacılar Odası, Mimarlar Odası ve SOS Çevre Gönüllüleri başta olmak üzere pek çok demokratik kitle örgütü kampanyaya destek verdi.

Seval_Ozkan_marina

Kadıköy Kent Konseyi Başkan Vekili Seval ÖZKAN, basın açıklaması öncesinde, yeşil alanların korunması konusunda Kadıköy Kent Konseyi ve Demokratik Kitle Örgütleri’nin kararlı olduklarını, halkın ortak kullanımında olan bu alanların halka kapatılmasının doğru olmadığı ve yeşil fakiri olunan bu bölgede yeşilin azalmasının kabul edilemez olduğu ve 1. Derece deprem bölgesi olan alanda yapılaşmanın doğru bulunmadığının altı çizilirken; imza kampanyası ve çalışmaların devam edeceğini belirtti.  Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda yapılan ortak basın açıklamasında; tüm sivil toplum kuruluşlarının gereken mücadeleyi verme kararlılığında olduğu belirtilerek ve vatandaşların Kadıköy’ün doğal, tarihi, kültürel değerlerini ve yaşam alanlarını korumaya ve sahip çıkmaya çağrı yapıldı.

İmza Kampanyasına Kadıköy Kent Konseyi yöneticileri ile birlikte çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcileri  ve CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün yanı sıra Kadıköy Beldiyesi Meclis Üyeleri, değişik partiler ve vatandaşlar destek verdi.

Organizasyona destek veren tüm Kent Konseyi yöneticilerine, temsilcilerine,  bileşenlerine, demokratik kitle örgütlerine, katılımcılara ve destek veren tüm Kadıköylülere teşekkür edildi.

Seval_marina_imar_kadir

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ