logo

KARATAŞ ‘15 TEMMUZ’DA DEMOKRASİMİZE YENİ BİR YOL AÇILDI

KARATAŞ ‘15 TEMMUZ’DA DEMOKRASİMİZE YENİ BİR YOL AÇILDI

15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yapan OTİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Karataş, “15 Temmuz’da demokrasimize yeni bir yol açılmıştır” dedi.

OTİAD Başkanı Karataş: 15 Temmuz’da demokrasimize yeni bir yol açılmıştır.

15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yapan OTİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Karataş, “Türkiye o gün, 36 yıl sonra gelen bir darbe girişimini halkın gücüyle başarısızlığa uğratırken, gelecekte olası darbe ihtimallerini de büyük oranda ortadan kaldırarak, sık sık kesintiye uğrayan demokrasimize yeni bir yol açmıştır” dedi.

Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Karataş, “Bundan sonra artık demokrasimize kişilik kazandırmalıyız. Farklı görüşler ve fikirler ayrılık nedeni olarak değil daha iyi bir demokrasinin gereği olarak görülmeli. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan adaletli, güçlü bir çoğulcu demokrasi için mücadele etmek hepimizin ortak paydası olmalı” şeklinde konuştu.

15 Temmuz darbe girişimi gecesini hiç unutmadık diyen Karataş, “Ülkemiz o gece Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bazı generallerin ve askeri personelin içinde olduğu darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. O Cuma gecesi büyük bir cesaret ve inançla sokağa çıkıp hükümetimize ve milletin özgür iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yönelik gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsüne karşı duran vatandaşlarımızdan ve güvenlik görevlilerimizden 248 kişi şehit oldu, 2 bin 196 kişi ise yaralandı. Osmanbey esnafı ve OTİAD ailesi olarak aziz şehitlerimizi bir kez dah a saygı ve minnetle anarak Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

OHAL’in halen devam ettiğinin altını çizen Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İş çevreleri olarak tabii ki OHAL’in sona ermesini arzu ediyoruz fakat geçen bir yılda verilen mücadele göstermiştir ki darbenin bastırılmasıyla iş bitmeyecekti. Uzun yıllar sinsice Türkiye’nin her yerine nüfuz etmiş bu hain yapının tamamen temizlenmesi bugün de devam eden uzun ve kararlı bir mücadeleyi zaruri kılmıştır. Tekstil ve hazır giyimde İstanbul’un en önemli ticaret merkezlerinden olan Osmanbey’i temsil eden bir meslek kuruluşu olarak, bu mücadelede her zaman devletimizin yanında yer aldığımızın bir kez daha altını çiziyor, demokrasimizin derinleşmesi ve ekonomimizin güçlenmesinin sivil bir yönetimle mümkün olduğunun bilinci ile demokrasi dışı güçlere karşı her zaman dimdik duracağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ