logo

KAR-DER, GELENEKSEL KAZ YEMEĞİ GECESİ DÜZENLEDİ

KAR-DER, GELENEKSEL KAZ YEMEĞİ GECESİ DÜZENLEDİ

Atasehir_kar_der_kaz_yemegi (1)Serhat Diyarı derneği, Kars ve Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği (KAR-DER)’nin düzenlediği, düzenlediği, ‘Kaz Yemeği Gecesi’ Salon Prenses’te gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Anadolu’nun “Serhat Diyarı” olarak anılan Kars, Iğdır ve Ardahan illeri mensuplarının İstanbul’da yaşayanlarının katıldığı tanışma, kaynaşma ve dayanışmalarını sağlamak, bölgenin kültürünü yaşatmak, İstanbul’a ve İstanbullulara tanıtmak amacı ile kurulan, Kars ve Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği (KAR-DER)’nin düzenlediği ve artık gelenekselleşen “Kaz Gecesi” organizasyonu, Ümraniye Saloon Princess’te bölge halkının yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Atasehir_kar_der_kaz_yemegi (58-)

“KAZ YEMEĞİ GECESİ”NDE BULUŞTULAR

Öncekiler gibi yine yoğun katılımın gözlendiği “Kaz Gecesi”nde yöre halk oyunlarından örnekler sergilenirken bölge sanatçıları da seslendirdiği türküler ile katılımcılara “Serhat Diyarı” olarak bilinen yörenin kültür iklimini yaşattılar. Gecede davetlilere bölgenin sembolü olan “Kaz” ikram edildi.

Atasehir_kar_der_kaz_yemegi (76)

Yoğun katılımla gerçekleşen geleneksel kaz gecesine; CHP İstanbul Milletvekilleri Onursal Adıgüzel ve Barış Yarkadaş, CHP PM Üyesi Canan Kaftancıoğlu, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile ilçe yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Düşgün ve ilçe yönetimi, MHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Ayşe Öztürk, İsmail Levent’in aralarında olduğu AK Parti ve Süleyman Karadağ ile Tuncay Akın Orhan’ın aralarında olduğu CHP Ataşehir meclis üyeleri, komşu ilçe siyasi parti temsilcileri ile siyasiler, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ile Kars, Ardahan ve Iğdırlıların yanı sıra çevre ilçelerden de çok sayıda davetli katıldı.

Atasehir_kar_der_kaz_yemegi (12)

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Serhat Diyarı (Kars, Ardahan ve Iğdır) ile ilgili slayt gösterisi müzik eşliğinde izletildi.

Geceyi düzenlemekteki amaçlarının yemek, müzik, kültürlerini, yaşamak ve yaşatmak olduğunu söyleyen Kars ve Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği (KAR-DER) Başkanı Orhan Çerkez, hemşerileri ile bir araya gelerek hasret giderdiklerini kaydederek; “Amacımız; yemek ve müzik kültürümüzü, yaşamak ve yaşatmak, siz değerli konuklarımıza tanıtmak ve siz değerli hemşerilerimizi de bir araya getirerek hasret gidermek, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmektir. Dernekler STK’ların ilk basamağıdır. Görevlerinin başında, birliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı sağlamak, kültürel varlıkları, toplumsal değerleri ortaya çıkarmak için çalışmaktır. Buda karşılıksız hizmet vermeyi, devamlı fedakârlık yapmayı gerektiriyor. Bu hizmetler ancak gönüllülük esasına göre mümkün olur. Dernek yönetimi olarak siz üyelerimizle birlikte gönüllülük esasına dayalı zaman zaman faaliyetler yapıyoruz. Bazen günlerin anlam ve önemine göre, bazen de kendiliğinden gelişen olaylarla ilgili başka STK’larla müştereken etkinliklerimiz oluyor” dedi.

Atasehir_kar_der_kaz_yemegi (19)

Ataşehir Belediyesinin katkılarının altını çizen Orhan Çerkez, erneğin çalışmalar ile ilgili bilgi vererek; “En büyük katkıyı Ataşehir Belediye Başkanlığından alıyoruz. Bunlarda, ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek, kıyafet ve erzak yardımı, şehir dışı ve şehir içinde cenazelere araç temini, ihtiyaç sahiplerine cenaze yemeği ve ikramlar. Bizler hemşerilerimizin oturduğu ilçemizde hizmet edilmesine vesile olan Belediye Başkanımıza şahsım ve tüm hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Dernek yönetimin tanıtıldığı gecede derneğe katkı sunan kişilere plaket takdim edildi. Gece, yöre türkülerini seslendiren sanatçılar Mehmet Yılmaz ve Burhan Yıldırım’ın sahne performasları ile devam etti.

Atasehir_kar_der_kaz_yemegi (4)Atasehir_kar_der_kaz_yemegi (46)Atasehir_kar_der_kaz_yemegi (53)Atasehir_kar_der_kaz_yemegi (60)Atasehir_kar_der_kaz_yemegi (63)Atasehir_kar_der_kaz_yemegi (73)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ