logo

Karot ‘MHP’yi Tuzla’da Layık Olduğu Yere Getireceğiz’

Karot ‘MHP’yi Tuzla’da Layık Olduğu Yere Getireceğiz’

7 Haziran seçiminde MHP’nin Tuzlada oyunu %70 artırdıklarını kaydeden MHP Tuzla İlçe Başkanı Recep Karot, İstanbul’da mitingi sandığa taşıyamadıklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı açıklamada Tuzlada oyunu %70 artırdıklarını kaydeden MHP Tuzla İlçe Başkanı Recep Karot, MHP’yi Tuzla’da layık olduğu yere getireceklerini belirtirken, MHP İstanbul mitinglerindeki ilginin seçimlerde sandığa yansımadığını, miting heyecanını sandığa taşıyamadıklarının görüldüğünü söyledi.

“Tuzla’da MHP’nin Oyunu % 70 Arttırdık”cankiri_iftar (19)

Seçimde halkın siyasete çok ilgisiz olmasının olumsuzluğuna rağmen Tuzla’da Milliyetçi Hareket Partisi önemli artış kaydettiklerini vurgulayan MHP Tuzla İlçe Başkanı Recep Karot, “MHP Tuzla İlçe yönetimi olarak 1 yıl önce gelmiş olduğumuz görevde önemli aşama kaydettik. Tuzla’da 1 yıllık çalışmamız sonucunda MHP’nin oyunu % 70 arttırdık. Daha önce %5.5 olan MHP oyu, %9.5, %11 ve son seçimde %13.5 oldu. Tabii beklediğimiz rakam değil bu…  Beklediğimizin 1-2 puan düşüğünü aldık” dedi.

“MHP’yi Tuzla’da Layık Olduğu Yere Getireceğiz”

Ama inşallah bundan sonraki süreçte artışımız sürecek. Siyasette 24 saat bile uzun bir zaman. İnşallah bundan sonra biraz daha yoğun çalışıp, siyasetin gereklerini yerine getirip, 1 yıllık çalışma sonucunda %70 arttırdığımız oylarımızı 2019’da %20nin üzerine çıkaracağız. İnşallah MHP’yi Tuzla’da layık olduğu yere getireceğiz.

“Mitingdeki Yüksek Katlım Sandığa Taşıyamadık”

MHP’nin İstanbul’da oy beklentisi alt sınırının %13.5 olduğunu belirten Recep Karot, “Bizim İstanbul mitingimiz son yılların en yüksek katılımlı bir mitingiydi. Mitingdeki yüksek katlım oranını sandığa taşıyamadık. İstanbul’da seçim soncu beklentimizin alt sınırı olan %13.5 oranında kaldı” ifadeleri ile İstanbul’da bekledikleri oranı yakalayamadıklarını kaydetti.

“MHP Ülkenin Dara Düşmesine İzin Vermez”

7 Haziran seçimi sonrasında Cumhuriyet tarihinin en zor meclisinin oluştuğunu ifade eden Recep Karot, yapılacak koalisyon çalışmalarının da zorluğunun altını çizerek; “Hükümet kurma çalışmalarında son zamanların en zor koalisyon arayışı olacak. Burada MHP Genel Başkanı ve karar mekanizmaları bu ülkenin dara düşmesine, buhrana düşmesine, tabiri caizse; Suriye olmasına müsaade etmezler. Ama Türkiye’de demokrasiyi benimsemiş, 90 yıldır demokrasiye geçmiş toplumumuz bize göre siyasi partilere bir mesaj verdi. ültimatom olarak nitelenebilecek çok ağır bir görev verdi. 4 tane partiyi meclise soktu. Bu 4 partiden 3 tane koalisyon şekli var. Bu üçünden birisi ile oluşacak yeni hükümet” şeklinde konuştu.

cankiri_iftar (21)

“AKP Yanına Bir Siyasi Parti Alacak”

Tuzla MHP İlçe Başkanı Recep Karot olasılığı en yüksek koalisyon ile ilgili; “Tabii AKP’nin de bu manada zor bir seçim hakkı var. Çünkü seçim arifesinde siyasetin düştüğü seviye çok kötüydü. Seçime bir hafta kala üçlü ittifak, haçlı ittifak gibi siyasete çok yakışmayan cümleler sarf ettiler. Bundan dolayı oluşan bu meclisten mecburen bir siyasi partiyi yanlarına alarak ülkeyi yönetmeye talip olacaklar” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ