logo

Karamehmetoğlu, ‘Okuryazarlık Seferberliğine İlgi Sevindirdi’

Karamehmetoğlu, ‘Okuryazarlık Seferberliğine İlgi Sevindirdi’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği” kapsamında Ataşehir’de yetişkinlere yönelik “Okuma Yazma Kursları” başlatıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Millî Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği” kapsamında Ataşehir’de de “Okur-yazarlık Seferberliği” başlatıldı.

Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmet öncülüğünde Ataşehir Millî Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından Ataşehir’de başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği” kursları Yenisahra Sakarya İlkokulu’nda 3 sınıfta başlatıldı. Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından düzenlenen okul öğretmenleri tarafından verilen “Okuryazarlık Seferberliği” kurslar, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Ali Savaş, Sakarya İlkokulu Müdürü Mehmet Emin ÇELİK, okul müdürleri, Yenisahra Mahalle Muhtarı Sadettin Kahraman ve kursiyerlerin katılımı ile başlatıldı.

Ataşehir’de “Okuryazarlık Seferberliği” kurslarının açılışı için Yenisahra Sakarya İlkokulu’na gelen Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve beraberindeki protokol, sınıfları gezerek; “Okuryazarlık Seferberliği” kapsamında okuma yazma kursu almaya başlayacak kursiyerler ile sohbet ettiler.

OKURYAZARLIK SEFERBERLİĞİNE İLGİ BİZLERİ SEVİNDİRDİ

Sınıfları ziyaret ederek sohbet ettiği kursiyerlere, okuma yazmayı öğrenmenin katlandıkları zahmete değeceğini kaydeden Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, düz çizgi ile çalışmaya başlayacaklarını öğrendiği kursiyerlere başarı dileyerek, “İnşallah, hayırlısıyla Okuryazarlık Seferberliği ile okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza okuma yazma öğreterek belgelerini vereceğiz. Projeye ilgi bizleri sevindirdi” dedi.

ATAŞEHİR’DE “OKURYAZARLIK SEFERBERLİĞİ”NE YOĞUN KATILIM VAR

Haftada 10 saat kurs veren sınıf öğretmenleri ile okullarında okuma – yazma kursu açtıklarını kaydeden Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Ali Savaş, kurs süresinin 120 Saat olduğunu, yoğunlaştırılmış programla 80 saate düşürüldüğünü ifade ettiği açıklamasında, “Okuryazarlık Seferberliği” kapsamında okuma yazma kurslarında şu an Ataşehir genelinde 5 Mart itibarı ile 539 kursiyerimizi kurslara başlattık. Planladığımız, hafta içinde açacağımız kurslar var. 80 kursiyerimize de bu hafta içinde kurs açacağız. Ataşehir’de “Okuryazarlık Seferberliği”ne yoğun bir katılım var. Kurslara 610’un üzerinde katılım var. Kursa gelen vatandaşlarımız asla geri çevirmiyoruz. Yüreğimizi ortaya koyup kendi bulundukları okullarda kurs açarak onları eğitim – öğretime kazandırmak istiyoruz. Kursu Halk Eğitim açıyor. Öğretmenlerin ücretini HEM veriyor. Halk Eğitim Merkezi kanalıyla sınıf öğretmenleri kendi okullarında kurs veriyorlar. 80 Saatlik kus döneminden sonra Mayıs ayında kursiyerlerimize belgelerine vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ