logo

KARTAL’DA BİRLEŞEN 20 GECEKONDUYLA YERİNDE DÖNÜŞÜM

KARTAL’DA BİRLEŞEN 20 GECEKONDUYLA YERİNDE DÖNÜŞÜM

İstanbul ve Türkiye’deki belediyelere örnek teşkil eden dönüşüm uygulamalarına imza atan Kartal Belediyesi, 20 gecekondunun birleştiği dönüşüm projesini törenle başlattı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde İstanbul ve Türkiye’deki belediyelere örnek teşkil eden dönüşüm uygulamalarına imza atan Kartal Belediyesi, depreme dayanıksız, ekonomik ömrünü tamamlamış binaları, ‘Deprem ve Yerinde Dönüşüm’ çerçevesinde hızla yenilemeye devam ediyor.

Bu kapsamda Hürriyet Mahallesi Özkan Sokak’ta yer alan 11995 ada 23 parsel (20 parselin birleştirilmesi ile oluşan yeni alan) üzerine kurulu 20 gecekondu, gerçekleştirilen yıkım töreniyle dönüşüme dahil oldu.

Yıkım törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi CHP Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Kartal Belediyesi birim müdürleri, Kartal Belediyesi çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

“Dönüşüme Dahil Olmak İçin Bir Araya Gelenleri Kutluyorum”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz törende yaptığı konuşmada, “ Birazdan, buradan Nevşehir’e gideceğim. Niye gideceğim? Biz, TAK Kartal’la yaptığımız çalışmalar çerçevesinde 280 mimari ve şehir plancısı son sınıf öğrencisiyle Kartal’ı 10 bölgeye ayırdık. Birçok çalışma yaptık. Şimdi de Hacı Bektaş Gülşehir Kapadokya bölgesinde tasarım çalışması yapmak istedik. Genç tasarımcılara çağrıda bulunduk. Türkiye’nin değişik bölgesindeki 79 üniversiteden 1200 öğrenci, 1200 mimar ve şehircilik planlamasından son sınıf öğrencileri bizlerle beraber olmak istedi. Bu da Kartal Belediyesi’nin Kartal dışındaki gücünü gösteriyor. Nevşehir’de 500 öğrenciyle beraber olacağız ve o bölgeyi tasarlayacağız. O bölgenin Kartal’a ne faydası var denebilir. Ancak o insanlar aynı zamanda Kartal’ı da tanıyorlar ve daha da tanımış olacaklar. Kenti planlayanlar, aynı zamanda Kartal’la beraber olmuş olacaklar. Yıkım töreni için bugün burada bir araya geldiğimiz bölgenin sakinlerinden Mustafa Dede’nin bahçesinde ayran içiyorduk. Proje bittiğinde yine buradaki bahçede ayran içeceğiz. Bu sefer 6.50 dönümlük yerde 5000 metrekarelik peyzaj alanı var. Bizim toplumumuzda köyde erkekler köy meydanında, kadınlar çeşme başında toplanırdı. İşte şu projede gördüğünüz peyzaj alanı, o köydeki buluşmaların kentlilik halidir. Onun için yükselelim ama insanlarımızın bir arada olacağı alanları da yaratalım diyoruz. Allah kaza bela vermesin. Hiçbir sıkıntı yaşanmadan inşaatın devam etmesini diliyorum. Bir araya gelen 20 gecekondu sahibini, bu dönüşümü başlatmalarından dolayı kutluyorum” dedi.

Başkan Altınok Öz’ün konuşmasının ardından yıkım, Kartal Belediyesi Zabıta Ekipleri, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Sivil Savunma Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin güvenlik önlemi aldığı alanda başarıyla gerçekleştirildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ